Seksistä kyllä puhutaan, mutta ei välttämättä kameroiden käydessä, ohjelman asiantuntija Maaret Kallio kertoo. Kuva: Sanoma-arkisto
Seksistä kyllä puhutaan, mutta ei välttämättä kameroiden käydessä, ohjelman asiantuntija Maaret Kallio kertoo. Kuva: Sanoma-arkisto

Viime kaudella Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa ei juuri seksistä hiiskuttu. Entäs nyt?

Ensitreffit alttarilla -ohjelman toinen kausi alkoi tällä viikolla. Ensimmäinen kausi herätti keskustelua, ja katsojat pohtivat muun muassa sitä, miksei sarjassa puhuttu enemmän seksistä. Kysyimme tuolloin tuottajalta vastausta. Hänen mukaansa kuvaukset ja ohjelmat tehtiin parien ehdoilla.

Jospa tällä kaudella seksistä puhuttaisiin enemmän? Onhan se yksi hyvän parisuhteen kulmakivistä.

– Kyllä siitä puhuttiin viime kaudellakin, mutta ei niin paljon kameran edessä. Seksi on olennainen osa parisuhdetta ja sen muodostumista, yksi ohjelman asiantuntijoista, psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio kertoo.

– Kamerat taltioivat vain murto-osan tapahtumista. Kun paikalla on muita, en kysy pareilta asiasta.

Hänen mielestään ei olisi eettisesti oikein kysellä pariskunnilta esimerkiksi ohjaajan läsnäollessa niin intiimistä asiasta kuin seksi.

– Toki kun paikalla ei ole muita, näitä asioita pohditaan, mutta niitä pohdintoja ei tarvitse jakaa katsojille.

Ensimmäisestä kaudesta tullut palaute on kyllä kuultu, Kallio toteaa ja lisää, että luvassa on jakso, jossa seksistä puhutaan.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin klo 21.00 AVA-kanavalla.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.