”Odotan eniten sitä, että tuomaristo on sympaattinen ja hauska”, Heikki Paasonen kertoo. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
”Odotan eniten sitä, että tuomaristo on sympaattinen ja hauska”, Heikki Paasonen kertoo. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Heikki Paasonen lähti mukaan syksyllä alkavaan ohjelmaan erityisesti sen tähtituomareiden vuoksi.

Heikki Paasonen, 33, juontaa syksyllä alkavaa Talent Suomi -ohjelmaa. Sen tuomareina nähdään Youtubesta tähteyteen ponnistanut Sara Forsberg, koomikko Sami Hedberg ja konkarimuusikko Jari Sillanpää.

Kokeneen juontajan uran noloin hetki sattui kymmenisen vuotta sitten Idols-ohjelman kuvauksissa.

– Olin vielä vessassa, kun ohjelman tunnari alkoi pyöriä. Siitäkin selvittiin juoksemalla. Lähetyksissä ollaan yleensä aika valppaina, ettei tarvitse muistella Me Naisille vuosien päästä, miten on tullut ryssittyä.

Kameran toiselle puolen?

Putouksen viime kaudella Heikki Paasonen pääsi kokeilemaan myös näyttelemistä. Se oli hauskaa, mutta alanvaihto ei ole edessä.

– Tunnistan rajalliset kykyni eli en ole hommannut vielä Hollywoodista agenttia itselleni. Suutari pysyy lestissään, mutta välillä on hauska flirttailla muiden taiteenlajien kanssa.

Heikillä on viritteillä muitakin työkuvioita kuin Talent Suomi, mutta ne ovat toistaiseksi salaisia.

– 15 vuotta kameran edessä lusineena olisi kiva päästä välillä sen toisellekin puolen. Mahdollisesti sellaista saattaa tapahtua aika piankin, hän vihjaa.

Juontaja unelmoi myös sukeltamisen ja tv:n tekemisen yhdistämisestä.

”Voihan se olla, että Hedbergistä paljastuu joku hirveä mulkku.”

Mitä Heikki itse esittäisi kykyohjelmassa? Juontajalla on sanojensa mukaan ”aika heikonlaisesti” kykyjä.

– Musiikkihommatkaan ei ole siinä kuosissa. Varmaan pitäisi kehittää joku hassunhauska rutiini, jossa kerron vitsejä. Samilla on kuitenkin varmaan aika korkea kynnys päästää jatkoon huumori-ihmisiä, jotka eivät naurata häntä.

Heikki lähti mukaan ohjelmaan erityisesti kiinnostavien tuomareiden vuoksi. Hän tuntee Hedbergin ja Sillanpään vuosien takaa. Forsberg on hänelle uusi tuttavuus, jota hän kuvailee ”eloisaksi ja pirtsakaksi”.

Sara Forsberg on sanonut pelkäävänsä ilkeän tuomarin leimaa. Heikki Paasonen pohtii, ettei kisassa välttämättä edes nähdä ilkeää tuomaria.

– Toisaalta voihan se olla, että Hedbergistä paljastuu joku hirveä mulkku. Koomikothan ovat monesti siviilissä vihaisia ihmisiä, hän vitsailee.

”Omakotitaloon minua olisi vaikea saada lähtemään.”

Yksityiselämässään Heikki puuhaa juuri muuttoa.

– Yritän repiä tavaroita kaapista alas.

Iso elämänmuutos ei ole tekeillä, vaan Heikki muuttaa Helsingin keskustassa yhdestä kerrostaloasunnosta toiseen.

– Omakotitaloon minua olisi vaikea saada lähtemään. Mutta kuka tietää, mikä on tilanne vaikka kymmenen vuoden päästä. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

Heikki kertoo fiiliksiään Talent-pestistä videolla:

2527000

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.