Toisenlaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa kerrottiin Piian ja Jeffreyn ensimmäisen yhteisen lapsen syntymästä. Piialla oli jo viisi lasta edellisistä suhteista. Sarjaa juontaa Piritta Hagman (vasemmalla).
Toisenlaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa kerrottiin Piian ja Jeffreyn ensimmäisen yhteisen lapsen syntymästä. Piialla oli jo viisi lasta edellisistä suhteista. Sarjaa juontaa Piritta Hagman (vasemmalla).

Livin Toisenlaiset äidit -sarja on jo herättänyt vilkasta keskustelua ja lisää on luvassa, mikäli ohjelman ennakkotietoja on uskominen.

Liv-kanavan Toisenlaiset äidit -sarjasta on jo kahden jakson jälkeen tullut menestys. Avausjaksoa, jossa nähtiin lastenkodissa tutustuneiden Susannan ja Tomin tarina, seurasi yli 400 000 katsojaa. Sarjassa on ehditty tutustua myös suurperheen äitiin, afrikkalaiseen kulttuuriin ihastuneeseen Piiaan ja hänen mieheensä Jeffreyyn, joka iloitsi ensimmäisestä lapsestaan.

Ohjelman poikimasta keskustelusta päätellen perinteisestä ydinperheestä poikkeava äitiys herättää vahvoja tunteita. Ennakkotietojen perusteella ohjelma haluaa hämmentää myös jatkossa. Sarjassa tavataan vielä seuraavat äidit.

Epätietoisuutta isästä

Nora odottaa yksin toista lastaan, sillä lapsen isästä ei ole täyttä varmuutta. Isäkandidaatteja on kaksi, joten isyys varmistuu vasta lapsen synnyttyä. Emilian välit lapsen isään puolestaan tulehtuivat raskauden loppuvaiheilla.

Noran jakso esitetään 3.9. ja Emilian 10.9.


Emilia ja sarjan juontaja Piritta Hagman.

Aivotärähdys sai rakastumaan mieheen

Tulevissa jaksoissa tavataan myös Emma ja Tomas. Ennakkotietojen mukaan parin suhde alkoi melko erikoisesta sattumuksesta. "Emma epäilee aivotärähdystä syyksi hänen ja Tomaksen rakastumiseen, sillä aiemmin Emma oli kiinnostunut naisista", kerrotaan Livin tiedotteessa. Pariskunta odottaa toista lastaan.

Emman ja Tomaksen jakso esitetään 24.9.


Emman ja Tomaksen perhe.

Pelko syövästä varjostaa odotusta

Siljan ja Jirin odotusta varjostaa huoli Jirin syövän mahdollisesta uusiutumisesta. Vaikka pari yrittää pitää ajatukset positiivisina, tulevaisuus pelottaa.

Siljan ja Jirin jakso esitetään 8.10.

Nettitreffeiltä perheenperustukseen

Nettitreffeillä tavanneet Evaleena ja Mikko kertovat ohjelmassa, kuinka lapsi sai niin nopeasti alkunsa, että he tutustuvat samalla vasta toisiinsa.

Evaleenan ja Mikon jakso esitetään 29.10.

Myös heidät tapaamme:

– Mirva ja Heka, joiden haaveista tulee pitkän lapsettomuuden jälkeen totta. Jakso esitetään 17.9.

– Jutta ja Ilkka, jotka ovat olleet teinistä asti yhdessä, eivätkä halua laittaa lapsiaan päiväkotiin. Jakso esitetään 1.10.

– Hanna ja Num, jotka yrittävät sovittaa suomalaista ja thaimaalaista kulttuuria yhteen ja rakentaa taloa. Jakso esitetään 15.10.

– Jonna, joka kamppailee sairaudesta johtuvien kipujen kourissa, ja hänen poikaystävänsä Markus. Jakso esitetään 22.10.

Lisää Toisenlaiset äidit -sarjan jaksoista Livin sivuilla.

Lue myös:

Toisenlaiset äidit -Piia: "Toiset haluavat koulutetun miehen, minä pidän afrikkalaisista"

Saiko Toisenlaiset äidit -Piian nigerialainen mies jäädä Suomeen?

Nyt kurkitaan toisenlaisten äitien elämään

Twin Peaksin luoja on verraton päähenkilö nimeään kantavassa dokumenttielokuvassa David Lynch – The Art Life. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Twin Peaksin luoja on verraton päähenkilö nimeään kantavassa dokumenttielokuvassa David Lynch – The Art Life. Kuva: Yle Kuvapalvelu

David Lynch vaikuttaa hänestä kertovassa dokumentissa onnelliselta ja ongelmattomalta ihmiseltä. 

IS TV-LEHTI: Twin Peaks -sarjojen ja monen hienon elokuvan tekijä David Lynch on aivan verraton päähenkilö dokumenttifilmissä David Lynch: The Art Life (2016).

Mitä tässä tarkoitetaan art lifella eli taide-elämällä? Kuvataiteilijanakin tunnettu Lynch toki myös maalaa dokumentissa mainioita teoksiaan, mutta pääasia on elämäntaide: lapsuudenkodista ohjaajanuran alkuun ulottuvat vaiheet, jotka hän jäljittelemättömän nasaalilla äänellään kertoo.

Vaikkei Lynch puhu muista kuin varhaisimmista elokuvistaan Eraserheadiin (1977) asti, eikä muista näytetä edes otteita, saa dokumenttifilmistä käsityksen myös hänen tuotannostaan. Blue Velvet (1986) ja muut Lynch-suosikit ovat niin lähellä pikkukaupungin kasvatin omia vaiheita ja hänen sielunmaailmaansa.

Ohjaaja-tuottajiksi on merkitty tuntemattomat John Nguyen, Rick Barnes ja Olivia Neergaard-Holm, mutta dokumentti on taatusti tehty yhteisymmärryksessä Lynchin kanssa, hänen ehdoillaan.

David Lynch vaikuttaa onnelliselta, aika ongelmattomalta ihmiseltä, jolla oli jopa onnellinen koti ja lapsuus!

Viehätys syntyy siitä, kuinka sydämellisesti seitsenkymppinen, harmaatukkainen ”töyhtöhyyppäherra” jutustelee kotiympyröissään, pääosin maalauspuuhissa ateljeessaan. Tupakkia kuluu. Nuorin tytär pyörii jaloissa, minkä ei anneta mitenkään häiritä, päinvastoin.

David Lynch vaikuttaa onnelliselta, aika ongelmattomalta ihmiseltä, jolla oli jopa onnellinen koti ja lapsuus!

David Lynchiä ei ole haitannut edes se, että hänen varhaisympyränsä rajoittuivat yleensä pariin kortteliin. Mielikuvitus, unet ja työ ovat silti tuottaneet maailmalle loistavia elokuvia.

David Lynch – The Art Life, Teema & Fem ti klo 20.05

Iiris, Max, Holopainen ja Marleena palaavat ruutuun! Syke nähdään jatkossa Ruutu.fi:ssä.

Syke saa jatkoa, kun se palaa ruutuun syksyllä 2018. Toisin kuin aikaisemmat kaudet, uusi eli viides kausi nähdään Ruutu.fi:ssä. Ohjelman jatkuminen on ollut pitkään epävarmaa, sillä Yle ilmoitti jo vuonna 2016, että se ei aio ostaa uusia kausia neljännen kauden jälkeen.

”Käsikirjoitustyö on jo pitkällä.”

Nelosen mukaan uudella kaudella nähdään kaikki tutut sarjan sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta luvassa on myös uusia hahmoja. Vanhoista mukana ovat muun muassa Antti Luusuaniemi (sarjassa Max), Iina Kuustonen (Iiris), Leena Pöysti (Johanna), Tiina Lymi (Marleena), Lena Meriläinen (Lenita), Jarkko Niemi (Holopainen ja Matti Ristinen (Ilmari).

– Sarjalla on valtavasti faneja, jotka kyselevät meiltä viikoittain, että tuleehan Sykettä lisää. On ihanaa, että voimme vihdoin vastata heille myönteisesti: kyllä, sarja jatkuu! Käsikirjoitustyö on jo pitkällä, ja tällä kertaa käsikirjoitusryhmässä on mukana peräti kolme lääkäriä – uskottavuudesta pidetään vähintään yhtä hyvää huolta kuin ennenkin, Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa kertoo tiedotteessa.

Viime kaudella moni asia jäi avoimeksi. Ainakin näihin kysymyksiin katsojat odottavat vastauksia:

  1. Marleena ja Ilmari saivat viimein lapsen dramaattisten käänteiden jälkeen, mutta miten heidän perhe-elämänsä sujuu?
  2. Saako hallintojohtaja Olavi (Carl-Kristian Rundman) jatkaa kieroilujaan ja manipulointiaan ikuisesti?
  3. Puhdistuuko Lenitan maine?
  4. Miksi Iiriksellä kehkeytyi taas sutinaa parinsa Artturin (Juha-Tapio Arola) kanssa – ja tuleeko siitä mitään?
  5. Entä onko Artturi edes sopiva Iirikselle vai pelkkä laastari?
  6. Syntyykö Holopaisen ja uuden hoitajan Heidin (Lotta Kaihua) välille romanttinen suhde?
  7. Johannan mies Toni (Markus Järvenpää) pidätettiin viimeisessä jaksossa. Miten Tonin käy? Entä Johannan ja Tonin suhteen?

Syke on Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuin tv-sarja. Sillä on myös poikkeuksellisen paljon aktiivisia faneja. Lue, miksi sarja on niin koukuttava:

Katso videolta Antti Luusuaniemen ja Leena Pöystin tuore haastattelu.

Syke-sarjan kaudet 1–4 ovat yhä katsottavissa Areenassa.

Ruutu.fi ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.