Kolmetoista vuotta on pitkä aika – mutta vanhojen kavereiden paluu lämmittää sydäntä.

”Kyllähän rinnassa sunnuntaina läikähti ja silmäkin taisi vettyä. Rimis-tyypit tuntuivat vanhoilta tutuilta, joiden elämä on junnannut kuten omakin. Nyt keski-iässä voi todeta, ettei elämä antanut sitä, mitä siltä nuorempana ehkä odotti mutta lohduttavaa, ettei ole yksin. Eli ihanaa, kun sarja palasi.”

”No onhan se ihanaa, kun on kerrankin sarja meille viisikymppisille. Kyllä mä ainakin aion katsoa.”

”Silloin aikaisemmin sarjassa oli hienoa se, että se loppui ajoissa eikä jatkunut ikuisesti. Mutta nyt jatko tuntuikin ihan luontevalta: aijaa, tommosta niille kuuluu!”

Rimakauhusta ja rakkaudesta tykkäsivät silloin muinoin kaikki: älyttömän hellästi kuvattua tavallista elämää, samastuttavia tyyppejä, hyvää huumoria... ja Rachelin kuolema. Uuden kauden ensimmäisestä osasta kävi ilmi, että henkilöt ovat ainakin ennallaan – David on yhtä hönö kuin ennenkin, Pete hukassa kuten ennenkin, Karen ja Jenny melko mahtavia kuten ennenkin, ja Adam vielä kiinni Rachelissaan, vaikka onnistuikin naimaan kolmekymppisen naisen.

Muutenkin sarja oli turvallista laatutyötä, totesivat monet Twitter-kommentoijat.

 

Vanhojen Rimis-fanien kommenteista henkii helpotus.

Itku tuli, vai tuliko?

Jännitykseen oli kyllä aihettakin. Kolmekymppisten ystävysten parisuhdekipuilut ovat vielä ihan turvallinen tv-draaman aihe, mutta entäs samat henkilöt viisikymppisinä? Kuulostaa äkkiseltään yhtä lannistavalta kuin elämä itse. Mutta helpotus: ei ollut lannistavaa, oli tuttua mutta virkistävää. ”Ohan tää nyt hyvä”, ”loistava dialogi” ja ”itku tuli” olivat helpottuneiden fanien reaktioita sosiaalisessa mediassa. Käsikirjoittaja Mike Bullen on siis onnistunut, ja keski-ikäistö tietää nyt, mitä tehdä sunnuntai-iltaisin kello 21.

Mutta tietävätkö Rimiksen henkilöt vieläkään yhtään, mitä elämällä pitäisi tehdä? Eivät, jess!

Mitä sinä tykkäsit: kannattiko vielä jatkaa Rimiksen tekemistä?

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00