Valitse parhaat ja tuoreimmat Teeman laadukkaan leffafestarin elokuvista. Katsottavaa riittää kolmelle illalle.

Katseeseen kätketty

Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin vuonna 2009 voittanut argentiinalaisleffa kertoo eläkkeelle jääneestä poliisista, joka alkaa kirjoittaa romaania vanhasta murhatapauksesta. Leffa liikkuu upeasti eri aikatasoissa, ja sen unohtumattomin kohtaus käydään asiaankuuluvasti jalkapallostadionilla.

Teema, pe klo 18.01

Blue Valentine

Isot tähdet Michelle Williams ja Ryan Gosling ovat pääosassa aidolta elämältä maistuvassa draamassa, joka kertoo yhden avioliiton haikean mutta tutun tarinan. Pääosakaksikko asui kuukauden yhdessä eläen täysin roolihahmojensa elämää. Leffa tulee iholle.

Teema, pe klo 20.10

Lumikki

Tuttu satu avautuu kauniissa, mustavalkoisessa espanjalaisfilmissä kuin runo. Nuori Carmen on maan parhaan matadorin tytär ja isänsä tavoin mestari, mutta äitipuoli vihaa häntä. Karkotetun tytön ottaa siipiensä suojiin härkätaistelijakääpiöiden joukko. Tapahtumat sijoittuvat 1920-luvun Sevillaan.

Teema, la klo 16.01

Mestari

Jo edesmennyt Philip Seymour Hoffman esittää karismaattista uskonlahkon johtajaa, jonka laumaan liittyy hiljattain toisesta maailmansodasta palannut upseeri ( Joaquin Phoenix) . Paul Thomas Andersonin leffa oli ehkä liian vaikea noustakseen suuren yleisön suosioon.

Teema, su klo 20.30

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen