Me Naiset
|
Siru Valleala
Uudessa show’ssaan Michelle Wolf aikoo simppelisti olla hauska. ”Luvassa ei ole saarnausta eikä politiikkaa – paitsi jos se huvittaa!” Kuva: MV Photos
Uudessa show’ssaan Michelle Wolf aikoo simppelisti olla hauska. ”Luvassa ei ole saarnausta eikä politiikkaa – paitsi jos se huvittaa!” Kuva: MV Photos

Muistatko tuoreen kohun Valkoisen talon lehdistöillalliselta? Netflixillä starttaa sunnuntaina Michelle Wolfin ikioma talk show -sarjansa The Break with Michelle Wolf. 

IS TV-LEHTI: Koomikko Michelle Wolf on monen mielestä juuri nyt eräs rohkeimmista naisista maailmassa. Hymyssä suin hän vastikään ryöpytti Valkoisen talon lehdistöillallisella kaikki tärkeilijät presidentti Donald Trumpia ja tämän edustajaa, Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sarah Sandersia, myöten.

Wolfille julkinen pilkka oli luontevaa – koska se oli osa hänen stand up -rooliaan. Moni illan vieraista ei kuitenkaan osannut odottaa näin suurta suorasanaisuutta. Wolf muun muassa syytti Sandersia suoraan valehtelijaksi. 

Michelle Wolf on yksi nousevista ja nasevista naispuolisista koomikoista, jotka ovat alkaneet napata stand up -valtikoita ja talk show -juontoja miesten käsistä. Netflixillä starttaa sunnuntaina hänen ikioma talk show -sarjansa The Break with Michelle Wolf

Sisältö jatkuu mainoksen alla

32-vuotias Wolf on toiminut käsikirjoittajana The Daily Show -ohjelmissa ja esiintynyt omassa web-sarjassa. Lääketieteelliseen aikonut atleetti tuli ystäviensä kannustamana hakeneeksi stand up -kurssille. Hänen ensimmäinen tv-esiintymisensä oli vuonna 2014 Late Night with Seth Meyers -ohjelmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Wolfin tavaramerkki on suora, rehellinen, jopa julma puhe. Myös Valkoisessa talossa tykitettiin pelkkiä totuuksia. 

Trump kommentoi jälkeenpäin tapahtunutta Twitterissä kuvaamalla Wolfia ”ruokottomaksi” ja koko iltaa ”nöyryytykseksi kaikille”.

Juuri siksi hymyjä hyytyi: vitsien varjollakin moni esiin otettu teema oli vakava. Esitys alkoi viittauksella skandaaliin, jossa Trumpin asianajaja maksoi pornotähti Stormy Danielsille 130 000 dollaria vaikenemisesta Trumpin ja Danielsin tapaamisesta. 

Valkoisen talon dramaattisilla illallisilla Donald Trump ei ollut itse edustamassa, mutta Wolfin naljailu kiiri hänenkin korviinsa. Trump kommentoi jälkeenpäin tapahtunutta Twitterissä kuvaamalla Wolfia ”ruokottomaksi” ja koko iltaa ”nöyryytykseksi kaikille”. Illallisen kohtaloa tulevaisuudessa harkitaan parhaillaan.

Michelle itse tyrmäsi kritiikin, kertoi sanovansa mielellään kaiken saman uudestaankin ja vitsaili kuulijoiden nauttineen jokaisesta sanasta. Hän on varoittanut, että mikäli joku inhosi illallisshow’ta, hän tulee taatusti inhoamaan myös uutta sarjaa.

Michelleä kehutaan muun muassa tuoreudesta ja omaperäisyydestä: hän ammentaa vauhdikkaasti vitsin aiheita myös muualta kuin päivittäisten uutisten pääotsikoista. Toinen näkökulma on jo mainittu rohkeus. 

Uudessa show’ssaan Wolf aikoo simppelisti olla hauska. ”Luvassa ei ole saarnausta eikä politiikkaa – paitsi jos se huvittaa!”

Netflix, The Break with Michelle Wolf

Sisältö jatkuu mainoksen alla