Me Naiset
|
Outi Pippuri
Lady Coran (Elizabeth McGovern) elämää astuu uusia houkutuksia.
Lady Coran (Elizabeth McGovern) elämää astuu uusia houkutuksia.

Downton Abbeyn viidennen tuotantokauden jaksoissa Lady Coran ja sir Robertin suhde joutuu koetukselle.

Sarjan viidennellä kaudella kartanossa eletään vuotta 1924. Ja heti ensimmäisessä jaksossa kartanossa syttyy vaarallinen tulipalo.

Tällä kaudella sarjassa tullaan näkemään jälleen uusia hahmoja. Esimerkiksi lady Maryn ja edesmenneen lady Sybilin lapsukaiset George ja Sybbie ovat kasvaneet sen ikäisiksi, että he juosta viipottavat pitkin kartanon saleja. Samalla lady Coran (Elizabeth McGovern) ja sir Robertin (Hugh Bonneville) on totuteltava uuteen rooliin ja elämänvaiheeseen isovanhempina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lady Maryn ja edesmenneen Matthew Crawleyn poika George on vihdoin päässyt ulos lastenhuoneesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lady Sybilin ja Tom Bransonin tytär Sybbie tuo uutta elämää kartanoon.

Vaikka kartanossa eletään jälleen rauhan aikaa, Iso-Britannia on poliittisen kuohunnan keskellä. Työväenliike nousee ja aristokraattien elämä on yhä suuremman murroksen edessä samalla, kun Downton Abbey siirtyy vääjäämättä kohti nykyaikaa. Tämä saa sir Robertin huolestumaan siitä, voisiko Britanniaakin kohdata Venäjän vallankumouksen kaltainen mullistus.

Poliittiset kysymykset eivät ole Robertin ainoita huolenaiheita. Ympärillä muuttuva maailma tuo paineita myös Coran ja Robertin avioliittoon. Lisäksi sarjaan saapuu Richard E Grantin näyttelemä taidehistorioitsija Simon Bricker, joka kiinnittää lady Coran mielenkiinnon. Cora ja Simon löytävätkin yhteisen sävelen ja taidehistorioitsija alkaa viettää epäilyttävän paljon aikaa kartanossa vain tutkiakseen sen taideaarteita.

Lady Mary (Michelle Dockery) sen sijaan viettää sinkkuelämää ja nauttii itsenäisyydestään. Kauden aikana Mary silti tekee vihdoin päätöksensä kahden kosiskelijansa Tony Gillinghamin (Tom Cullen) ja Charles Blaken (Julian Ovenden) suhteen.

Lähteet: Yle, Daily Mail

Lue myös:

Downton Abbey jatkuu lokakuussa

Mikä ei kuulu joukkoon? Hauska moka Downton Abbeyn promokuvassa

Downton Abbey -tähdet käänsivät vesipullomokan hyväntekeväisyydeksi. Tältä he näyttävät ilman rooliasuja

Sisältö jatkuu mainoksen alla