Nyt jännätään Charlesin ja Basilin vaimonetsintää sekä seurataan Terryn ja Junen tuoreen suhteen alkua. Ja niin, hehän ovat pingviinejä.

Vieläkö helle vaivaa? Siinä tapauksessa ei ole viilvoittavampaa katsottavaa kuin luontodokumentaristi Nigel Marvenin viiden jakson mittainen retki hyisen etelän maisemiin tapaamaan pingviinejä.

Herra Marven matkustaa purjeveneellä seudulle, jolle moni ei ole historian saatossa jalallaan astunut. Kyseessä on Etelä-Georgian saari, joka sijaitsee Etelä-Amerikan ja Antarktiksen rajalla, Falklandin saarien alapuolella. Täällä pingviineistä innostunut mies viettää yli kuukauden ja seuraa kevään aiheuttamaa kuhinaa eläinlaumoissa. Jaksoon mahtuu muuttoja, soidinmenoja, pariutumisia ja synnytyksiä.

Marven on yksi maailman kuuluisimpia luonto-ohjelmien tekijöitä. Hän aloitti tuottajana BBC:llä ja siirtyi kameran eteen vasta vaihdettuaan kilpailijafirma ITV:lle. Marven innostuu kuin pikkupoika eikä ole urallaan välttänyt vaaratilanteita, mutta oli paikka millainen tahansa, faktat tulevat mieheltä aina oikeassa järjestyksessä ja äärimmäisen kiinnostavalla tavalla. Oikea brittiläinen herrasmies.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pingviinisafarissa hän valitsee kolmesta lajista kustakin yhden pariskunnan, jota alkaa kuvausryhmineen seurata. Ensimmäisen jakson jälkeen kuningaspingviini Charles odotti vielä puolisoa, samoin päättäväinen kultatöyhtöpingiivi Basil. Valkokulmapingviinit Terry ja June sen sijaan ovat jo pesänrakennuspuuhissa. Linnuista tulee kerralla niin tuttuja, että niiden kohtaloa tulevissa jaksoissa odottaa jo nyt sydän syrjällään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin ihania kuin pingviinit ovatkin, ensimmäisen jakson kohokohta on kuitenkin merileijonan synnytys. Nyt on sitten sellainenkin nähty.

Nigel Marvenin pingviinisafari, MTV3 la klo 16.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla