Huippuasianajaja (David Tennant) saakin palkakseen kärsimystä.
Huippuasianajaja (David Tennant) saakin palkakseen kärsimystä.

Ihanan karmea Pahan vanki -sarja tarjoilee pelottavaa tunnelmaa ja huippunäyttelemistä.

Brittinäyttelijä David Tennant muistetaan esimerkiksi tv-sarjoista Dr. Who, Broadchurch ja Poliitikon aviomies . Hän on se kapeakasvoinen ja hieman velmun näköinen heppu, joka taipuu yhtä lailla tavikseksi, hurmuriksi kuin palavasilmäiseksi, piinatuksi sieluksikin. Kolmiosaisessa brittijännärissä Pahan vanki hän pääsee esittelemään koko repertuaarinsa.

Tennant esittää asianajaja Will Burtonia, joka on peruukissaan ja kaavussaan Lontoon oikeussalien tähti: hän ei ole hävinnyt urallaan yhtään juttua. Willin elämä on muutenkin kohdillaan. Hänellä on kaunis vaimo, suloinen poika ja uskollinen koira, upea koti Lontoon keskustassa sekä idyllinen ”mökki” maaseudulla. Hän on mukava mies, jonka suurin vika näyttäisi olevan, ettei hän ole kiireiltään ehtinyt opetella astianpesukoneen käyttöä.

Murhasta epäillyn Liam Foylen hoitaminen vapaaksi muotoseikan perusteella näyttää aluksi rutiinijutulta, mutta jokin kaivelee Willin omaatuntoa. Kun oikeudenkäynti on ohi, hän ei halua edes kätellä asiakastaan. Pian käy selväksi, että juttu on kaikkea muuta kuin loppuun käsitelty. Will ja hänen perheensä joutuvat keskelle painajaista, joka päättyy traagisesti.

Pahan vanki ei tarjoile isoja yllätyksiä, mutta se on tunnelmaltaan pelottava ja näyttelijäsuoritukset ovat huippuja. Aiheeltaan se muistuttaa leffaa Cape Fear . Pari kesäasunnolla tapahtuvaa kohtausta puolestaan palauttavat jostain muistin sopukoista mieleen kotimaisen 1970-luvun jännärin Soittorasia , joka aiheutti kaikille sen nähneille lapsille aikoinaan kauheat traumat. Hrrrr.

Pahan vanki, TV1 su klo 21.55

Lue myös:

Nasse-setä oli vielä pientä – muistatko nämä lapsuuden pelon aiheet?