Jussi ja Vilma ovat seurustelleet viisi vuotta. Vilma yllättää Jussin Suomi Lovessa Reino Nordinin Antaudun-kapppaleella. Kuvat: Yle Kuvapalvelu
Jussi ja Vilma ovat seurustelleet viisi vuotta. Vilma yllättää Jussin Suomi Lovessa Reino Nordinin Antaudun-kapppaleella. Kuvat: Yle Kuvapalvelu

Vilma haluaa kertoa Antaudun -kappaleella poikaystävälleen Jussille jotain, mitä ei aina osaa – tai muista – sanoa.

Suosittu Suomi Love -ohjelma palaa ruutuun lauantaina. Ohjelman juontajina jatkavat Mikko Leppilampi ja Jenni Pääskysaari, ja konseptikin on vanha tuttu: jaksoissa kuullaan ihania ja koskettavia tarinoita sekä hienoja musiikkiesityksiä. Ensimmäisessä jaksossa tavataan 22-vuotias Vilma, joka haluaa yllättää poikaystävänsä Jussin.

Viisi vuotta seurustellut pari tapasi toisensa aikoinaan Mäkelänrinteen lukiossa. Heitä yhdisti intohimo koripalloon.

”Koripallo oli meidän molempien identiteetti.”

– Kun aloimme seurustella, koripallo määritti molempien elämää. Me hengitimme sitä, se oli molempien identiteetti. On tosi makeeta jaksaa toisen kanssa sellainen intohimo ja palo – niin, että toinen ymmärtää ja osaa fiilistellä sitä sun kanssa, Vilma kertoo lauantaina esitettävässä jaksossa.

”Kaikki energia meni siihen, että pysyin kasassa.”

Diagnoosi oli järkytys

Kevät 2014 oli käännekohta Jussin ja Vilman elämässä. Jussi hakeutui sairaalaan, sillä häntä pyörrytti, ja hän kärsi todella heikosta olosta. Lopulta pään magneettikuvista näkyi plakkeja. Jussilla todettiin MS-tauti.

– Se oli järkytys kaikille. En pystynyt siinä hetkessä miettimään mitään. Mulla meni hirveästi energiaa siihen, että vain pysyin kasassa. Siinä alkoi heti selvittely – että mitä tämä tarkoittaa, mikä on seuraava askel ja mitä ylipäätänsä tapahtuu, Vilma kertoo.

Vilman mukaan on ollut rankkaa, että Jussi ei pysty juurikaan urheilemaan vaikka haluaisi. Lisäksi lääkkeiden sivuvaikutukset voivat olla hurjia – rytmihäiriöistä syöpään. 

”Mä ymmärrän häntä.”

Vilma on valinnut biisiksi Reino Nordinin Antaudun-kappaleen. Se on heille molemmille tärkeä kappale. Kun Jussilla oli sairaalajakso, Vilma kirjoitti tälle Antaudun-kappaleen sanoja. 

– Tarkoitus oli antaa voimaa ja kertoa, että mä ymmärrän häntä ja välitän hänestä ihan hirveästi.

Nyt Vilma haluaa kertoa kappaleella jotain, mitä ei aina osaa – tai muista sanoa Jussille.

– Tämä biisi on muistutus siiä, että mitä tahansa tapahtuu, niin olen aina siinä hänen vierellään.

Suomi Love -ohjelman 4. kausi alkaa TV1:ssä la 9.12. kello 21.15.