Lady Coran (Elizabeth McGovern) elämää astuu uusia houkutuksia.
Lady Coran (Elizabeth McGovern) elämää astuu uusia houkutuksia.

Downton Abbeyn viidennen tuotantokauden jaksoissa Lady Coran ja sir Robertin suhde joutuu koetukselle.

Sarjan viidennellä kaudella kartanossa eletään vuotta 1924. Ja heti ensimmäisessä jaksossa kartanossa syttyy vaarallinen tulipalo.

Tällä kaudella sarjassa tullaan näkemään jälleen uusia hahmoja. Esimerkiksi lady Maryn ja edesmenneen lady Sybilin lapsukaiset George ja Sybbie ovat kasvaneet sen ikäisiksi, että he juosta viipottavat pitkin kartanon saleja. Samalla lady Coran (Elizabeth McGovern) ja sir Robertin (Hugh Bonneville) on totuteltava uuteen rooliin ja elämänvaiheeseen isovanhempina.

Lady Maryn ja edesmenneen Matthew Crawleyn poika George on vihdoin päässyt ulos lastenhuoneesta.

Lady Sybilin ja Tom Bransonin tytär Sybbie tuo uutta elämää kartanoon.

Vaikka kartanossa eletään jälleen rauhan aikaa, Iso-Britannia on poliittisen kuohunnan keskellä. Työväenliike nousee ja aristokraattien elämä on yhä suuremman murroksen edessä samalla, kun Downton Abbey siirtyy vääjäämättä kohti nykyaikaa. Tämä saa sir Robertin huolestumaan siitä, voisiko Britanniaakin kohdata Venäjän vallankumouksen kaltainen mullistus.

Poliittiset kysymykset eivät ole Robertin ainoita huolenaiheita. Ympärillä muuttuva maailma tuo paineita myös Coran ja Robertin avioliittoon. Lisäksi sarjaan saapuu Richard E Grantin näyttelemä taidehistorioitsija Simon Bricker, joka kiinnittää lady Coran mielenkiinnon. Cora ja Simon löytävätkin yhteisen sävelen ja taidehistorioitsija alkaa viettää epäilyttävän paljon aikaa kartanossa vain tutkiakseen sen taideaarteita.

Lady Mary (Michelle Dockery) sen sijaan viettää sinkkuelämää ja nauttii itsenäisyydestään. Kauden aikana Mary silti tekee vihdoin päätöksensä kahden kosiskelijansa Tony Gillinghamin (Tom Cullen) ja Charles Blaken (Julian Ovenden) suhteen.

Lähteet: Yle, Daily Mail

Lue myös:

Downton Abbey jatkuu lokakuussa

Mikä ei kuulu joukkoon? Hauska moka Downton Abbeyn promokuvassa

Downton Abbey -tähdet käänsivät vesipullomokan hyväntekeväisyydeksi. Tältä he näyttävät ilman rooliasuja

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00