Toisenlaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa kerrottiin Piian ja Jeffreyn ensimmäisen yhteisen lapsen syntymästä. Piialla oli jo viisi lasta edellisistä suhteista. Sarjaa juontaa Piritta Hagman (vasemmalla).
Toisenlaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa kerrottiin Piian ja Jeffreyn ensimmäisen yhteisen lapsen syntymästä. Piialla oli jo viisi lasta edellisistä suhteista. Sarjaa juontaa Piritta Hagman (vasemmalla).

Livin Toisenlaiset äidit -sarja on jo herättänyt vilkasta keskustelua ja lisää on luvassa, mikäli ohjelman ennakkotietoja on uskominen.

Liv-kanavan Toisenlaiset äidit -sarjasta on jo kahden jakson jälkeen tullut menestys. Avausjaksoa, jossa nähtiin lastenkodissa tutustuneiden Susannan ja Tomin tarina, seurasi yli 400 000 katsojaa. Sarjassa on ehditty tutustua myös suurperheen äitiin, afrikkalaiseen kulttuuriin ihastuneeseen Piiaan ja hänen mieheensä Jeffreyyn, joka iloitsi ensimmäisestä lapsestaan.

Ohjelman poikimasta keskustelusta päätellen perinteisestä ydinperheestä poikkeava äitiys herättää vahvoja tunteita. Ennakkotietojen perusteella ohjelma haluaa hämmentää myös jatkossa. Sarjassa tavataan vielä seuraavat äidit.

Epätietoisuutta isästä

Nora odottaa yksin toista lastaan, sillä lapsen isästä ei ole täyttä varmuutta. Isäkandidaatteja on kaksi, joten isyys varmistuu vasta lapsen synnyttyä. Emilian välit lapsen isään puolestaan tulehtuivat raskauden loppuvaiheilla.

Noran jakso esitetään 3.9. ja Emilian 10.9.


Emilia ja sarjan juontaja Piritta Hagman.

Aivotärähdys sai rakastumaan mieheen

Tulevissa jaksoissa tavataan myös Emma ja Tomas. Ennakkotietojen mukaan parin suhde alkoi melko erikoisesta sattumuksesta. "Emma epäilee aivotärähdystä syyksi hänen ja Tomaksen rakastumiseen, sillä aiemmin Emma oli kiinnostunut naisista", kerrotaan Livin tiedotteessa. Pariskunta odottaa toista lastaan.

Emman ja Tomaksen jakso esitetään 24.9.


Emman ja Tomaksen perhe.

Pelko syövästä varjostaa odotusta

Siljan ja Jirin odotusta varjostaa huoli Jirin syövän mahdollisesta uusiutumisesta. Vaikka pari yrittää pitää ajatukset positiivisina, tulevaisuus pelottaa.

Siljan ja Jirin jakso esitetään 8.10.

Nettitreffeiltä perheenperustukseen

Nettitreffeillä tavanneet Evaleena ja Mikko kertovat ohjelmassa, kuinka lapsi sai niin nopeasti alkunsa, että he tutustuvat samalla vasta toisiinsa.

Evaleenan ja Mikon jakso esitetään 29.10.

Myös heidät tapaamme:

– Mirva ja Heka, joiden haaveista tulee pitkän lapsettomuuden jälkeen totta. Jakso esitetään 17.9.

– Jutta ja Ilkka, jotka ovat olleet teinistä asti yhdessä, eivätkä halua laittaa lapsiaan päiväkotiin. Jakso esitetään 1.10.

– Hanna ja Num, jotka yrittävät sovittaa suomalaista ja thaimaalaista kulttuuria yhteen ja rakentaa taloa. Jakso esitetään 15.10.

– Jonna, joka kamppailee sairaudesta johtuvien kipujen kourissa, ja hänen poikaystävänsä Markus. Jakso esitetään 22.10.

Lisää Toisenlaiset äidit -sarjan jaksoista Livin sivuilla.

Lue myös:

Toisenlaiset äidit -Piia: "Toiset haluavat koulutetun miehen, minä pidän afrikkalaisista"

Saiko Toisenlaiset äidit -Piian nigerialainen mies jäädä Suomeen?

Nyt kurkitaan toisenlaisten äitien elämään

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.

Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa selviää, miten suomalaisuus näkyy surffirannalla ja maailman kuivimmalla suola-aavikolla.

IS TV-LEHTI:  Tänään alkavassa näyttelijä Antti Holman luotsaamassa Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa seurataan, millaista on suomalaisten elämä ulkomailla. 

Antti Holma on juuri sopiva juontaja sarjalle, sillä hän muutti viime vuonna pysyvästi Lontooseen. Holma viihtyy uudessa asuinpaikassaan sen verran hyvin, että käy Suomessa vain tekemässä töitä.

Holman viime kesä kului Cheek-elokuvaa tehden. Keväällä kuvattu uutuusohjelma vei sen sijaan näyttelijää ympäri maailman.

– Reissaaminen oli raskasta ja ahdistavaakin, mutta ihmiset olivat ihan huikeita, Antti Holma muistelee ohjelman tekemistä.

Holman mukaan aluksi oli tarkoitus tehdä neljä tunnin mittaista jaksoa. Kanavanvaihdoksen myötä sarjan jaksojen määrä kuitenkin kasvoi.

Sarjaan haluttiin eri-ikäisiä ja eri tavoin ulkomaille päätyneitä suomalaisia. 

– Esimerkiksi Australiassa tapasimme Tomi Björckin, joka on tuoreempi maastamuuttaja.

Pohjois-Amerikan suomalaisimmassa kaupungissa Hancockissa Michiganissa paikalliset taas pitivät itseään amerikansuomalaisina. Suomalaisuus näkyi kaupungissa voimakkaasti, ja esimerkiksi tiennimet ovat suomeksi.

– Heillä on kulttuurissa paljon samaa kuin meillä, mutta myös omia perinteitä. Heillä on esimerkiksi Pyhän Urhon päivä, Holma kertoo.

”Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.”

Antti Holma sanoo, että monen maastamuuttajan puheessa toistuivat samat, suomalaiset asiat, joita uudessa kotipaikassa on ikävä: terveydenhuolto, sauna, luonto ja perhe sekä ystävät. Ilmi tuli myös asioita, joita Suomesta ei kaivattu, kuten käytöstapojen puute ja marraskuun pimeys.

Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.
Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.

Holman mukaan ulkomailla asuu kuitenkin hyvällä tavalla isänmaallista väkeä. Puheessa kuulsi lämpö ja rakkaus synnyinmaata kohtaan.

– Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.

Antti Holma ja maastamuuttajat. MTV3 ma klo 21.00