Tuotannossakin yllätyttiin siitä, miten paljon draamaa ja tunteita ohjelmassa syntyy.

Tänään alkava Temptation Island Suomi -realitysarja on herättänyt kohua jo ennen alkamistaan.

Sarjassa neljä pariskuntaa matkustaa tropiikkiin. Pariskunnat erotetaan toisistaan kolmen viikon ajaksi, jolloin he testaavat parisuhteensa kestävyyttä tapailemalla joukkoa sinkkunaisia ja -miehiä. Kolmen viikon jälkeen parit kokoontuvat yhteen ja päättävät suhteensa jatkosta.

Sarjan käsikirjoittaja Outi Keskevaari paljastaa kiinnostavia yksityiskohtia pareista ja kertoo, miten ohjelman tekeminen vaikutti näihin.


Rita, 35, ja Aki, 36

Rita on aerobicin moninkertainen EM-voittaja ja Aki bisnesmies. He ovat ehdottomasti se ohjelman ”amerikkalaisin pariskunta”. Rita ja Aki ovat itsevarmoja, sporttisia ja hyvännäköisiä menestyjiä, joilla on Hummeri autotallissa ja kaikki aina tiptop.

– Rita ja Aki kuvittelivat selviävänsä tästä helposti, ja ehkä juuri siksi heille tuli pareista isoimpana järkytyksenä se, että olikin niin vaikeaa. Aki otti alusta asti muiden miesten keskuudessa tietynlaisen tsempparin roolin. Ohjelman aikana paljastuu, että tuo rooli käy Akille melko raskaaksi siinä vaiheessa, kun omat tunteet alkavat nousta pintaan ja itselle tulee vaikeata.


Krista, 25, ja Sami, 29

Sami ja Krista edustivat meille vakiintunutta ja yhteen hitsautunutta pariskuntaa, joka on selvinnyt läpi vaikeuksien. Siksi meillekin tuli yllätyksenä, miten iso tarina näille kainuulaisille muodostui. Siitä, mitä heille tapahtuu, syntyy draamaa alusta asti. Heidän kohdallaan voi sanoa, että homma lähti vähän lapasesta.


Nina, 20, ja Jere, 20

Nina ja Jere edustavat pääkaupunkiseutulaisuutta. Juuri yhteen muuttaneet nuoret ovat hyvin rakastuneita ja vielä hullaantumisvaiheessa. Pari lähti ohjelmaan sillä ajatuksella, ettei heillä ole mitään hätää. Siinä missä muut parit osallistuivat ohjelmaan jollain tavalla parisuhteensa takia, Nina ja Jere ajattelivat lähinnä lähtevänsä lomalle bailaamaan. Siksi lopputulos oli heille aika järkytys.

– Jerellä oli kaikkein vaikeinta. Hänellä oli kuvauksien alusta asti olo, että peruuttaisi koko homman, jos vain pystyisi.


Jasmina, 20, ja Simo, 20

Simo on Bemareita rakentava automies ja huumoriveikko, joka saa välillä aikaiseksi lähes mattinykäsmäisiä lausahduksia. Jasmina on kaunis, pienen paikkakunnan prinsessa. Hänestä voi sanoa, että kenenkään muun maailma ei auennut ohjelman myötä yhtä paljon. Se muutti täysin Jasminan elämänkulun, avasi silmät siihen, mitä voi olla. Jasmina imi sinkkumiesten huomiota kuin kukkanen.

– Simo ja Jasmina ovat eläneet pitkään on-off-suhteessa eivätkä ole osanneet tehdä ratkaisuja suhteensa suhteen suuntaan tai toiseen. Nyt ratkaisuja syntyy.

Temptation Island Suomi, Liv, ke ja to klo 21.00

Lue myös:

Temptation Island -viettelyohjelman pariskunnat: MM-kilpailija ja kotinsa tulipalossa menettänyt palomies

Eroottinen tanssija ja Mr. Finland -finalisti: nämä sinkut vorottelevat varattuja uudessa kohusarjassa

Pettäisitkö sinä puolisoasi heidän kanssaan? Tässä ovat viettely-realityn sinkut

Illan Suomi Love -jaksossa Simo haluaa yllättää tyttärensä Hennan. – Haluan sanoa hänelle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään.

Lauantai-iltana esitettävässä Suomi Love -jaksossa kempeleläinen Simo haluaa ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Simo kertoo jaksossa, että hänellä on aina ollut läheiset välit tyttäreensä.

– Henna on aina ollut isän tyttö. Ehkä isältä saa joitain asioita helpommin periksi, Simo kertoo Suomi Love -jaksossa hänen ja tyttärensä suhteesta.

Keväällä 2014 Simo sai kuulla ilouutisen, kun Henna ja tämän puoliso Jani kertoivat odottavansa lasta.

– Se oli todellinen ilouutinen. Todella mahtava tunne, Simo muistelee.

”Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain.”

Kesän edetessä Henna alkoi kuitenkin saada erikoisia oireita. Simo ajatteli niiden liittyvän raskauteen.

– Kun vaikeudet jatkuivat, Henna hakeutui kesäkuun lopulla OYKSiin. Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain. Se oli valtava isku perheelle ja kaikille, Simo kertoo ohjelmassa liikuttuneena.

Samana päivänä, kun Henna sai tietää kasvaimesta, hän ja Jani saivat toisenkin uutisen. He saivat tietää, että syksyllä syntyvä lapsi on tyttö.

– Hennalla oli elokuun alussa ensimmäinen leikkaus, ja tyttö kasvoi mahassa. Sitten 1.lokakuuta syntyi Emppu-tyttö sädehoitojen keskellä.

”Hän ei anna periksi.”

Simon mukaan kasvain on yhä olemassa.

– Mutta kun Hennan luonteen tietää, niin hän ei anna periksi. Hän on ollut koko ajan sillä asenteella, että kyllä täältä tullaan.

Simo haluaa yllättää tyttärensä Haloo Helsingin Vapaus käteen jää -kappaleella. Kappale on Hennalle tärkeä – ja se oli myös Hennan ja Janin hääkappale vuonna 2015.

”Haluan sanoa Hennalle, että isä välittää omasta tyttärestään.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Peter von Baghin viimeiseksi jäänyt Lauluja utopiasta – Agit Prop -dokumenttielokuva kertoo sosialistisia aatteita tarmokkaasti edistäneen yhtyeen tarinan.

IS TV-LEHTI:  Suomen musiikkihistorian yksi mielenpainuvimmista yhtyeistä on kommunistisia työväenlauluja esittävä Agit Prop. Se perustettiin vuonna 1971 Berliinin poliittisen laulun festivaalia varten, ja nykyinen kokoonpano on ollut koossa vuodesta 1972: Martti Launis, Monna Kamu, Sinikka Sokka ja Pekka Aarnio.

Tämän sosialistisia aatteita tarmokkaasti edistävän yhtyeen tarinan dokumentointi oli Peter von Baghin pitkäaikainen haave. Etenkin elokuvahistorioitsijana ja Sodankylän elokuvajuhlien johtajana elämäntyönsä tehnyt von Bagh teki haastattelut kesällä 2014, mutta menehtyi kesken elokuvan teon. Jouko Aaltonen ohjasi elokuvan loppuun.

 Lapsuudenystävät Pekka Aarnio (vas.) ja Martti Launis lauloivat yhdessä jo poikina. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Lapsuudenystävät Pekka Aarnio (vas.) ja Martti Launis lauloivat yhdessä jo poikina. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Lauluja utopiasta – Agit Prop (2017) kertoo yhtyeen tarinan ja sisältää ennen julkaisematonta kuvamateriaalia. Agit Prop kiersi ahkerasti maailmalla ja tapasi muun muassa Chilen sosialistisen presidentin Allenden hänen 1960-vuotissyntymäpäivillään. Kun vuonna 1973 sotilasjuntta kaappasi vallan ja presidentti teki itsemurhan, järkytti se kaikkia perinpohjaisesti. Aatteeseen tukeuduttiin entistä vahvemmin.

Virheettömän suomen kielen artikuloinnin lisäksi Agit Prop kiehtoi ideologiallaan. Mutta myös Eero Ojasen vetävä loistava bändi ja hyvät sovitukset houkuttelivat yleisöä. Tämä on yhtye, jota Ultra Bra piti esikuvanaan.

Vaikka 1980-luvulla Neuvostoliiton vavistessa illuusiot paremmasta maailmasta heikkenivät, 1990-luvulla nousi laman myötä jälleen tarve poliittisille lauluille eikä loppua näy. Jäähyväiskonserttia ei tule, sillä vaikka he ovat laulaneet jo 40 vuotta, maailmassa on edelleen samat ongelmat. Lauluja paremmasta huomisesta tarvitaan edelleen.

Lauluja utopiasta – Agit Prop, Teema & Fem la klo 20.00