Vain elämään All Stars -kaudelta puuttuvat vain Paulat. Onneksi Jenni Vartiainen saa silti toisen mahdollisuuden.

Vain elämää -ohjelman uusin kausi on ollut kaikkien aikojen surkein. Pahin moka oli, että kausi esitettiin ennen kuin kukaan ehti edes kaivata sitä. Hohtoa vei myös se, että kanava päätti pätkiä jokaisen artistin jakson kahteen osaan. Satulinnakin hylättiin. Ja mikä pahinta: seitsemän artistin karisma yhdessä ei vain riittänyt.

Liikaa muutoksia. Liikaa pettymyksiä. Vain elämää olisi kannattanut lopettaa viidenteen kauteen.

Mutta vielä on yksi kausi luvassa. Nelonen nimittäin vahvisti tänään, että seitsemäs kausi nähdään syksyllä. Se jää todennäköisesti viimeiseksi. Hyvä niin. Ja onneksi on otettu opiksi. Nyt palataan Espanjasta Hirvensalmelle. Ja kun ohjelmaan ei kuitenkaan olisi saatu houkuteltua Jonna Tervomaata, J. Karjalaista ja kumppaneita, vanhat, tutut naamat palaavat Satulinnaan. Mukana ensimmäiseltä kaudelta ovat Kaija Koo, Jari Sillanpää ja Cheek. Toiselta kaudelta Juha Tapio. Kolmannelta Jenni Vartiainen ja Toni Wirtanen. Ja neljänneltä kaudelta Sanni.

Ei huonoja! Näillä tyypeillä riittää hittejä – ja karismaa. Joukosta puuttuvat vain Paulat! Siis Vesala ja Koivuniemi. Mutta kyllä tämä joukko kelpaa.

Jenni Vartiainen jäi omalla kaudellaan Paula Vesalan varjoon.

Toisen mahdollisuuden ansaitsevat erityisesti Jenni Vartiainen ja Kaija Koo. Jenni Vartiainen jäi omalla kaudellaan Paula Vesalan varjoon. Ja olihan kausi muutenkin kaikkien aikojen kovin – kaikki jauhoivat vain Vesku Loirista. Nyt Jenni on sanonut tiedotteessa, että henkilökohtaisessa elämässä tapahtuneiden asioiden ansiosta hän pystyy ottamaan rennommin. On tämä ollut aistittavissa esimerkiksi hänen Turvasana-biisistään sekä Instagram-meiningistään. Ehkä Jenni Vartiainen voi nyt jatkaa siitä, mistä saatiin vihiä jo hänen kolmannen kauden Heruuks-tulkinnastaan.

Myös Kaija Koo jäi ensimmäisellä kaudella vaisuksi ainakin niille, jotka ovat nähneet hänet keikalla antamassa kaikkensa. Nyt Kaija Koo kertoi tiedotteessa, että on saanut ne biisit, jotka on halunnut. Hyvä! Hän ansaitsee sen.

Vain elämäästä voi taas innostua niin kuin vanhoina hyvinä aikoina. Mutta onneksi silti viimeisen kerran.

Vain elämää All Stars -kausi Nelosella syksyllä.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kysely

Oletko tyytyväinen Vain elämää All Stars -kauden artisteihin?

Kyllä
Kyllä
57.6%
En
En
42.3%
Ääniä yhteensä: 144
sipuli

Vain elämäästä voi taas innostua – mutta onneksi viimeisen kerran 

Täysin erimieltä kirjoittajan kanssa. Sarja on mielestäni vain parantunut kausien myötä. Entistä aidompi ja viihdyttävämpi. Etenkin nyt kun jaettu päivät kahteen osaan niin jää pitemmät versiot vedettäväksi kaikille. Samojen naamojen uudelleen lämmitys on erittäin epätoivoinen yritys yrittää ylläpitää sarjan teemaa...
Lue kommentti
Hyvä kun loppuu

Vain elämäästä voi taas innostua – mutta onneksi viimeisen kerran 

Kuka oikeasti haluaa tirkistellä toisten syömistä, juomista ja toinen toistensa kehumista, sävytettynä tekoitkulla? "Tää sun biisis. Tää sit vaan on niin ihana. Tää niinku koskettaa mua, niinku syvällisesti. Tää on nii ihana. Tää.....". Toinen toistaan enempi kännissä sopertelemassa. Sitten uusinta käydään lehtien palstoilla, joilla kerrotaan totuus kulissien takaa ja puukotetaan kaveria selkään. Kaikkien aikojen oksettavin tv-formaatti!
Lue kommentti

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00