Gilmoren tytöt -sarja saa Ville Niinistön hyvälle tuulelle. Kuvat: Netflix ja Satu Kemppainen
Gilmoren tytöt -sarja saa Ville Niinistön hyvälle tuulelle. Kuvat: Netflix ja Satu Kemppainen

Gilmoren tytöt -sarja on vienyt monen sydämen. Myös kansanedustaja Ville Niinistön, joka ylistää sarjaa Facebookissa.

Gilmoren tytöt -sarjan fanien pitkä odotus palkittiin vihdoin eilen perjantaina, kun uudet jaksot ilmestyivät Netflixiin. Tästä riemuitsi myös kansanedustaja ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, 40. Hän kertoi Facebook-sivuillaan fanittavansa sarjaa.

– Ihminen tarvitsee elämäänsä asioita, jotka tuovat vain puhdasta iloa, lämpöä ja huumoria. Minulle sellainen asia on ollut Gilmore Girls -sarja, Niinistö kertoo Facebookissa.

”Maailma olisi paljon parempi paikka, jos se olisi kuin Stars Hollow.”

Niinistölle sarja oli päivän kohokohta jo silloin, kun hän oli vanhempainvapaalla.

– 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen seurasin sarjaa naulittuna tv:n ääreen. Lasteni kanssa vanhempainvapaalla ollessani päivän kohokohtia oli se hetken rauha kaaokselta, jonka sai mikrolämmitetyn kahvikupin kera nauttia Stars Hollow'n tunnelmasta. Moni teistä varmaankin tietää, mitä tarkoitan. Kahvikupin äärellä sarjan katsominen tuntui aina oikealta.

Rory (Alexis Bledel) ja Lorelai (Lauren Graham) ovat edelleen paitsi tytär ja äiti myös parhaat ystävät. Kuva: Netflix
Rory (Alexis Bledel) ja Lorelai (Lauren Graham) ovat edelleen paitsi tytär ja äiti myös parhaat ystävät. Kuva: Netflix

Vaikka sarja sijoittuu yhdysvaltalaiseen, kuvitteelliseen pikkukaupunkiin, henkilöhahmoihin on Niinistön mielestä helppo samastua.

– Stars Hollow on persoonallinen yhteisö, jossa ihmiset ovat eriskummallisia, erilaisia ja hauskoja, mutta aina inhimillisiä ja yhteisönsä lämpimästi hyväksymiä. Viittaukset populaarikulttuuriin, nokkeluus ja pilke silmäkulmassa ovat piste iin päällä. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos se olisi kuin Stars Hollow.

 

Gilmore Girls: A Year in the Life, Netflixissä

Kysely

Oletko jo katsonut Gilmoren tyttöjen uusia jaksoja?

Kyllä.
Kyllä.
78.3%
En.
En.
21.6%
Ääniä yhteensä: 60

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.