Sarjan lähin vertailukohta voisi olla mainio Modemi perhe.

Newyorkilainen yksinhuoltajaisä George (Jeremy Sisto) löytää eräänä päivänä 15-vuotiaan tyttärensä Stellan (Jane Levy) pöytälaatikosta paketin kondomeja. Ennen kuin Stella ehtii edes kissaa sanoa, pieni perhe muuttaa paheellisesta kaupungista turvalliseen lähiöön.

Siinä lähtökohta Subin uudelle komediasarjalle, joka ihastuttaa nokkeluudellaan ja kirpeällä otteellaan. Lähin vertailukohta voisi olla mainio Moderni perhe.

Pelottavan puhtoinen ja pastellinsävyinen lähiö aiheuttaa aikamoisen kulttuurishokin varsinkin Stellalle. Kaikki juovat tölkkitolkulla sokeritonta energiajuomaa, koulussa jokainen tyttö on barbikopio, kaikkialla on valkaistuja hampaita, leikattuja neniä ja rintaimplantteja sekä monsteriäitejä, jotka ajavat lapsensa joka paikkaan monsteriautoilla. Georgekin on kummissaan, mutta on päättänyt sopeutua. Stella sen sijaan on nimenomaan päättänyt olla sopeutumatta.

Lähiöunelmia on piikikäs amerikkalaista unelmaa kohtaan, mutta onnistuu samalla olemaan myös lämmin ja uskottava kuvatessaan isän ja tyttären suhdetta. Parasta sarjassa on Stella, näsäviisas oman tiensä kulkija, joka ei aio sopeutua paikallisiin kauneusihanteisiin eikä katsella typeryyksiä ja vääryyksiä hiljaa vierestä. Hän toimii myös sarjan kertojaäänenä, ja kerrankin kertojanääni jopa toimii.

Itse asiassa Stella on paljon kiinnostavampi hahmo kuin Carrien päiväkirjojen nuori Carrie Bradshaw.

Lähiöunelmia,

Sub ma klo 20.00

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen