Kuva: Laura Pohjavirta/Yle Kuvapalvelu
Kuva: Laura Pohjavirta/Yle Kuvapalvelu

TV2:n uudessa Mun ainoot 30 minsaa -sarjassa päästään seuraamaan Jaanan ja Villen tarinaa suorassa lähetyksessä. Tavallaan.

Kolmekymppisen Jaanan (Milla Kangas) elämä on jumissa. Hän asuu edelleen pienellä kotipaikkakunnallaan äidin ja isän luona. Työpaikkana on jo vuosikaudet ollut hampurilaisbaari LoveBurger. Työkaverit ovat kymmenen vuotta nuorempia, suunnittelevat suuria ja pitävät Jaanaa harmaana hiirulaisena.

Eräänä päivänä LoveBurgeriin astuu komea mutta surullinen mies, Ville (Ilkka Villi). Hän on matkalla Ouluun viettämään viikonloppua sairaan pikkusiskonsa luo.

Seuraavalla viikolla Ville tulee uudelleen. Ja sitä seuraavalla viikolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusi kotimainen draamakomedia rakentuu näiden tapaamisten ympärille. Ville poikkeaa LoveBurgerissa joka torstai kello 21.00 ja sarja nähdään joka torstai kello 21.00. Tavallaan me katsojat seuraamme siis Jaanan ja Villen tapaamista joka viikko kuin suorassa lähetyksessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsikirjoittaja Harri Veistisen idea on kekseliäs, mutta vasta Mun ainoot 30 minuuttia -sarjan tulevat jaksot näyttävät, kantaako se 12-osaisen tarinan päätökseen saakka. Alku on lupaava. Välillä dialogissa mennään lujaa epäuskottavuuden puolelle, mutta jotenkin ohjaaja Antti Leino saa tökeröimmätkin lausahdukset menemään huolella valitun tyylilajin piikkiin.

Näyttelijät ovat hyviä ja sitä paitsi tuoreita kasvoja. Ja ollaanpa nyt rehellisiä: puoli tuntia Ilkka Villiä viikossa lienee pelkkä elämää ylläpitävä minimiannos.

Mun ainoot 30 minsaa
TV2 to klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla