Lauren Graham ja Alexis Bledel näyttelevät äitiä ja tytärtä Gilmoren tytöt -sarjassa, jota esitettiin vuosina 2000–2007. Kuva: Yle
Lauren Graham ja Alexis Bledel näyttelevät äitiä ja tytärtä Gilmoren tytöt -sarjassa, jota esitettiin vuosina 2000–2007. Kuva: Yle

Marraskuu lähestyy! Netflixin julkaisema video paljastaa, että näyttelijät ovat yhtä täpinöissään kuin fanitkin.

Netflix on julkaissut uuden videon tulevasta Gilmoren tytöt -sarjan paluusta. Kiitospäivänä 25. marraskuuta julkaistava A Year in the Life -paketti pitää sisällään neljä 90 minuutin jaksoa, joista jokainen keskittyy yhteen vuodenaikaan.

Gilmoren tyttöjen keskeiset näyttelijät muistelevat pätkällä sarjan tekoa ja kertovat tunnelmiaan. On ihanaa huomata, että he ovat yhtä innoissaan sarjasta ja sen paluusta kuin fanitkin. Mukana on myös hittisarjan kohokohtia, mutta valitettavasti ei uutta kuvamateriaalia.

– On niin monia asioita, jotka ovat suosikkejani tätä sarjaa tehdessä. Mutta rehellisesti sanottuna roolihahmoni esittäminen oli lempiasiani, Lorelaita näyttelevä Lauren Graham sanoo videolla.

Mitä Gilmoren tytöt olisikaan ilman Lorelain hahmoa?

Katso video:

Ensimmäisen trailerin Netflix julkaisi jo kesällä, ja se paljastaa, miltä Lorelai ja Rory (Alexis Bledel) näyttävät nyt:

Emme malta odottaa! Nämä kysymykset pyörivät nyt fanien mielessä:

Kenen kanssa Rory on?

Onko hänen rakkaansa college-poikaystävä ja komistus Logan (Matt Czuchry)?

GIPHY

Vai hankala älykkö Jess (Milo Ventimiglia)?

GIPHY

Vai ensimmäinen poikaystävä Dean (Jared Padalecki)?

Kaikki nämä eksät nähdään Gilmoren tyttöjen paluujaksoissa, joten mitä vain voi tapahtua.

Vai ilmestyykö Roryn elämään joku ihan uusi tyyppi? Vai onkohan hahmo sinkku?

Tästä uudesta Gilmoren tytöt -julisteesta fanit ovat päätelleet, ettei Rory ainakaan ole kihloissa tai naimisissa, koska hänen nimettömässään ei ole sormusta:

Tämä uutinen ei varsinaisesti järkytä, ja avioliitto olisikin tylsän konservatiivinen käänne persoonallisessa sarjassa.

Missä Rory on töissä?

Koska sarja keskittyi paljon Roryn opiskeluun, nyt odotamme aikuisen hahmon työelämäkäänteitä. Toivottavasti kunnianhimoinen Rory on löytänyt kiinnostavan työpaikan!

Ovatko Lorelai ja Luke onnellisesti yhdessä?

Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että Lorelai ja Luke (Scott Patterson) ovat pari paluujaksoissa. Kuvauksista on tihkunut kuvia, joissa he pitävät toisiaan kädestä. Patterson myös paljasti People-lehdelle elokuussa, että pari on yhdessä ja ”tavallaan yrittää miettiä, mikä heidän seuraava siirtonsa on”.

Moni on spekuloinut, että kenties Lorelai ja Luke saavat paluujaksoissa lapsen tai menevät naimisiin. Nähtäväksi jää!

Toimituksen fanit toivovat ennen kaikkea, että kaksikko olisi aidosti onnellinen. Mutta eiköhän jonkinlaista draamaa ole tästä huolimatta luvassa.

Mieskuviot sikseen, luonnollisesti odotamme myös näitä asioita, jotka tekevät Gilmoren tytöistä mahtavan sarjan:

Lorelain ilahduttava sarkasmi ja piikikäs huumori.

Lorelain syvä rakkaus kahvia kohtaan.

Roryn ja Lorelain ihana, mutta realistinen äiti–tytär-suhde

Lorelain ja Emilyn kompleksinen ja paikoin niin kovin samastuttava äiti–tytär-suhde.

Se dialogi, yhtä tykitystä täynnä mieleenpainuvia läppiä ja populaarikulttuuriviittauksia.

Sarjan hurmaava pikkukaupunkifiilis.

Stars Hollow'n pikkukaupungin hulvattomat hahmot, kuten eksentrinen Kirk (Sean Gunn).

Roryn lyömätön äly ja mahtava nörtteys.

GIPHY

Tule jo, marraskuu!

Kysely

Kuka sopisi mielestäsi parhaiten Rorylle?

Logan.
Logan.
41.2%
Jess.
Jess.
34.9%
Dean.
Dean.
9.7%
Joku ihan muu!
Joku ihan muu!
8.0%
Toivottavasti Rory on sinkku.
Toivottavasti Rory on sinkku.
5.9%
Ääniä yhteensä: 787

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

Tubettaja Janne Naakan vinkit netin opetteluun:

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00