Kropanvaihto ei ole uusi juoni-idea, mutta illan leffassa se toimii.

Paripeli. Perjantai on pahin. Faija vaihtaa heviin. Miksei myös Face/Off – kahdet kasvot. Ajatus siitä, että kaksi ihmistä vaihtaa keskenään kroppia ja elämiä ei todellakaan ole uusi, mutta komediaohjaaja David Dobkinin parin vuoden takainen versio aiheesta on silti vähintäänkin kelvollista lauantai-illan viihdettä. Mitään syvyyttä tai ylevää sanomaa siltä on toki turha odottaa.

Dave (Jason Bateman) ja Mitch (Ryan Reynolds) ovat parhaita lapsuuden- ja nuoruudenkavereita, mutta elämä on kuljettanut heitä aikuisena eri suuntaan. Dave on ylityöllistetty lakimies ja kolmen lapsen isä, Mitch taas velvollisuuksia ja vakavia suhteita välttelevä ikuinen teinipoika. Yhteinen illanvietto vuosien jälkeen saa kaksikon hieman kadehtimaan toistensa elämää. Loppuillan huppelissa he virtsaavat suihkulähteeseen, joka sattuu olemaan maaginen laatuaan, ja niinpä seuraavana aamuna he heräävät toistensa kropissa.

Tämäntyyppiset leffat päätyvät yleensä korostamaan lempeän huumorin kautta, miten tärkeää on kunnioittaa jokaisen elämää ja varsinkin omaansa ja ottaa vastuu päätöksistään. Jonnekin siihen suuntaan saatetaan päätyä myös The Change-Upissa, mutta loppupuolella sen huumori äityy niin Kaamea kankkunen -leffojen tyyliseksi hulabalooksi, että kaikki mahdolliset opetukset hukkuvat pissa-kakka-pierujuttujen alle. Ja hyvä niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

The Change-Up, TV5 klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla