Jenny (vas.) ja Nina (oik.) kilpailevat Juhan huomiosta kimppatreffeillä. Kuvat: Nelonen
Jenny (vas.) ja Nina (oik.) kilpailevat Juhan huomiosta kimppatreffeillä. Kuvat: Nelonen

Illan Bachelor-jaksossa Juha panee Jennyn ja Ninan hankalaan paikkaan. Naisten välit kiristyvät entisestään.

Bachelor-ohjelmassa on jäljellä enää neljä naista: Jenny, Nina, Satu ja Jenni. Jaksossa tulee selväksi, että Juhan huomiosta taisteleminen kiristää osan hermoja.

Juha ei helpota naisten oloa, sillä illan jaksossa hän päättää kutsua kimppatreffeille Jennyn ja Ninan, jotka eivät pidä toisistaan – eivätkä myöskään tule juttuun. Jennyn ja Ninan treffiohjelmana on kokata vuorotellen Juhalle simpukoita kokin opastuksella.

– Nina on sellainen, jonka kanssa mä en vapaaehtoisesti viettäisi aikaa, koska me ollaan hyvin, hyvin erilaisia, Jenny kertoo jaksossa.

”Aivan vastustamaton nainen.”

Itsevarman oloinen Nina ei treffeistä hämmenny. Nina on innokas kotikokki, joten hän on innostunut myös siitä, että pääsee näyttämään kokkaustaitojaan. Jenny katselee nyrpeänä vierestä, kun Nina kokkailee ja flirttailee Juhalle.

Omalla kokkailuvuorollaan Jenny kuitenkin vapautuu ja tekee Juhaan vaikutuksen kokkaamalla tälle makeita simpukoita, vaikka Juha yrittää selittää, ettei pidä makeasta. Juha kuitenkin lämpenee Jennyn päättäväisyydelle.

– Aivan vastustamaton nainen, Juha kehuu Jennyä myöhemmin kameroille.

”Ei mitään käsitystä, että mitä pitäisi tehdä.”

Treffien jälkeen Juha kertoo kameroille olevansa ”puun ja kuoren välissä” näiden kahden naisten kanssa.

– Siinä on sellainen tumma (Nina) ja tulinen, intohimoinen ihminen, jonka kanssa voisi mennä syvälle. Sitten on se toinen, ihana vaalea (Jenny). Aurinkoinen, säteilevä, seksikäs nainen, joka saa mut nauramaan ja oloni tosi kevyeksi. Tällä hetkellä ei mitään käsitystä, että mitä pitäisi tehdä, Juha kertoo kameralle.

2596016

”Hän ei vain tykkää musta”

Juhan poistuttua treffeiltä Jennyn ja Ninan välit kiristyvät. Nina selittää Jennylle, että hänen mielestään treffit menivät hyvin. Jenny on eri mieltä. Häntä ärsyttää, ettei Nina antanut hänelle lainkaan tilaa.

– Mulla oli ehkä vähän sellainen olo, että mä olin tässä teidän deiteillä. Mulla oli vähän hölmö olo, kun sä aloitit kokkailun, niin mä vaan seisoin sivussa, Jenny sanoo Ninalle.

”Tää alkaa todellakin mennä tunteisiin tässä kohtaa.”

– Kurjaa jos susta tuntui siltä, Nina toteaa.

Kameran edessä Jenny murtuu ja kertoo todelliset tuntemuksensa.

– Tämä alkaa todellakin mennä tunteisiin tässä kohtaa. Tuntuu niin epäluonnolliselta olla deiteilla jonkun toisen naisen kanssa. Ja varsinkin, jos sä olet se, joka on täysin ulkopuolinen niillä deiteillä, Jenny murtuu kyyneliin.

Talolla naisten välit kiristyvät entisestään ja he yltyvät sanaharkkaan. Molemmat yrittävät saada oman näkemyksensä kuuluviin ja puhuvat toistensa päälle.

”Saanko mä puhua? Miksi sä keskeytät mut koko ajan?”

– Saanko mä puhua? Miksi sä keskeytät mut koko ajan? Jenny sanoo Ninalle.

Kameroille Nina myöntää, että kaksikon välit ovat kireät. Hän ei ymmärrä Jennyn tunteenpurkauksia.

– Ensimmäisestä illasta asti mulla on ollut sellainen fiilis, että tää ihminen (Jenny) ei tykkää musta. Hän on varmasti ajatellut, että mä jotenkin tahallaan ärsytän. Mutta siitä hetkestä lähtien, kun (kokki)kuvaukset loppuivat ja menimme autolle, kysyin, että onks kaikki ok, Nina puolustautuu.

”En oo kylmä ja tunteeton. Jotkut voi olla, mutta mä en oo.”

Jennyllä on eri näkemys asiaan.

– Mun mielestä Nina on ollut mulle alusta asti tosi ilkeä täällä talolla. En koe, että muodostaisin minkäänlaista ystävyyttä hänen kanssaan tämän jälkeen.

– Mä oon tällanen, että mua alkaa itkettää, jos mulla tulee paha mieli. Mä en oo mitenkään kylmä ja tunteeton. Jotkut voi olla, mutta mä en oo, Jenny kertoo.

Bachelor Suomi Livillä tiistaina kello 21.00. Sarjan kaksi viimeistä jaksoa nähdään tiistaina 10.5. kello 20.00 alkaen, ja heti perään esitetään Bachelor Suomi – tilinteko -erikoisjakso.

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00