Nyt jännätään Charlesin ja Basilin vaimonetsintää sekä seurataan Terryn ja Junen tuoreen suhteen alkua. Ja niin, hehän ovat pingviinejä.

Vieläkö helle vaivaa? Siinä tapauksessa ei ole viilvoittavampaa katsottavaa kuin luontodokumentaristi Nigel Marvenin viiden jakson mittainen retki hyisen etelän maisemiin tapaamaan pingviinejä.

Herra Marven matkustaa purjeveneellä seudulle, jolle moni ei ole historian saatossa jalallaan astunut. Kyseessä on Etelä-Georgian saari, joka sijaitsee Etelä-Amerikan ja Antarktiksen rajalla, Falklandin saarien alapuolella. Täällä pingviineistä innostunut mies viettää yli kuukauden ja seuraa kevään aiheuttamaa kuhinaa eläinlaumoissa. Jaksoon mahtuu muuttoja, soidinmenoja, pariutumisia ja synnytyksiä.

Marven on yksi maailman kuuluisimpia luonto-ohjelmien tekijöitä. Hän aloitti tuottajana BBC:llä ja siirtyi kameran eteen vasta vaihdettuaan kilpailijafirma ITV:lle. Marven innostuu kuin pikkupoika eikä ole urallaan välttänyt vaaratilanteita, mutta oli paikka millainen tahansa, faktat tulevat mieheltä aina oikeassa järjestyksessä ja äärimmäisen kiinnostavalla tavalla. Oikea brittiläinen herrasmies.

Pingviinisafarissa hän valitsee kolmesta lajista kustakin yhden pariskunnan, jota alkaa kuvausryhmineen seurata. Ensimmäisen jakson jälkeen kuningaspingviini Charles odotti vielä puolisoa, samoin päättäväinen kultatöyhtöpingiivi Basil. Valkokulmapingviinit Terry ja June sen sijaan ovat jo pesänrakennuspuuhissa. Linnuista tulee kerralla niin tuttuja, että niiden kohtaloa tulevissa jaksoissa odottaa jo nyt sydän syrjällään.

Niin ihania kuin pingviinit ovatkin, ensimmäisen jakson kohokohta on kuitenkin merileijonan synnytys. Nyt on sitten sellainenkin nähty.

Nigel Marvenin pingviinisafari, MTV3 la klo 16.00

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00