Tämä poppoo osallistui Vain elämää -ohjelman kolmannelle tuotantokaudelle. Kuva: Nelonen
Tämä poppoo osallistui Vain elämää -ohjelman kolmannelle tuotantokaudelle. Kuva: Nelonen

Nämä Vain elämää -kauden muistot ansaitsevat kultareunuksensa.

Perjantai-illoissa on nyt Vain elämää -ohjelman kokoinen tyhjä aukko. Ei Elastista. Ei Samulia. Ei Pauloja, Tonia, Jenniä. Eikä Veskua. Tämän perjantain voi kuitenkin pyhittää vielä kuluneen kauden muisteluille. Tätä kaikkea jäämme kaipaamaan:

Kaikkea. ”Niitä ihmisiä uudessa valossa ja roolissa, upeita tulkintoja, joiden ääressä sai liikuttua, tuntea mitä vaan. Nämä saisivat olla sellaisia puolen vuoden sessioita.”

Toni Wirtasen hullun mieletöntä energiaa. ”Hänen esittämänään kaikki biisit olivat parempia kuin alkuperäisen esittäjän. Lisäksi ikä on tehnyt hyvää Tonille: hänestä on tullut aika kuuma.”

Tunteita. ”Jäin kaipaamaan Elastisen naurua ja Samulin kyyneleitä. Miten joku voi olla niin aurinkoinen kuin Elastinen ja miten joku niin synkkyyteen taipuvainen kuin Samuli? Tekisi mieli rutistaa kumpaakin.”

Takuuvarmaa perjantaiviihdettä. ”Mitä nyt katsotaan perjantai-iltaisin? Jukeboxia?”

Musiikkia. ”Kaikesta tunnehehkutuksesta huolimatta kyseessä on musiikkiohjelma, ja tällä kaudella saimme nähdä ja kuulla monta upeaa tulkintaa.”

Paula Vesalaa. ”Kaipaan Paulan neroutta ja yllätyksellisyyttä: hän onkin hauska, lämmin, monilahjakas ja älykäs nainen! Mikä tahansa musiikkityyli onnistui, ja sitä esiintymisen intoa oli ihan mahtavaa seurata. Varmaan ekaa kertaa elämässäni olin jollekulle kade: miten se voikin olla ihan ykkönen kaikessa! Plus kaunis ja hoikka.”

Parisuhdeaikaa. ”Se oli pitkästä aikaa ohjelma, jota katsoimme molemmat mieheni kanssa. Jään siis lähinnä kaipaamaan seitsemän viikon perjantaiputkea sohvalla mieheni, kommenttiraidan ja viinipullon kanssa.”

Syvissä vesissä kahlailua. ”Ikävöin Samuli Edelmannin huokailuja ja melankoliaa: mistä kaikesta voikin masentua ja miten syviin vesiin mennä. Kiehtovaa!”

Huumoria. ”Erityisesti Vesa-Matti Loirin ja Toni Wirtasen sutkautukset saivat aina nauramaan.”

Lue myös:

Seiska: Paula Vesala ja Lauri Ylönen naimisiin Las Vegasissa?

Paula Vesala Samuli Edelmannista: "Ei puhunut juuri mitään kahteen päivään"

IL: Näin Vain elämää -tähdet tienasivat – Samuli Edelmannilla ei lainkaan tuloja Suomessa

Nuoren Hannahin itsemurhan jälkipyykki jatkuu Kolmetoista syytä  -sarjan kakkoskaudella. Kasetit olivat vain alkua – nyt tiedossa on polaroid-kuvia.

IS TV-LEHTI: Kohuttu 13 syytä jatkaa Hannahin (Katherine Langford) itsemurhan jälkipyykin läpikäyntiä. Ykköskausi kävi läpi Hannahin kavereilleen jälkeen jättämiä kasetteja, joilla hän avasi tekonsa syitä.

Kauden mittaa paljastui, mikä suhdesoppa lukiossa oli ja mitä ihmiset ovat valmiita tekemään varmistaakseen oman selustansa.

Rajussa sarjassa käsiteltiin huumekauppaa, väkivaltaa ja nuorten välisiä suhteita. Erityisesti kuohuttivat suora ja realistinen kuvaus raiskauksesta ja itsemurhasta.

”Kausi tulee käsittelemään, miten kasvatamme poikia miehiksi ja miten kohtelemme tyttöjä ja naisia kulttuurissamme.”

Kasetit olivat vain alkua – nyt tiedossa on polaroid-kuvia.

– Kausi tulee käsittelemään, miten kasvatamme poikia miehiksi ja miten kohtelemme tyttöjä ja naisia kulttuurissamme – ja mitä voisimme tehdä paremmin molemmissa tapauksissa, Netflix on kertonut kakkoskaudesta.

Ykköskausi sai osakseen paljon kritiikkiä muun muassa siitä, miten itsemurhaa romantisoitiin ja miten vähälle mielenterveysongelman käsittely jäi. Suositun sarjan on pelätty kannustavan nuoria itsemurhiin.

Netflix on koonnut nettiin tukipaketin nuorille ja keskusteluohjeita vanhemmille.

13 syytä, toinen kausi katsottavissa Netflixissä

Hyacinth Bucket palaa taas ruutuun! Sen kunniaksi listasimme asiat, jotka meidän kaikkien olisi syytä oppiä häneltä. 

Pokka pitää (Keeping up Appearances) oli yksi 90-luvun suosituimpia komediasarjoja. BBC:n tuottamaa brittisarjaa esitettiin vuosina 1990–1995, ja klassikkosarjaa on nähty useasti aiemminkin Suomessa uusintoina.

Ja taas sarja tekee paluun ruutuun!

TV1:llä nähtävässä sarjassa seurataan tietenkin rasittavan hienostelevan, mutta samaan aikaan yllättävän ihastuttavan Hyacinth Bucketin (Patricia Routledge) pyrkimyksiä päästä kaikin keinoin yläluokan suosioon. Hyacinth puhuu aina korostetun yläluokkaisesti (lue: snobisti), ylpeilee hienostotuttavillaan ja vaatii erityiskohtelua. Hän pitää kotinsa aina pyntättynä, ottaa pukeutumisessa mallia kuninkaallisilta ja rakastaa teekutsuja.

Päällepäsmärinä Hyacinth ei ota juurikaan muiden mielipiteitä huomioon tai kestä itseensä kohdistuvaa arvostelua. Koska Bucket-sukunimi (suom. ämpäri) on Hyacintin mielestä selvästikin liian rahvas, hän vaatii muita lausumaan sen ranskalaisittain bukée (suom. kukkakimppu).

Mutta on Hyacinthin asenteessa paljon hyvääkin! Monista hänen elämänohjeistaan me muutkin voisimme ottaa oppia. Listasimme Hyachithin parhaat elämänviisaudet:

1. Hyvät käytöstavat kannattavat.

Hyacinth rakastaa muodollista kielenkäyttöä ja liioiteltua kohteliaisuutta. Edes törkeyksiä laukoessaan hän ei unohda asiallista kielenkäyttöä.

2. Puhelimeen ei sovi vastata miten sattuu.

Annat itsestäsi heti yläluokkaisen kuvan, jos vastaat puhelimeen tyylillä: ”Korhosten residenssistä hyvää iltapäivää, Marja-Leena puhelimessa.”

3. Älä suotta kainostele tai häpeile itseäsi.

Jos Hyacinthilla on päässään hieno uusi hattu, koko naapurusto tietää siitä välittömästi.

3. Kupponen teetä tai kahvia piristää aina.

Varsinkin, jos se nautitaan elegantista kupposesta.

5. Kun arki runnoo, pue kaulaasi parhaat helmesi.

Johan helpottaa! Hyacinth tekee arjen kiillottamisesta pienillä yksityiskohdilla melkein taidetta.

6. Perheestä ja läheisistä voi olla hyötyä.

”He ovat minun perheeni ja rakastan heitä. Erityisesti tähän aikaan vuodesta, kun pimeä tulee niin aikaisin”, Hyacinth on sanonut.

7. Usko itseesi.

Vaikka Hyacinth on monessa mielessä rasittava kaikkitietäjä, ainakin hän tuntee tasan tarkkaan oman arvonsa. Hyacinthin ylitse ei kävele kukaan. Ja se on hienoa, jos mikä.

Pokka pitää, arkisin 22.5. alkaen TV1 klo 18.30