Nyyh! Alicia Florrick ja Will Gardner eivät sitten ikinä saaneetkaan toisiaan. Williä esittäneen Josh Charlesin lähtöön ei muuten liittynyt sen suurempaa dramatiikkaa. Hänen sopimuksensa päättyi, eikä hän halunnut jatkaa sitä. Kuvat: Shutterstock
Nyyh! Alicia Florrick ja Will Gardner eivät sitten ikinä saaneetkaan toisiaan. Williä esittäneen Josh Charlesin lähtöön ei muuten liittynyt sen suurempaa dramatiikkaa. Hänen sopimuksensa päättyi, eikä hän halunnut jatkaa sitä. Kuvat: Shutterstock

Tv-hahmojen käsikirjoittaminen ulos sarjoista horjuttaa uskoa maailman hyvyyteen.

Eiiii! Will Gardner ei voi kuolla! Hän ei voi olla kuollut!

Good Wife -sarjan yksi tärkeimmistä päähenkilöistä lähti aivan yllättäen pari viikkoa sitten. Willin lähtö repi sydämen, koska samalla haihtui haave siitä, että hän ja Alicia Florrick vielä joskus saisivat toisensa. Se kun olisi ollut ainoa oikea ratkaisu yli neljä tuotantokautta kestäneelle, kiihkeälle juupas-eipäs-leikille. Kaiken lisäksi Willin lähdöstä ei annettu katsojille pienintäkään vihjettä.

Ainoan lohdutuksen Good Wife -sarjan faneille tuo se, että onhan näitä järkyttäviä kohtaloita tapahtunut aiemminkin. Listasimme niistä koskettavimmat. Jos listasta puuttuu jokin olennainen, kerro siitä kommenttikentässä.

Game of Thrones – Eddard "Ned" Stark

"Järkytyin, kun Game of Thronesin Eddard ”Ned” Stark mestataan ensimmäisen kauden lopussa. Martinin kirjoja lukeneille kuolema ei tullut yllätyksenä, mutta muille kyllä. Nedistä rakennettiin koko ensimmäisen kauden päähenkilöä, joten julma tappo tuntui suorastaan petolliselta." Maria, 29

"Minullekin oli aika sokki, kun Game of Thronesin eka kausi päättyi päähenkilön mestaukseen. Sitä oli kuvitellut, että ihana Ned on sarjan päähenkilö, joka tulee selviämään kaikista taisteluista, mutta nykykäsikirjoittajat eivät vissiin kunnioita enää tällaisia perinteisiä hyvä voittaa pahan -ajatusmalleja." Johanna, 40

Rimakauhua ja rakkautta – Rachel Bradley

"Rachel Bradleyn kuolema järkytti niin, että ystäväni tuli meille yhteiseen surutilaisuuteen. Hän toi valkoisia liljoja, ja muistelimme yhdessä Rachelia." Maa-artisokka, 46

Salatut elämät – Miia Laitela ja Saku Salin

"Saku Salinin (Jasper Pääkkönen) ja Miia Laitelan (Venla Saartamo) poistumiset Salkkareista iskivät 2000-luvun alussa herkkään teiniin tosi pahasti. Toinen tuntui kaverilta, toinen poikaystävältä. Miian hautajaisia katsellessa itkin aivan hulluna enkä koskaan oikein pitänyt uskottavana sitä, että Saku lähti loppujen lopuksi vain kalastelemaan Norjaan." Laura, 24

"Olihan se nyt traagista, kun Salkkareiden Miia sairastui syöpään ja kuoli. Hän oli niin nuori ja kaunis ja lahjakaskin." Julia, 25

Greyn anatomia – George O'Malley

"Greyn anatomian historian koskettavin kohtaus oli, kun sairaalaan tuotu tuntematon potilas paljastui George O'Malleyksi. George oli lämminhenkisin, sympaattisin, normaalein ja ihanin ihminen! Kun George lähti, meinasin lopettaa koko sarjan katsomisen." Henna, 30

House of Cards – Zoe Barnes

"Zoe Barnesin traaginen kohtalo House of Cardsissa yllätti täysin. Ja harmitti! Vaikka oikeastaan olin kyllä tyytyväinen, että kerrankin tv-sarjassa keskeiselle hahmolle voi käydä köpelösti, eikä kaikki olekaan naminamia." Katariina, 36

Serranon perhe – Diego Serrano

Minua itketti Diego Serranon – siis Serranon perheen isän – ja samalla koko sarjan avoin loppu. Lutusen isähahmon hyppääminen sillalta ei ollut olenkaan kiva idea. Paremminkin se pisti koetukselle uskon maailman hyvyyteen.

Kauniit ja rohkeat – Caroline Spencer

Kun Caroline kuoli prinssinsä, Ridge Forresterin, käsivarsille vuonna 1994, itkin koko illan. Katsoin jaksoa isäni kanssa, ja aivan kuin hänenkin silmäkulmansa olisivat kostuneet. Luonnonvaalean, hyväsydämisen vaaleaverikön kuolema oli mielessä vielä vuosikausia tapahtuneen jälkeen, enkä vieläkään voi hyväksyä ketään toista naista Ridgen kainaloon. Kaunarit, 33

Lue myös:

Minne suosikkisarjani katosi? No, se lopetettiin!

Vaikka elokuvan kohtaukset eivät ole kovin suunniteltuja, leffa toimii erinomaisesti.

IS TV-LEHTI: Svengijengi ’62 (American Graffiti) valmistui 1970-luvun alussa, jolloin näin sen ensi kertaa. Samaisen vuosikymmenen lopun Suomessa nuorisokulttuuri jakaantui kahtia: oli vain punkkareita ja rokkareita, tai ainakin siltä se teininuoren yksioikoisessa elämässä tuntui.

Jälkimmäinen, torttutukkainen ryhmä, omi ymmärrettävästi American Graffitin, sillä eihän 1960-luvun amerikkalaisuuden ihannointi olisi mitenkään istunut punk-aatteisiin eikä etenkään vaatteisiin.

Joskin elokuvan musiikista tehtyä tuplalevyä Original Hits from the Soundtrack of American Graffiti kuunneltiin kavereilta salaa, ja taitaa se edelleen levyhyllystä löytyä.

Nyt elokuvaa voi katsoa ilman minkäänlaisia suotimia ja nauttia sen käheä-äänisen dj:n Wolfman Jackin juontojen matkassa etenevästä musiikista ja nostalgisesta maailmasta, jollaista ei ehkä koskaan ollut olemassa. Siinä mielessä se muistuttaakin Aki Kaurismäen menneisyyden kaihon suotimen läpi katsottuja elokuvia.

George Lucasin toinen ohjaus kuvaa viimeistä villiä kesäänsä viettäviä nuoria, jotka tietävät kaiken kohta muuttuvan, kun valmistautuminen aikuisuuteen alkaa.

Viattomuutta uhkuva Amerikka on vielä toivoa täynnä. Pikkukaupungin katuja toinen toistaan upeimmilla autoilla kruisailevien nuorten maailmassa ei Vietnamin sodasta ollut vielä tietoakaan, ja presidenttien salamurhat siinsivät jossain ankeassa tulevaisuudessa.

Varsinaista juonivetoista tarinaa ei oikeastaan ole, sillä elokuva etenee nuorten parinmuodostusyritysten ja kaikenlaisten pikku kepposten tekemisen virtana.

”Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.”

Kohtaukset eivät aina ole kovin suunnitellun oloisia. Näyttelijätkin (mm. Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Harrison Ford) tuntuvat välillä heittävän juttua aivan lonkalta.

Kokonaisuus kuitenkin toimii erinomaisesti. Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.

Kengännauhabudjetilla, vain vajaalla 800 000 dollarilla pyöräytetty filmi on ollut kuluihinsa suhteutettuna yksi kaikkien aikojen parhaiten tuottaneita elokuvia.

Svengijengi '62, Kutonen to klo 21.00

Terhi Kokkonen kertoo Vain elämää -ohjelman Instagram-tilillä julkaistulla videolla kokevansa loputonta ristiriitaa esiintymisen ja ujouden välillä.

Ennen kuin uusin Vain elämää -kausi on alkanutkaan, on Scandinavian Music Groupin ja Ultra Bran laulajana tunnettu Terhi Kokkonen muotoutunut kauden kiinnostavimmaksi hahmoksi. 

Kokkonen lähetettiin Vain elämää -kuvauksista Espanjasta kotiin kesken kaiken tuotantoryhmän päätöksellä. Hän kommentoi myöhemmin Helsingin Sanomissa, että ohjelman tekotapa oli tullut hänelle yllätyksenä. 

Terhi Kokkosen päivä ehdittiin kuitenkin kuvata, ja sen tapahtumat nähdään televisiossa 10. ja 11. toukokuuta. 

Vain elämää julkaisi Instagramissa videon, jossa näkyy vilahdus Kokkosen päivästä. Videolla Kokkonen kertoo, ettei tarkoittanut ryhtyä laulajaksi ja esiintyjäksi, mutta homma vei hänet mukanaan.

– Sekin oli vähän sellainen vahinko, että ei musta pitänyt tulla esiintyjää eikä laulajaa, eikä se oikeastaan kiinnostanut mua millään lailla, Terhi sanoo videolla.

Hän pohtii myös julkisuuskuvaansa.

– Musta tuntuu, että mulla on useampia julkisuuskuvia. Se on sellainen loputon ristiriita ujouden ja yksinolon kaipuun ja sitten toisaalta esiintymisen välillä, hän pohdiskelee videolla.

Kun Me Naiset haastatteli Vain elämään vastaavaa tuottajaa Meira Norosta helmikuun alussa, oli selvää, että kuvaukset jatkuvat ja ohjelma esitetään, mutta Noronen ei vielä ottanut kantaa siihen, miten Kokkosen lähtö vaikuttaa ohjelman sisältöön.

Terhi Kokkonen ehti olla mukana kuvauksissa viisi päivää. Meira Noronen kertoi helmikuussa, että Kokkosen lähtö oli yllätys muille artisteille.

– He ovat varmasti kiitollisia päivistä, jotka Terhin kanssa ovat tehneet. Mutta toki jokainen on asiaa joutunut käymään läpi. Tämä oli kaikille yllätys, koska toki sitä aina haluaa, että asiat menee kuin on suunniteltu ja kuvaukset saadaan toteutettua.

Uusi Vain elämää -kausi alkaa perjantaina 27. huhtikuuta.

Me Naiset ja Vain elämää -ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.