Pirjo Heikkilä (vas.), Niina Lahtinen, Krisse Salminen ja Sanna Stellan antavat takuunaurut.
Pirjo Heikkilä (vas.), Niina Lahtinen, Krisse Salminen ja Sanna Stellan antavat takuunaurut.

Pirjo Heikkilän, Niina Lahtisen, Krisse Salmisen ja Sanna Stellanin sketsisarja on kuin Suomen Ponille kyytiä.

Pitkään sitä on kaivattu ja nyt se on vihdoinkin totta: Suomen Ponille kyytiä! TV2:n Siskonpeti on raikas, moderni ja hulvattoman hauska sketsisarja, joka onnistuu tarjoamaan ihan uuden vinkkelin siihen, mikä naiseudessa naurattaa.

No, mikä meissä sitten naurattaa? Yksinkertaisesti se, miten mahdottomia tyyppejä me naiset osaamme olla – nimenomaan toisillemme, mutta myös miehille ja työkavereille ja satunnaisille tuttaville ja ihan kelle tahansa. Sketsien oivallukset ovat tuoreita ja usein hihityskohtaukseen riittää taitavasti luotu tilanne ilman sen kummempaa loppuylläriä.

Siskonpedin superkomedienneina nähdään Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen, Krisse Salminen ja Sanna Stellan. Välillä raja heidän itsensä ja heidän esittämiensä hahmojen välillä on vain veteen piirretty viiva. Kaikesta myös näkee, että naisilla on harvinaisen hyvä meno keskenään. Moninaisia miesrooleja pyörittävät taitavasti Jarkko Niemi ja Joonas Nordman.

Vielä pitää kehaista jokaisessa jaksossa nähtäviä musavideoita. Usein ne ovat tämäntyyppisissä sarjoissa pakkopullaa, mutta nyt biisit on tehty niin hauskalla jujulla ja niin taitavasti, että niistä tulee suorastaan kohokohtia.

Kiitos tästä, huutavat kaikki Suomen naiset!

Siskonpeti,

TV2 klo to 21.00

Lue myös:

Niina Lahtinen ja Pirjo Heikkilä tekivät voimaannuttavan parodian Sini Sabotagesta

Arvaatko, mitä lukee Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen jääkaapin ovessa?

Niina Lahtinen: "Välillä olen miehelleni kateellinen"

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen