Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt korvaavat Kari Kanalan, Maaret Kallion ja Mikael Saarisen. Kuva: Ava
Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt korvaavat Kari Kanalan, Maaret Kallion ja Mikael Saarisen. Kuva: Ava

Uuden Ensitreffit alttarilla -kauden kaikki morsiamet ja sulhaset ovat alle 35-vuotiaita.

Ensitreffit alttarilla -ohjelma jatkuu pian, ja kolme morsianta ja sulhasta menevät naimisiin heti ensitapaamisellaan. MTV-kanava ei vielä paljasta kolmannen kauden parien henkilöllisyyksiä, mutta kertoi tänään yksityiskohtia ohjelmaan osallistujista. Yksi on alle kolmekymppinen – ja muutkin viisi alle 35-vuotiaita.

”He murtavat lopullisesti myytin tuppisuisesta, puhumattomasta suomalaisesta.”

– Parit ovat tulleet tositarkoituksella mukaan. Erityisesti voidaan huomioida ”puhuvat miehet”, eli he ovat keskustelevia, kuuntelevia ja tunteistaan puhuvia miehiä. He murtavat lopullisesti myytin suomalaisesta, tuppisuisesta, puhumattomasta miehestä, psykologi ja ohjelman uusi asiantuntija Tony Dunderfelt kertoo tiedotteessa.

Ohjelmaan hakeneet sinkut on haastateltu perusteellisesti, mutta heille on tehty myös laajat psykologiset testit. Aikaisemmat kaudet ovat kuitenkin osoittaneet, että vain harvan parin suhde on jatkunut ohjelman jälkeen. Kahden ensimmäisen kauden kuudesta parista yhdessä ovat enää Antti ja Sari sekä Esa ja Viola.

– Vaikka seisomme sataprosenttisesti valintojen takana, kiinnostukseen syntyyn vaikuttaa myös tekijä x, ohjelman toinen asiantuntija, seksuaali- ja logoterapeutti Elina Tanskanen muistuttaa tiedotteessa.

Tällaisia he ovat

Ohjelman parit julkistetaan vasta myöhemmin, mutta näin sinkkuja kuvaillaan MTV.fi:n sivuilla.

Nainen, 27 vuotta

27-vuotias nainen on ohjelman nuorin osallistuja. Hänen kuvaillaan olevan sosiaalinen ja menevä. Nainen on asunut paljon ulkomailla ja matkustelee paljon.

Nainen, 34 vuotta

34-vuotiaan morsiamen kerrotaan olevan reipas, sanavalmis ja nauravainen. Hän on uskoo, että tapaa alttarilla miehen, joka on ulospäinsuuntautunut ja voimakastahtoinen, mutta silti kiltti.

Nainen, 31 vuotta

Tämä nainen kuvailee itseään tunteelliseksi tyypiksi, ja hänellä ovatkin sekä itku että nauru herkässä. Rinnalleen hän toivoo puolisoa, jonka kanssa voi nauraa, jakaa kiinnostavia asioita ja matkustaa.

– Totta kai toivon, että puolisoni olisi luotettava, huumorintajuinen, hauska ja leikkisä sekä vastuuntuntoinen. Ulkonäöllä on varmasti jonkinlainen merkitys kumppanin valinnassa.

Mies, 30 vuotta

30-vuotiasta miestä kuvaillaan sosiaaliseksi, iloiseksi ja urheilulliseksi herrasmieheksi.

– Toivottavasti voi sitten lapsille ja lapsenlapsille kertoa, miten mummo ja vaari tapasivat.

Mies, 30 vuotta

Toinen 30-vuotias sulhanen on kuulemma myönteinen, kiltti ja huumorintajuinen persoona. Hän haaveilee ihanasta vaimosta ja lapsista. Vapaa-ajallaan hän harrastaa liikuntaa ja tapaa ystäviä.

– Toivon, että alttarille saapuu iloinen, positiivinen ja liikunnallinen nainen.

Mies, 32 vuotta

Ohjelmassa nähdään myös 32-vuotias, luotettava ja älykäs mies, joka harrastaa intohimoisesti liikuntaa. Mies toivoo puolisonsa olevan rakkauden lisäksi myös paras kaveri.

Tällä kaudella kaikki ohjelman asiantuntijat vaihdettiin. Tony Dunderfeltin ja Elina Tanskasen kanssa sopivia pareja on miettinyt Oxfordin yliopiston tutkija, teologian tohtori Jason Lepojärvi.

Ensitreffit alttarilla alkaa Avalla 6.9. kello 21.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.