Scarlett Johansson ja Ewan McGregor.
Scarlett Johansson ja Ewan McGregor.

The Island -leffan pääosahenkilöt ovat dna:sta kloonattuja käveleviä varaosia.

Ewan McGregor ja Scarlett Johansson ovat Lincoln Six E ja Jordan Five D, kaksi täydellisen näköistä ihmistä, jotka elävät täydelliseltä näyttävässä tulevaisuuden maailmassa. He tosin joutuvat elämään maan alla, koska maapallo on liian saastunut, mutta olosuhteet ovat ihanteelliset ja ihmisten välit riidattomat ja hyvät. Aina välillä joku yhteisön asukkaista saa lottovoiton ja hän pääsee asumaan ulkopuolelle, maapallon viimeiselle saastumattomalle saarekkeelle.

Lincolnia kuitenkin vaivaa uteliaisuus, joka loppujen lopuksi johtaa totuuden paljastumiseen. Lincoln, Jordan ja kumppanit eivät olekaan etuoikeutettuja ihmisiä, vaan dna:sta kloonattuja käveleviä varaosia, jotka ovat olemassa vain pelastaakseen isäntänsä hengen, jos nämä sairastuvat. Alkaa huikea pakomatka maan alta.

Scifi-leffassa olisi aineksia syvälliseen pohdintaan, mutta se hukkuu matkan varrella. Ei ihme, sillä puikoissa on megasuosittujen rymistelyjen ohjaaja Michael Bay. Brittifilmi Ole luonani aina käsittelee saman aiheen paremmin ja hienovaraisemmin. Mutta toimii tämäkin, viihteenä.

The Island,

Sub la 26.4. klo 21.00

Lue kaikki Scarlett Johanssoniin liittyvät jutut täältä.