Lady Coran (Elizabeth McGovern) elämää astuu uusia houkutuksia.
Lady Coran (Elizabeth McGovern) elämää astuu uusia houkutuksia.

Downton Abbeyn viidennen tuotantokauden jaksoissa Lady Coran ja sir Robertin suhde joutuu koetukselle.

Sarjan viidennellä kaudella kartanossa eletään vuotta 1924. Ja heti ensimmäisessä jaksossa kartanossa syttyy vaarallinen tulipalo.

Tällä kaudella sarjassa tullaan näkemään jälleen uusia hahmoja. Esimerkiksi lady Maryn ja edesmenneen lady Sybilin lapsukaiset George ja Sybbie ovat kasvaneet sen ikäisiksi, että he juosta viipottavat pitkin kartanon saleja. Samalla lady Coran (Elizabeth McGovern) ja sir Robertin (Hugh Bonneville) on totuteltava uuteen rooliin ja elämänvaiheeseen isovanhempina.

Lady Maryn ja edesmenneen Matthew Crawleyn poika George on vihdoin päässyt ulos lastenhuoneesta.

Lady Sybilin ja Tom Bransonin tytär Sybbie tuo uutta elämää kartanoon.

Vaikka kartanossa eletään jälleen rauhan aikaa, Iso-Britannia on poliittisen kuohunnan keskellä. Työväenliike nousee ja aristokraattien elämä on yhä suuremman murroksen edessä samalla, kun Downton Abbey siirtyy vääjäämättä kohti nykyaikaa. Tämä saa sir Robertin huolestumaan siitä, voisiko Britanniaakin kohdata Venäjän vallankumouksen kaltainen mullistus.

Poliittiset kysymykset eivät ole Robertin ainoita huolenaiheita. Ympärillä muuttuva maailma tuo paineita myös Coran ja Robertin avioliittoon. Lisäksi sarjaan saapuu Richard E Grantin näyttelemä taidehistorioitsija Simon Bricker, joka kiinnittää lady Coran mielenkiinnon. Cora ja Simon löytävätkin yhteisen sävelen ja taidehistorioitsija alkaa viettää epäilyttävän paljon aikaa kartanossa vain tutkiakseen sen taideaarteita.

Lady Mary (Michelle Dockery) sen sijaan viettää sinkkuelämää ja nauttii itsenäisyydestään. Kauden aikana Mary silti tekee vihdoin päätöksensä kahden kosiskelijansa Tony Gillinghamin (Tom Cullen) ja Charles Blaken (Julian Ovenden) suhteen.

Lähteet: Yle, Daily Mail

Lue myös:

Downton Abbey jatkuu lokakuussa

Mikä ei kuulu joukkoon? Hauska moka Downton Abbeyn promokuvassa

Downton Abbey -tähdet käänsivät vesipullomokan hyväntekeväisyydeksi. Tältä he näyttävät ilman rooliasuja

Iiris, Max, Holopainen ja Marleena palaavat ruutuun! Syke nähdään jatkossa Ruutu.fi:ssä.

Syke saa jatkoa, kun se palaa ruutuun syksyllä 2018. Toisin kuin aikaisemmat kaudet, uusi eli viides kausi nähdään Ruutu.fi:ssä. Ohjelman jatkuminen on ollut pitkään epävarmaa, sillä Yle ilmoitti jo vuonna 2016, että se ei aio ostaa uusia kausia neljännen kauden jälkeen.

”Käsikirjoitustyö on jo pitkällä.”

Nelosen mukaan uudella kaudella nähdään kaikki tutut sarjan sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta luvassa on myös uusia hahmoja. Vanhoista mukana ovat muun muassa Antti Luusuaniemi (sarjassa Max), Iina Kuustonen (Iiris), Leena Pöysti (Johanna), Tiina Lymi (Marleena), Lena Meriläinen (Lenita), Jarkko Niemi (Holopainen ja Matti Ristinen (Ilmari).

– Sarjalla on valtavasti faneja, jotka kyselevät meiltä viikoittain, että tuleehan Sykettä lisää. On ihanaa, että voimme vihdoin vastata heille myönteisesti: kyllä, sarja jatkuu! Käsikirjoitustyö on jo pitkällä, ja tällä kertaa käsikirjoitusryhmässä on mukana peräti kolme lääkäriä – uskottavuudesta pidetään vähintään yhtä hyvää huolta kuin ennenkin, Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa kertoo tiedotteessa.

Viime kaudella moni asia jäi avoimeksi. Ainakin näihin kysymyksiin katsojat odottavat vastauksia:

  1. Marleena ja Ilmari saivat viimein lapsen dramaattisten käänteiden jälkeen, mutta miten heidän perhe-elämänsä sujuu?
  2. Saako hallintojohtaja Olavi (Carl-Kristian Rundman) jatkaa kieroilujaan ja manipulointiaan ikuisesti?
  3. Puhdistuuko Lenitan maine?
  4. Miksi Iiriksellä kehkeytyi taas sutinaa parinsa Artturin (Juha-Tapio Arola) kanssa – ja tuleeko siitä mitään?
  5. Entä onko Artturi edes sopiva Iirikselle vai pelkkä laastari?
  6. Syntyykö Holopaisen ja uuden hoitajan Heidin (Lotta Kaihua) välille romanttinen suhde?
  7. Johannan mies Toni (Markus Järvenpää) pidätettiin viimeisessä jaksossa. Miten Tonin käy? Entä Johannan ja Tonin suhteen?

Syke on Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuin tv-sarja. Sillä on myös poikkeuksellisen paljon aktiivisia faneja. Lue, miksi sarja on niin koukuttava:

Katso videolta Antti Luusuaniemen ja Leena Pöystin tuore haastattelu.

Syke-sarjan kaudet 1–4 ovat yhä katsottavissa Areenassa.

Ruutu.fi ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox
Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox

Kriitikkojen teilaama sarja on fanien ihailema ja siitä on tulossa toinenkin tuotantokausi.

IS TV-LEHTI: Uusi 9-1-1-pelastajasarja keikkuu huonon maun rajamailla.

Sarjan taustalla ovat Ryan Murphy ja Brad Falchuk, jotka ovat luoneet sellaiset menestykset kuin American Horror Story ja Glee.

Kovia tekijöitä siis – mutta kiinnostavan aloituksen jälkeen ensijakso ryöstäytyy niin ylilyödyksi koosteeksi hölmöä juonta ja kehnoa dialogia, ettei sitä voi katsoa naama peruslukemilla.

Kriitikkojen teilaamaa ja fanien ihailemaa sarjaa ei kannata ottaa vakavasti siitä huolimatta, että hurjat tapahtumat perustuvat tosikäänteisiin. Lemmikkikäärme on yrittänyt kuristaa omistajansa, ja pikkulapset ovat panttivankeina jatkuvasti.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Yhden jakson aikana ehtii tapahtua niin paljon, että uskottavuus on koetuksella. Myös tyyli ontuu: vitsit viuhuvat pelastettavien pelätessä kuolemaa.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Mukana on isoja ja aina kiinnostavia näyttelijänimiä. Mullan alla ja Samaa sukua -sarjoista tuttu Peter Krause on hyvispelastaja, joka ripittäytyy papille viikoittain pysyäkseen hyviksenä. Angela Basset näyttelee kovispollaria, jonka aviomies (Rockmond Dunbar) tulee kaapista kuin kaikkien kiusaksi.

Sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

Connie Brittonin hahmo vastaa hätäkeskuspuheluihin, ja Oliver Stark on kapinoiva palomies, jonka pullistelu ja hurjastelu ärsyttävät.

Pelastusväen oma elämä kietoutuu työpaikan karmiviin tilanteisiin – ja sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

9-1-1, Fox ti klo 21.00