Ja siitähän seuraa monenlaista kiinnostavaa ihmissuhdedraamaa. Hieno uutuus!

Celia (Anne Reid) ja Alan (Derek Jacobi) tykkäsivät toisistaan teini-ikäisinä, mutta väärinkäsitykset ajoivat heidät erilleen. 60 vuotta myöhemmin lapsenlapset usuttavat heidät Facebookiin, ja pari löytää toisensa uudelleen. Elämän ehtoopuolella ei ole enää mitään syytä kierrellä ja kaarrella; jos juttu tuntuu hyvältä, pitää antaa mennä. Ja juuri niin Celia ja Alan tekevätkin.

Uusi BBC:n draamasarja sijoittuu pohjoiseen, Yorkshiren maisemiin, ja on juureva ja sydäntä lämmittävä kuin kuppi kuumaa teetä koleana päivänä. Vaikka sarjan pääosassa on yli seitsemänkymppinen pariskunta, se käsittelee harvinaisen vähän ikään liittyviä asioita eikä todellakaan ole tarkoitettu vain vanhainkodin sohvalla katsottavaksi. Jos ikä jotain tarinaan tuo, niin ehkä elämänviisautta ja siitä kumpuavaa lempeää huumoria.

Viimeinen tango Halifaxissa ottaa heti alkumetreillä mukaan juonikuvioihin myös Celian ja Alanin jälkikasvun ja näiden perheet. Celian tytär Caroline on aloittanut lesbosuhteen työkaverinsa kanssa sillä aikaa, kun hänen miehensä on toisen naisen matkassa. Kun mies palaa häntä koipien välissä, Caroline päättää ottaa hänet takaisin. Alanin tytär Gillian on puolestaan jäänyt leskeksi ja teini-ikäisen pojan yksinhuoltajaksi. Ongelmia tuo miehen paras ystävä, joka syyttää Gilliania miehen kuolemasta, sekä komea nuorukainen, jonka kanssa Gillianilla on seksisuhde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsikirjoittaja Sally Wainwright (mm. Scott & Bailey) on kertonut saaneensa idean sarjaan äitinsä elämästä. Tämä löysi vanhoilla päivillään uudelleen nuoruudenrakastettunsa ja oli toisessa avioliitossaan hyvin onnellinen. Oikean elämän inspiraatioon on helppo uskoa, niin elämänmakuisesti ja aidosti virtaa myös Viimeisen tangon juoni ja varsinkin luonteva dialogi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viimeinen tango Halifaxissa, TV1 klo 19.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla