Eva Longoria näyttelee saippuasarjan feikkilatinoa Ana Sofiaa. Kuva: TLC
Eva Longoria näyttelee saippuasarjan feikkilatinoa Ana Sofiaa. Kuva: TLC

Tähdellä riittää kauhutarinoita eri saippuasarjojen kuvauksista.

IS TV-LEHTI: Eva Longoria, 41, on dynaaminen monitoiminainen ja nauttii asioiden yhdistelemisestä. Nyt hän on kutsunut lehdistöä Hollywood Bulevardilla sijaitsevaan Beso-ravintolaansa. Kun hän avasi sen reilut kahdeksan vuotta sitten, oli hän aktiivisesti mukana pyörittämässä ravintolaa.

– Silloin minut saattoi löytää tekemästä guacamolea. Nykyään annan tiimini hoitaa ravintola-asiat. Toki olen mukana miettimässä suurempia linjoja, kuten remonttia. Muuten keskityn herkuttelemaan, iloinen Longoria kertoo.

Nyt hänet nähdään saippuasarjassa Telenovela. Se seuraa Longorian Ana Sofia -hahmon elämää värikkään sarjan kulisseissa. Komiikkaa ja draamaa lisää se, että Ana Sofia ei puhu espanjaa, vaikka ihailijat niin luulevat.

– Olen näytellyt muutamassa eri saippuasarjassa. Niiden kuvauksista riittää tarinoita, Longoria kertoo.

– Yksi miesnäyttelijä ei suostunut tulemaan ulos asuntovaunustaan ennen kuin naispääosanäyttelijä oli valmiina kuvauspaikalla. Hän ei halunnut odottaa kollegaansa. Mutta naispääosan esittäjä ei myöskään suostunut tulemaan paikalle ennen kuin mies oli paikalla. Kuvaukset venyivät päivittäin jopa tunnilla, kun kumpikaan ei suostunut antamaan periksi, tähti muistelee.

Täydelliset naiset muutti elämän

Hittisarja Täydelliset naiset muutti Eva Longorian elämän. Sen kuvauksista hänellä ei ole kauhutarinoita.

– Mutta lehdistö jaksoi keksiä kummallisia juttuja meistä ja kehitti kaikenlaista kinaa meidän välille vaikka Felicity Huffmanista ja Marcia Crossista tuli minun mentoreitani. He olivat konkareita ja ottivat minut siipiensä suojaan.

Longoria on saanut maanläheisen kasvatuksen äidiltään, erityisopettajalta, ja insinööri-isältään.

– Opin heiltä hyvän työmoraalin. Maatilalla opin jo pienenä metsästämään ja hoitamaan hevosia. Elimme yksinkertaisesti, mutta onnellisesti. En masennu helposti. Vaikeassakin tilanteessa ajattelen, että kulman takana odottaa jotain positiivista. Nauru on paras lääke suruun.

”Olen vahvojen naisten kasvattama.”

Persoonallisuutta muokkasivat myös kolme vanhempaa siskoa.

– Olen vahvojen naisten kasvattama. Ihailen äitiäni, tätejäni ja siskojani. Opin pitämään puoleni jo nuorena. Se on muokannut minusta määrätietoisen.

Perhe-elämään toi oman vivahteensa Liza-siskon kehitysvamma.

– Tiedän, että terveys ei ole itsestään selvä asia. Liza on henkisesti jälkeenjäänyt. Hänelle kenkien sitominen, puseron päälle laittaminen ja ulos lähteminen on haasteellista. Silti hän käy töissä, kulkee bussilla yksin ja auttaa kotona päivällisen kokkaamisessa. Hän on sankarini.

Viihdealalle Eva Longoria ajautui vahingossa. Hän osallistui Teksasissa kotikylänsä Corpus Christin missikisoihin vuonna 1998 ja voitti ne. Sen jälkeen Los Angeles kutsui.

–On helppo olla jälkiviisas. Pohtia, että mitä minä silloin ajattelin. Minulla ei ollut rahaa, autoa, töitä, ystäviä tai kattoa pään päällä. Ensimmäinen autoni, Ford Festiva, maksoi tuhat taalaa, ja maksoin sitä osamaksulla kaksi vuotta.

Avio-onnea

Avioliitto General Hospital -sarjan näyttelijän Tyler Christopherin, 42, kanssa alkoi vuonna 2002 ja päätyi eroon kaksi vuotta myöhemmin. Toisen aviomiehensä, koripalloilija Tony Parkerin, 32, Longoria tapasi San Antonio Spursin koripallo-ottelun jälkeen pukuhuoneessa marraskuussa 2004. Pari meni naimisiin kesällä 2007. He erosivat reilut kolme vuotta myöhemmin.

– Erosta pääsee yli. En sano, etteikö sitä tarvitsisi surra, mutta surukauden jälkeen on aika kohdata elämä uudelleen. En halua katkeroitua vaan muistaa hyvät asiat. Jokaisella suhteella on tarkoituksensa.

Nyt superkiireisellä naisella on oma tuotantoyhtiö ja Beso-ravintola, hän on yksi L’Oréal-kosmetiikan keulakuvista ja on julkaissut keittokirjan Evan keittiössä. Lisäksi hän tekee hyväntekeväisyystyötä eri syöpäjärjestöjen kanssa.

Tähti on perustanut San Antonioon Eva’s Heroes -järjestön henkisesti jälkeenjääneiden auttamiseen. Keväällä 2013 hän valmistui sosiaalipolitiikan ja latinokulttuurin opinnoista.

– Minusta tuntui, että en saa näyttelijänä käytettyä kaikkea potentiaaliani, joten oli luonnollista, että laajennan osaamistani.

Longoria löysi uuden rakkauden ja meni naimisiin liikemies José Antonio Bastónin, 47, kanssa keväällä.

– Olemme molemmat olleet aiemmin naimisissa ja olimme tyytyväisiä seurustellessa. Siksi kosinta tuli minulle yllätyksenä. Vastasin myöntävästi, ja olen nyt onnellinen. Olen siinä mielessä tyypillinen latino, että olen romanttinen, ja ylpeä siitä.

Telenovela, TLC su klo 22.00

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00