Kimmo (Jussi Vatanen) on taas naispulassa. Vasemmalla Birgitta (Helena Rängman), oikealla Ulla (Malla Malmivaara). Kuva: Pekka Mustonen/Yellow Film/Yle Kuvapalvelu
Kimmo (Jussi Vatanen) on taas naispulassa. Vasemmalla Birgitta (Helena Rängman), oikealla Ulla (Malla Malmivaara). Kuva: Pekka Mustonen/Yellow Film/Yle Kuvapalvelu

Kimmosta alkaa toinen tuotantokausi ja kas, Kimmon palava rakkaus onkin hieman muuttunut. Mitä sanoo Malla Malmivaara, kuinka sujui pujahtaminen Ullan mekkoon?

Nyt on syytä nostaa lippu salkoon, koska ei sitä niin usein tapahdu, että telkkarista tulee kotimaista, käsikirjoitettua draamaa. Kimmo on vieläpä hetkittäin oikein hauska. Ja Venla-palkittu.

Viime kaudella syrjäytymisuhan lähialueilla hengaileva Kimmo (Jussi Vatanen) joutui oikeisiin töihin puhelinmyyjäksi ja ihastui naimisissa olevaan Ulla-kollegaan. Kausien välissä hän on jotenkin päätynyt vihreälle oksalle, autokauppiaaksi ja rikkaaseen avoliittoon, mutta tilanne sekavoituu kyllä pian.

Sellainen skandaalinpoikanen tähän liittyy, että Kimmon rakkausintressi Ulla on vaihtunut Pamela Tolasta Malla Malmivaaraan Tolan äitiysloman takia. Asia vaatii selvitystä.

Malla Malmivaara, millaista oli astua Ullaksi Pamelan paikalle?

– Aluksi ajattelin, että mahdotonta. Mutta keskustelin Pamelan kanssa ja mietimme, että jonkun se kuitenkin pitää tehdä, tai muuten katsojat jäävät ilman Kimmoa. Mahdoton kiinnostaa, joten otin haasteen vastaan ja lupasin pitää Ullasta huolta.

– Minun oli tietysti tehtävä oma Ulla, mutta sain ikään kuin valmiin luonnekartan pohjalle. Piti päästää myös irti ajatuksesta, että jännittävätköhän vastanäyttelijät puolestani. Kun aloimme kuvata, se olikin luontevaa, hauskaa ja hullua.

Mutta Thornen vaihtuminen Kauniissa ja rohkeissa jätti monelle elinikäiset traumat. Onko tullut vihapostia?

– Ei vielä, mutta aion varuiksi pysyä poissa nettifoorumeilta. Aina on tuohtuneita ja pettyneitä. Ennakkonäytöksessä ihmiset kertoivat olleensa etukäteen huolissaan, mutta he olivat kuulemma päässeet pian asian yli ja rentoutuneet. Se oli tärkeä palaute minulle, siihen tähtäsin.

Eikö tekisi mieli stailata Kimmo uudestaan ja antaa elämänhallintavalmennusta?

– Ei, Kimmon täytyy antaa olla Kimmo. Kimmo on Kimmo.

Kimmo, TV2 to klo 21.00

Lue myös:

IS: Malla Malmivaara sai lapsen muusikkomiehensä kanssa

Malla Malmivaara: "Pelkäsin jääväni kotiäidiksi"

Näyttelijä Malla Malmivaara: "Minulla on muutakin elämänkokemusta kuin työ"