Kimmo (Jussi Vatanen) on taas naispulassa. Vasemmalla Birgitta (Helena Rängman), oikealla Ulla (Malla Malmivaara). Kuva: Pekka Mustonen/Yellow Film/Yle Kuvapalvelu
Kimmo (Jussi Vatanen) on taas naispulassa. Vasemmalla Birgitta (Helena Rängman), oikealla Ulla (Malla Malmivaara). Kuva: Pekka Mustonen/Yellow Film/Yle Kuvapalvelu

Kimmosta alkaa toinen tuotantokausi ja kas, Kimmon palava rakkaus onkin hieman muuttunut. Mitä sanoo Malla Malmivaara, kuinka sujui pujahtaminen Ullan mekkoon?

Nyt on syytä nostaa lippu salkoon, koska ei sitä niin usein tapahdu, että telkkarista tulee kotimaista, käsikirjoitettua draamaa. Kimmo on vieläpä hetkittäin oikein hauska. Ja Venla-palkittu.

Viime kaudella syrjäytymisuhan lähialueilla hengaileva Kimmo (Jussi Vatanen) joutui oikeisiin töihin puhelinmyyjäksi ja ihastui naimisissa olevaan Ulla-kollegaan. Kausien välissä hän on jotenkin päätynyt vihreälle oksalle, autokauppiaaksi ja rikkaaseen avoliittoon, mutta tilanne sekavoituu kyllä pian.

Sellainen skandaalinpoikanen tähän liittyy, että Kimmon rakkausintressi Ulla on vaihtunut Pamela Tolasta Malla Malmivaaraan Tolan äitiysloman takia. Asia vaatii selvitystä.

Malla Malmivaara, millaista oli astua Ullaksi Pamelan paikalle?

– Aluksi ajattelin, että mahdotonta. Mutta keskustelin Pamelan kanssa ja mietimme, että jonkun se kuitenkin pitää tehdä, tai muuten katsojat jäävät ilman Kimmoa. Mahdoton kiinnostaa, joten otin haasteen vastaan ja lupasin pitää Ullasta huolta.

– Minun oli tietysti tehtävä oma Ulla, mutta sain ikään kuin valmiin luonnekartan pohjalle. Piti päästää myös irti ajatuksesta, että jännittävätköhän vastanäyttelijät puolestani. Kun aloimme kuvata, se olikin luontevaa, hauskaa ja hullua.

Mutta Thornen vaihtuminen Kauniissa ja rohkeissa jätti monelle elinikäiset traumat. Onko tullut vihapostia?

– Ei vielä, mutta aion varuiksi pysyä poissa nettifoorumeilta. Aina on tuohtuneita ja pettyneitä. Ennakkonäytöksessä ihmiset kertoivat olleensa etukäteen huolissaan, mutta he olivat kuulemma päässeet pian asian yli ja rentoutuneet. Se oli tärkeä palaute minulle, siihen tähtäsin.

Eikö tekisi mieli stailata Kimmo uudestaan ja antaa elämänhallintavalmennusta?

– Ei, Kimmon täytyy antaa olla Kimmo. Kimmo on Kimmo.

Kimmo, TV2 to klo 21.00

Lue myös:

IS: Malla Malmivaara sai lapsen muusikkomiehensä kanssa

Malla Malmivaara: "Pelkäsin jääväni kotiäidiksi"

Näyttelijä Malla Malmivaara: "Minulla on muutakin elämänkokemusta kuin työ"

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Uusissa jaksoissa juontaja Sofia Rågenklint saa vetoavukseen koomikko Anders ”Ankka” Johanssonin.

IS TV-LEHTI:  Eläinmaailman moninaisuutta tarkasteleva ruotsalainen tietopaketti Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa (Djursjukhuset, 1997–) jatkuu keväällä 2016 valmistunein jaksoin. Visuaalisestikin runsas sarja tutustuu eläinlääkärien työn monipuolisuuteen sekä Ruotsissa että kauempana. Tämän kauden eksoottinen kohde on eteläinen Afrikka.

Uusissa jaksoissa juontaja Sofia Rågenklint saa vetoavukseen koomikko Anders ”Ankka” Johanssonin, joka juontaa sarjaa vuoden 2008 jaksoista tutulla hurtilla huumorilla, mutta asiaa unohtamatta.

On hellyttävää huomata, että lemmikeistä pidetään hyvää huolta.

Itsensä täysillä likoon pistävä Ankka vetää jokaisessa jaksossa toistuvia osuuksia. Ankan kalat -osiossa hän sukeltelee vaarallisten evällisten keskellä. Nordens Ark -eläintarhassa hän oppii, kuinka harvinaisia eläimiä suojellaan. Ankan kissa & koira -pätkässä hän ottaa selvää, miksi hänen omat lemmikkinsä käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Viikon Ankassa hän ottaa lyhyesti esille jonkin mielenkiintoisen eläinknopin.

Ensimmäisessä jaksossa Ankka ottaa lisäksi selvää hevosten dopingtesteistä. Rågenklint puolestaan seuraa Namibiassa, kuinka gebardeja palautetaan takaisin luontoon. Ruotsissa hän tutustuu häntäänsä kipuilevaan kissaan ja syöpää sairastavaan mäyräkoiraan.

Näissä kohtauksissa on hellyttävää huomata, että lemmikeistä pidetään hyvää huolta.

Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa, TV2 pe klo 16.00