Me Naiset
|
Outi Keskevaari
Oona Chaplin on Kitty, jonka hahmo koukuttaa heti.
Oona Chaplin on Kitty, jonka hahmo koukuttaa heti.

Minisarjassa eletään I maailmansodan melskeissä.

Uusi, kuusiosainen englantilaissarja sijoittuu I maailmansodan alkupuolelle Ranskaan ja seuraa brittiarmeijan kenttäsairaalan arkea muutaman naisen silmin. Arvot, yhteiskuntaluokat sekä perinteiset ja modernit tavat joutuvat vastakkain heti ensimmäisessä jaksossa. Sarja koukuttaa tukevasti, vaikka haiskahtaakin hieman tutulta – vähän kuin katsoisi spin offia Downton Abbeysta. Mutta sehän ei voi olla paha asia.

Sarjan aluksi kenttäsairaalaan saadaan avuksi kolme sairaanhoitokurssin käynyttä vapaaehtoista avustajaa, Kitty, Flora ja Rosalie. Neljättäkin naista odotetaan, mutta lähes koko ensimmäisen jakson ajan hän on hukassa. Itsepäinen ja kiukkuisen oloinen Kitty nähdään heti ensimmäisessä kuvassa heittämässä kihlasormuksensa mereen, joten häneen liittyy paljastumistaan odottava kiinnostava taustatarina. Flora on naiivi nuori neito, joka on lähtenyt hakemaan sodasta suurta seikkailua. Kunnollinen ja tylsältä vaikuttava Rosalie puolestaan jää ensimmäisessä jaksossa vielä etäämmäksi.

Sisaria ovat ottamassa vastaan sairaanhoitajaveteraanit, joilla on oma valtataistelunsa käynnissä. Sairaanhoitajia johtaa sisar Grace, mutta kiinnostavimmalta hahmolta vaikuttaa pahiksen roolin ottava sisar Quayle, joka ei epäröi lähettää sotasokista kärsivää nuorta sotilasta takaisin etulinjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarja vilisee tuttuja brittinäyttelijöitä. Kittyä esittää Oona Chaplin (Charlien tyttärentytär), joka nähtiin Game of Thronesissa Rob Starkin vaimona. Sisar Gracena nähdään Hermione Norris, jonka tv-rooleihin kuuluvat muun muassa Rimakauhua ja rakkautta, Murha mielessä, Peter Kingdom, Erikoisjoukkue ja viimeksi Sylillinen piikkilankaa. Ensimmäisen jakson lopuksi joukkoon liittyy salaperäinen Joan, jonka näyttelijä Suranne Jones nähdään esimerkiksi parhaillaan uusintoina pyörivässä Scott & Baileyssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kenttäsairaalan stressaantuneena lääkärinä puolestaan toimii luutnantti Roland Brett, jonka esittäjä Kevin Doyle on myös Downton Abbeyn hovimestari Molesley.

Ammattijoukkoa koko sakki, mutta ei ihme, jos uutuus ei maistu ihan uutuudelta. Kyllä ne samat naamat siis kiertävät muuallakin kuin meillä.

Kenttäsairaalan sisaret, TV1 klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla