Suomen Bachelor -tosi-tv-sarjassa rakkautta etsii 37-vuotias espoolainen Juha Rouvinen. Raamikas herra harrastaa kamppailulajeja ja crossfittiä. Kuva: Sakari Majantie
Suomen Bachelor -tosi-tv-sarjassa rakkautta etsii 37-vuotias espoolainen Juha Rouvinen. Raamikas herra harrastaa kamppailulajeja ja crossfittiä. Kuva: Sakari Majantie

Me Naiset esitti kymmenen leikkimielistä kysymystä tulevalle tosi-tv-staralle.

Espoolainen mainostoimiston johtaja Juha Rouvinen, 37, on Suomen Bachelor eli unelmien poikamies, vaikka kyseessä onkin kaksi eri nimellä kulkevaa formaattia.

Kuusivuotiaiden kaksosten isä vakuuttaa olevansa parin viikon päästä alkavassa ohjelmassa mukana tositarkoituksella.

– Mietin pitkään osallistumistani. Pohdin aidosti sitä, olenko valmis etsimään elämänkumppania. Se oli isoin pohdinta. Jollen olisi ollut valmis, en voisi seisoa ohjelmassa tekemieni valintojen takana, hän sanoi Me Naisille tiistaina ohjelman pressitilaisuudessa.

Hän ei lähtenyt ohjelmaan hakemaan julkisuutta.

– Halusin oikeasti löytää elämänkumppanin. Koska olen isä, en halua turhaan deittailla ketään. En esittele lapsilleni ketä tahansa. Sen oikean pitää olla lapsirakas ja perhekeskeinen. Pelkkä romanttinen kumppani ei riitä, vaan naisen pitää olla myös osa perhettäni.

Etelä-Afrikassa saakka kuvattu ohjelma saa Juhan mukaan onnellisen lopun.

– Kyllä sieltä löytyi ihminen, jonka kanssa on hyvä olla – edelleen, hän paljasti hymyillen.

Kymmenen kysymystä Juha Rouviselle:

1. Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?
Hauska, innostava ja eteenpäin pyrkivä.

2. Horoskooppimerkkisi?
Skorpioni. En kauheasti usko horoskooppeihin. Kunnioitan kuitenkin ihmisiä, jotka niihin uskovat. Toivon, ettei horoskooppimerkki paina liikaa vaakakupissa kumppanin valinnassa.

3. Millainen on unelmanaisesi? 
Ennen kaikkea hän on Persoona. Pitää olla vahva itsetunto ja tietää, kuka on. Pitää seistä omilla jaloillaan. Eikä haittaa, jos on huumorintajua ja ulkonäkökin kohdallaan. 

4. Ole rehellinen: Kuinka monta prosenttia paketista merkitsee ulkonäkö ja kuinka monta jää luonteelle?
Hyvä kysymys! Voi olla ulkoisesti viehättävä nainen, joka ei kuitenkaan tule läheiseksi, koska luonteemme eivät kohtaa. Taas sellainen, joka ei ensinäkemältä vie jalkoja alta, saattaa matkan varrella muuttua todella seksikkääksi ja vastustamattomaksi. En halua kuulostaa vanhalta, mutta ulkonäkö rapistuu ajan myötä ja muut asiat tulevat tärkeämmiksi. Vastaus on fifty-fifty.

5. Peppu- vai tissimiehiä?
Kyllä mä peppumiehiä olen.

6. Pahin mokasi treffeillä?
Pyrin aina treffeillä ottamaan kumppanini huomioon ja olemaan sataprosenttisesti läsnä. En hirveästi mokaile treffeillä. Ohjelmassa mokasin kerran, kun muistin erään naisen nimen väärin.

7. Voisitko deittailla sohvaperunaa, jos tällä on todella mahtava luonne?
Elämäntyylini on sporttinen, joten odotan naiselta samaa. Muuten ei ole yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Eli en usko, että voisin.

8. Millainen olet sänkykamarin puolella?
Sitä pitää kysyä joltain muulta!

9. Oletko ollut Tinderissä?
Kun erosin edellisestä parisuhteesta, olin Tinderissä hetken. En kuitenkaan jaksanut juosta treffeillä, enkä näin ollen löytänyt sieltä ketään. 
Olen myös vähän kranttu. 

10. Onko sydämesi särkynyt ja oletko itse särkenyt sydämiä rakkaudessa?
Kyllä, totta kai sydämeni on särkynyt, mutta se on tullut myös ehjäksi. Olen myös särkenyt sydämiä. Toivottavasti en särje kovin montaa ohjelmassa.
Luulen kyllä valitettavasti, että niin käy.

Vierailija

Unelmien poikamies Juha Rouvinen paljastaa: ”Löysin ohjelmasta rakkauden”

Olen samaa mieltä. Tuollainen mies houkuttaa muutenkin vain onnenonkija yh-naisia sellaisia seurapiiriumppuja jotka seuraavat rahaa tai valtaa kuin haaskalinnut kuolevaa kykenemättä oikeaan rakkauteen. Noh, kai siitä muutaman jakson tekee b-luokan roskaa, että me naiset saavat pipari kosteana valittaa ukoilleen sohvalla sipsi ja siideri rinnuksillaan pieruverkkareissa: Mikset sä oo koskaan tollanen nalkutinalkutinilkuti...
Lue kommentti
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: