Ohjaaja Sam Mendes sai vuoden 2002 gansteridraamaansa vakuuttavan näyttelijäjoukon. Pääosissa ovat muun muassa Tom Hanks, Paul Newman viimeisessä elokuvaroolissaan, tuleva James Bond Daniel Craig sekä Jude Law.

Tarina sijoittuu 1930-luvun lamavuosiin ja USA:n Keskilänteen. Tom Hanks esittää Michael Sullivania, irlantilaismafian palkkatappajaa, joka kotona elää rauhallista perhe-elämää vaimonsa ja kahden poikansa kanssa. Newman on hänen pomonsa ja kasvatti-isänsä John Rooney, jonka oma poika Connor (Craig) ei katso hyvällä isänsä ja Sullivanin lämpimiä välejä.

Kun Sullivanin pojista vanhempi, 12-vuotias Michael jr. näkee vahingossa Connorin tekemän murhan, Connor saa syyn käydä Sullivanin perheen kimppuun. Isä ja poika pakenevat päämääränään Perditionin kaupunki, jossa he toivovat voivansa elää loppuelämänsä rauhassa. Heidän peräänsä lähtee Law'n esittämä hyytävä palkkamurhaaja Maguire, jolla on tapana valokuvata uhrinsa.

Väkivallan vaikutusta tutkivalle elokuvalle nykyistä sopivampi ja aivan yhtä oikea suomennos olisi Matkalla kadotukseen.

Matkalla Perditioniin, MTV3 klo 22.40