Kaikissa kolmessa jaksossa rikosjutut jäävät päähenkilöiden yksityiselämää koskevien juonien jalkoihin, mutta tapahtumat nivotaan toisiinsa kekseliäästi.

Uuden Sherlockin paluu on samaan aikaan ihanaa ja ärsyttävää. Sarjan kolme uutta jaksoa ovat tajunnanräjäyttävän hyviä, mutta samaan aikaan – voi #%&*#* – niitä on vain se kolme. Kolme! Ja sen jälkeen on taas edessä vähintään parin vuoden ero, sillä uusimpien tietojen mukaan samperin BBC ei ole vielä edes tilannut 4. ja 5. kauden jaksoja, vaikka ne on suunniteltu jo valmiiksi. Vauhtia nyt siellä.

Jos piditte nykypäivän Lontooseen sijoittuvat Sherlockin aiemmista jaksoista, tämänkertaisten jälkeen ette pysty enää edes hengittämään. Näennäisesti mikään ei ole muuttunut. Kaikki päähenkilöt ovat edelleen mukana, ja sarjan ainutlaatuinen kerrontatapa monikerroksisine takaumineen ja hidastettuine kuvineen on yhtä hienoa kuin ennenkin. Mutta jostakin tekijät ovat kuitenkin keksineet ne pari ruuvia, joita he ovat pystyneet kiristämään vielä entisestään.

Uudet osat ovat entistä hauskempia ja entistä henkilökohtaisempia. Voi sanoa, että kaikissa kolmessa jaksossa rikosjutut jäävät päähenkilöiden yksityiselämää koskevien juonien jalkoihin, mutta tapahtumat nivotaan toisiinsa niin kekseliäästi, ettei sitä tule edes ajatelleeksi. Kaikki eivät silti yksityiselämän tarinoista varmastikaan syty yhtä paljon kuin perinteisemmistä rikosjuonista.

Ensimmäinen uusi jakso, Tyhjä ruumisauto, alkaa, kun kuolleeksi luultu Sherlock palaa maisemiin. Hänen ja tohtori Watsonin jälleennäkeminen on hyvä esimerkki siitä, millä tavoin uudet jaksot menevät iholle. Tapahtumasta otetaan kaikki tunteet irti, ja kahdelle loistavalle näyttelijälle, Benedict Cumberbatchille ja Martin Freemanille, annetaan hieno mahdollisuus näyttää kykynsä. Ja siitä juttu vain paranee.

Uusi Sherlock,
TV2 su klo 20.15

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.