Saara Aalto, Michael Monroe, Mikael Gabriel ja Suvi Teräsniska ovat X Factor Suomen tuomarit ja valmentajat. Kuva: MTV3
Saara Aalto, Michael Monroe, Mikael Gabriel ja Suvi Teräsniska ovat X Factor Suomen tuomarit ja valmentajat. Kuva: MTV3

X Factor nähdään Suomessa keväällä 2018.

X Factor Suomi -ohjelma tekee paluun ruutuun vuosien tauon jälkeen. Ohjelman tuomaristossa nähdään Saara Aalto, Mikael Gabriel, Suvi Teräsniska ja Michale Monroe.

– Tuntui luontevalta lähteä tähän mukaan, koska olen kokenut Briteissä sen hektisen kilpailijapuolen. Nyt voin puolestaan jakaa kokemukseni ja oppini eteenpäin, Britannian X Factor -kilpailussa toiseksi sijoittunut Saara Aalto kertoo tiedotteessa.

Michael Monroe kertoi hiljattain jättävänsä The Voice of Finlandin. Yksi syistä lienee juuri X Factor.

– Olen todella innoissani siitä, että tässä ohjelmassa myös bändit voivat hakea mukaan. Lisäksi on upeaa päästä tekemään töitä rakkaan ystäväni, Saara Aallon, kanssa, Michael kertoo tiedotteessa.

X Factor on yksi menestyneimmistä laulukilpailuformaateista maailmalla. Suomessa ohjelma esitettiin vuonna 2010, mutta katsojaluvut romahtivat kauden edetessä. Kilpailun voitti tuolloin Elias Hämäläinen

Haku kilpailijaksi on alkanut ja päättyy 31.7.2017. Kilpailun pääpalkintona on levytyssopimus Sony Musicin kanssa. Koelaulut ovat Helsingissä syyskuun lopussa 2017, ja ohjelma alkaa MTV3:lla keväällä 2018.

Myös Idols tekee pian paluun ruutuun. Katso täältä koelauluvideo Idolsin juontaja Anni Hautalasta.

Kysely

Kumman ohjelman alkamista odotat enemmän?

X Factor Suomen
X Factor Suomen
60.4%
Idolsin
Idolsin
39.5%
Ääniä yhteensä: 43

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00