Roosa Hietanen. Kuvat: Nelonen
Roosa Hietanen. Kuvat: Nelonen

Toinen siskoksista vakuutti valmentajat 20 sekunnissa.

Illan The Voice of Finland -jaksossa lavalle pääsivät tenori Pentti Hietasen tyttäret Roosa, 20, ja Iina, 23.

Roosa valitsi kappaleekseen What a Wonderful Worldin. Tarja Turunen, Redrama ja Olli Lindholm vakuuttuivat Roosan laulusta 20 sekunnissa, ja Michael Monroekin painoi nappia heti perään. Biisin lopuksi kaikki valmentajat osoittivat suosiota seisaaltaan. Roosa oli otettu ja liikkuttui kyyneliin. Mutta niin liikuttui Michaelkin.

– Mäkin oon kyynelissä – ekaa kertaa kuvausten aikana. Ihana biisi, ihana esitys, aivan loistavaa laulantaa. Nyansseja ja dynamiikkaa löytyy. Aivan fantastinen oot, tule please mun tiimiin, Michael kosiskeli.

– Koko kehon läpi meni vilunväreitä, Olli kehui.

Tarja taas piti siitä, että Roosa teki lähes kaikille tutusta kappaleesta omannäköisensä.

Myös Redrama ihastui Roosan tulkintaan.

– Sä veit ekasta nuotista asti sun maailmaan. Mä oon vain ilonen, että sain istua ja kuunnella sua. Mä voisin kuunnella sua heti lisää. Todellakin haluun sut mun tiimiin, Redrama aneli.

Lopulta Roosa valitsi Redraman valmentajakseen.

Iina Hietanen.
Iina Hietanen.

Michael luovutti jo etukäteen

Roosan isosisko Iina esiintyi heti pikkusiskonsa jälkeen. Hän esitti Something’s Got a Hold On Me -biisin. Myös Iina sai yhden valmentajan vakuutettua 20 sekunnissa. Muilla kesti pidempän, mutta lopulta kaikki käänsivät tuolinsa.

– Sä luultavasti valitset sen, jonka kaikki muutkin, mutta kyllä minullekin kelpaisit, Michael harmitteli jo etukäteen ja viittasi siihen, että monet ovat laulukisaan tullessaan päättäneet, että haluavat Redraman joukkueeseen.

– Sun ääntä oli helppo kuunnella, laskettelit vain menemään. Oli piristävää kuulla laulajaa, joka osaa, Tarja sanoi.

Michaelin ennustus osui oikeaan, ja myös Roosa valitsi Redraman.

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00