Ja siitähän seuraa monenlaista kiinnostavaa ihmissuhdedraamaa. Hieno uutuus!

Celia (Anne Reid) ja Alan (Derek Jacobi) tykkäsivät toisistaan teini-ikäisinä, mutta väärinkäsitykset ajoivat heidät erilleen. 60 vuotta myöhemmin lapsenlapset usuttavat heidät Facebookiin, ja pari löytää toisensa uudelleen. Elämän ehtoopuolella ei ole enää mitään syytä kierrellä ja kaarrella; jos juttu tuntuu hyvältä, pitää antaa mennä. Ja juuri niin Celia ja Alan tekevätkin.

Uusi BBC:n draamasarja sijoittuu pohjoiseen, Yorkshiren maisemiin, ja on juureva ja sydäntä lämmittävä kuin kuppi kuumaa teetä koleana päivänä. Vaikka sarjan pääosassa on yli seitsemänkymppinen pariskunta, se käsittelee harvinaisen vähän ikään liittyviä asioita eikä todellakaan ole tarkoitettu vain vanhainkodin sohvalla katsottavaksi. Jos ikä jotain tarinaan tuo, niin ehkä elämänviisautta ja siitä kumpuavaa lempeää huumoria.

Viimeinen tango Halifaxissa ottaa heti alkumetreillä mukaan juonikuvioihin myös Celian ja Alanin jälkikasvun ja näiden perheet. Celian tytär Caroline on aloittanut lesbosuhteen työkaverinsa kanssa sillä aikaa, kun hänen miehensä on toisen naisen matkassa. Kun mies palaa häntä koipien välissä, Caroline päättää ottaa hänet takaisin. Alanin tytär Gillian on puolestaan jäänyt leskeksi ja teini-ikäisen pojan yksinhuoltajaksi. Ongelmia tuo miehen paras ystävä, joka syyttää Gilliania miehen kuolemasta, sekä komea nuorukainen, jonka kanssa Gillianilla on seksisuhde.

Käsikirjoittaja Sally Wainwright (mm. Scott & Bailey) on kertonut saaneensa idean sarjaan äitinsä elämästä. Tämä löysi vanhoilla päivillään uudelleen nuoruudenrakastettunsa ja oli toisessa avioliitossaan hyvin onnellinen. Oikean elämän inspiraatioon on helppo uskoa, niin elämänmakuisesti ja aidosti virtaa myös Viimeisen tangon juoni ja varsinkin luonteva dialogi.

Viimeinen tango Halifaxissa, TV1 klo 19.00

Iiris, Max, Holopainen ja Marleena palaavat ruutuun! Syke nähdään jatkossa Ruutu.fi:ssä.

Syke saa jatkoa, kun se palaa ruutuun syksyllä 2018. Toisin kuin aikaisemmat kaudet, uusi eli viides kausi nähdään Ruutu.fi:ssä. Ohjelman jatkuminen on ollut pitkään epävarmaa, sillä Yle ilmoitti jo vuonna 2016, että se ei aio ostaa uusia kausia neljännen kauden jälkeen.

”Käsikirjoitustyö on jo pitkällä.”

Nelosen mukaan uudella kaudella nähdään kaikki tutut sarjan sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta luvassa on myös uusia hahmoja. Vanhoista mukana ovat muun muassa Antti Luusuaniemi (sarjassa Max), Iina Kuustonen (Iiris), Leena Pöysti (Johanna), Tiina Lymi (Marleena), Lena Meriläinen (Lenita), Jarkko Niemi (Holopainen ja Matti Ristinen (Ilmari).

– Sarjalla on valtavasti faneja, jotka kyselevät meiltä viikoittain, että tuleehan Sykettä lisää. On ihanaa, että voimme vihdoin vastata heille myönteisesti: kyllä, sarja jatkuu! Käsikirjoitustyö on jo pitkällä, ja tällä kertaa käsikirjoitusryhmässä on mukana peräti kolme lääkäriä – uskottavuudesta pidetään vähintään yhtä hyvää huolta kuin ennenkin, Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa kertoo tiedotteessa.

Viime kaudella moni asia jäi avoimeksi. Ainakin näihin kysymyksiin katsojat odottavat vastauksia:

  1. Marleena ja Ilmari saivat viimein lapsen dramaattisten käänteiden jälkeen, mutta miten heidän perhe-elämänsä sujuu?
  2. Saako hallintojohtaja Olavi (Carl-Kristian Rundman) jatkaa kieroilujaan ja manipulointiaan ikuisesti?
  3. Puhdistuuko Lenitan maine?
  4. Miksi Iiriksellä kehkeytyi taas sutinaa parinsa Artturin (Juha-Tapio Arola) kanssa – ja tuleeko siitä mitään?
  5. Entä onko Artturi edes sopiva Iirikselle vai pelkkä laastari?
  6. Syntyykö Holopaisen ja uuden hoitajan Heidin (Lotta Kaihua) välille romanttinen suhde?
  7. Johannan mies Toni (Markus Järvenpää) pidätettiin viimeisessä jaksossa. Miten Tonin käy? Entä Johannan ja Tonin suhteen?

Syke on Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuin tv-sarja. Sillä on myös poikkeuksellisen paljon aktiivisia faneja. Lue, miksi sarja on niin koukuttava:

Katso videolta Antti Luusuaniemen ja Leena Pöystin tuore haastattelu.

Syke-sarjan kaudet 1–4 ovat yhä katsottavissa Areenassa.

Ruutu.fi ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox
Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox

Kriitikkojen teilaama sarja on fanien ihailema ja siitä on tulossa toinenkin tuotantokausi.

IS TV-LEHTI: Uusi 9-1-1-pelastajasarja keikkuu huonon maun rajamailla.

Sarjan taustalla ovat Ryan Murphy ja Brad Falchuk, jotka ovat luoneet sellaiset menestykset kuin American Horror Story ja Glee.

Kovia tekijöitä siis – mutta kiinnostavan aloituksen jälkeen ensijakso ryöstäytyy niin ylilyödyksi koosteeksi hölmöä juonta ja kehnoa dialogia, ettei sitä voi katsoa naama peruslukemilla.

Kriitikkojen teilaamaa ja fanien ihailemaa sarjaa ei kannata ottaa vakavasti siitä huolimatta, että hurjat tapahtumat perustuvat tosikäänteisiin. Lemmikkikäärme on yrittänyt kuristaa omistajansa, ja pikkulapset ovat panttivankeina jatkuvasti.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Yhden jakson aikana ehtii tapahtua niin paljon, että uskottavuus on koetuksella. Myös tyyli ontuu: vitsit viuhuvat pelastettavien pelätessä kuolemaa.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Mukana on isoja ja aina kiinnostavia näyttelijänimiä. Mullan alla ja Samaa sukua -sarjoista tuttu Peter Krause on hyvispelastaja, joka ripittäytyy papille viikoittain pysyäkseen hyviksenä. Angela Basset näyttelee kovispollaria, jonka aviomies (Rockmond Dunbar) tulee kaapista kuin kaikkien kiusaksi.

Sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

Connie Brittonin hahmo vastaa hätäkeskuspuheluihin, ja Oliver Stark on kapinoiva palomies, jonka pullistelu ja hurjastelu ärsyttävät.

Pelastusväen oma elämä kietoutuu työpaikan karmiviin tilanteisiin – ja sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

9-1-1, Fox ti klo 21.00