Ylpeästi erilaiset -uutuussarjassa tutustutaan oman tiensä kulkijoihin.

IS TV-LEHTI: Nelosen syksyn dokumentaarisen uutuussarjan Ylpeästi erilaiset jokaisessa jaksossa seurataan kolmea suomalaista oman tien kulkijaa. Yhteensä sarjassa nähdään 30 ihmistä, jotka ovat valinneet omannäköisen elämän.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa kurkistetaan Harrin, Saran ja Jaanan elämään. 

Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen, 52, kuvailee itseään feminiiniseksi mieheksi. Vapaa-ajallaan hän ohjaa hartaus-aerobictunteja. Harri tietää, että kirkonpiirissä röyhelöihin pukeutunut, meikkaava pappi saattaa herättää hämmennystä. Hänen mukaansa värikäs olemus saatetaan kokea häväistyksenäkin. Harri ei kuitenkaan muiden mielipiteistä välitä ja saa tukea läheisiltään, kuten siskoltaan.

Tatuoitu ja lävistetty 43-vuotias Sara puolestaan elää omien sanojensa mukaan yksinkertaista elämää ja tulee paremmin toimeen eläinten kuin ihmisten kanssa. Erakkona pääosin elävä nainen asuu talossa karvaisten perheenjäsentensä ympäröimänä ja kuljeskelee luonnon keskellä ilman rihman kiertämää.

Kolmas ensimmäisen jakson päähenkilö on elämänsä kehonrakennukselle pyhittänyt hieroja Jaana Visulaaka. Jaana treenaa kaksi kertaa päivässä, kuutena päivässä viikossa. Ei ole päivääkään, ettei hänen kroppansa ole treenistä turtana. Jaana kokee, että hänen on ollut vaikea saada miehiltä hyväksyntää lihaksikkaana ja vahvana naisena. Kadulla raamikas nainen kerää katseita ja myös ikäviä kommentteja.

Raflaavasta aiheesta huolimatta päähenkilöiden elämä esitetään inhimillisyyttä ja erilaisuuden hyväksymistä painottaen.

Sarja perustuu Outsiders-formaattiin, joka on ollut Ruotsissa supersuosittu.

Ylpeästi erilaiset Nelosella ti 29.8. klo 22.00