Toisenlaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa kerrottiin Piian ja Jeffreyn ensimmäisen yhteisen lapsen syntymästä. Piialla oli jo viisi lasta edellisistä suhteista. Sarjaa juontaa Piritta Hagman (vasemmalla).
Toisenlaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa kerrottiin Piian ja Jeffreyn ensimmäisen yhteisen lapsen syntymästä. Piialla oli jo viisi lasta edellisistä suhteista. Sarjaa juontaa Piritta Hagman (vasemmalla).

Livin Toisenlaiset äidit -sarja on jo herättänyt vilkasta keskustelua ja lisää on luvassa, mikäli ohjelman ennakkotietoja on uskominen.

Liv-kanavan Toisenlaiset äidit -sarjasta on jo kahden jakson jälkeen tullut menestys. Avausjaksoa, jossa nähtiin lastenkodissa tutustuneiden Susannan ja Tomin tarina, seurasi yli 400 000 katsojaa. Sarjassa on ehditty tutustua myös suurperheen äitiin, afrikkalaiseen kulttuuriin ihastuneeseen Piiaan ja hänen mieheensä Jeffreyyn, joka iloitsi ensimmäisestä lapsestaan.

Ohjelman poikimasta keskustelusta päätellen perinteisestä ydinperheestä poikkeava äitiys herättää vahvoja tunteita. Ennakkotietojen perusteella ohjelma haluaa hämmentää myös jatkossa. Sarjassa tavataan vielä seuraavat äidit.

Epätietoisuutta isästä

Nora odottaa yksin toista lastaan, sillä lapsen isästä ei ole täyttä varmuutta. Isäkandidaatteja on kaksi, joten isyys varmistuu vasta lapsen synnyttyä. Emilian välit lapsen isään puolestaan tulehtuivat raskauden loppuvaiheilla.

Noran jakso esitetään 3.9. ja Emilian 10.9.


Emilia ja sarjan juontaja Piritta Hagman.

Aivotärähdys sai rakastumaan mieheen

Tulevissa jaksoissa tavataan myös Emma ja Tomas. Ennakkotietojen mukaan parin suhde alkoi melko erikoisesta sattumuksesta. "Emma epäilee aivotärähdystä syyksi hänen ja Tomaksen rakastumiseen, sillä aiemmin Emma oli kiinnostunut naisista", kerrotaan Livin tiedotteessa. Pariskunta odottaa toista lastaan.

Emman ja Tomaksen jakso esitetään 24.9.


Emman ja Tomaksen perhe.

Pelko syövästä varjostaa odotusta

Siljan ja Jirin odotusta varjostaa huoli Jirin syövän mahdollisesta uusiutumisesta. Vaikka pari yrittää pitää ajatukset positiivisina, tulevaisuus pelottaa.

Siljan ja Jirin jakso esitetään 8.10.

Nettitreffeiltä perheenperustukseen

Nettitreffeillä tavanneet Evaleena ja Mikko kertovat ohjelmassa, kuinka lapsi sai niin nopeasti alkunsa, että he tutustuvat samalla vasta toisiinsa.

Evaleenan ja Mikon jakso esitetään 29.10.

Myös heidät tapaamme:

– Mirva ja Heka, joiden haaveista tulee pitkän lapsettomuuden jälkeen totta. Jakso esitetään 17.9.

– Jutta ja Ilkka, jotka ovat olleet teinistä asti yhdessä, eivätkä halua laittaa lapsiaan päiväkotiin. Jakso esitetään 1.10.

– Hanna ja Num, jotka yrittävät sovittaa suomalaista ja thaimaalaista kulttuuria yhteen ja rakentaa taloa. Jakso esitetään 15.10.

– Jonna, joka kamppailee sairaudesta johtuvien kipujen kourissa, ja hänen poikaystävänsä Markus. Jakso esitetään 22.10.

Lisää Toisenlaiset äidit -sarjan jaksoista Livin sivuilla.

Lue myös:

Toisenlaiset äidit -Piia: "Toiset haluavat koulutetun miehen, minä pidän afrikkalaisista"

Saiko Toisenlaiset äidit -Piian nigerialainen mies jäädä Suomeen?

Nyt kurkitaan toisenlaisten äitien elämään

Illan elokuvassa Leijonasydän uusnatsiporukan johtohahmo rakastuu kiihkeästi. Uudella avovaimolla on tummaihoinen poika. Voittaako rakkaus ennakkoluulot? 

Dome Karukosken Leijonasydän on todellinen sydämen elokuva. Se haastaa pohtimaan syvästi sellaisia tunteita kuin viha, kunnia, rakkaus ja veljeys. Näin vahvaa elokuvaa suomalaisesta rasismista ei ole ennen tehty ja nähty.

Teppo (Peter Franzén) ja Sari (Laura Birn) kohtaavat ja rakastuvat suin päin. Sari kuitenkin käyttäytyy oudosti nähtyään Tepon isänmaalliset tatuoinnit. Kummallakin on salaisuus: Teppo kuuluu vihamielisten uusnatsien jengiin, Sarilla taas on lapsi tummaihoisen ex-miehen kanssa. Rakkaus on rajoja vahvempi, mutta ulkomaailmasta tulee ongelma.

Franzénin täydellisesti tulkitsema, moniulotteinen Teppo rikkoo helppoa hyvä–paha-asetelmaa. Äärivihainen pikkuveli Harri (Jasper Pääkkönen) on kopean julma vastus. Sarin poikaa esittävä Yusufa Sidibeh on aito ja hauska.

Tarina sisältää hieman liikaa rönsyjä ja muutaman kuopan, mutta säilyttää lämmön rajuun loppuun saakka.

Leijonasydän, TV2 klo 21.00

Viimeistään häämatkalla Rosa pääsi siihen kuuluisaan tunteiden vuoristorataan, joka kuuluu erottamattomasti Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan.

Uusimmasta Ensitreffit alttarilla -kaudesta käyty keskustelu on ollut yhtä Heikkiä Heikin perään. Köyhyystutkijan Heikin, 35, askeettinen asunto, tuomitseva asenne ja kehnosti istuva puvuntakki ovat herättäneet ihmetystä, mutta toisaalta Heikin verkkainen älykköys on saanut osakseen myös kiitosta ja ihailua

Puolesta ja vastaan sinkoilleen Heikki-keskustelun varjoon on jäänyt se tosiasia, että Heikki tuskin on kauden suurin drama queen. Pohjimmiltaan lempeän oloinen, tasaisella äänellä puhuva ja kivikasvoinen mies ei varmaankaan aiheuta uusia somemyrskyjä nyt kun avioelämä Miinan kanssa näyttää lähteneen rullaamaan mukavasti. 

Sen sijaan draamapotentiaalia on kauden kuopuksessa Rosassa, joka meni naimisiin Eetun kanssa. Toistaiseksi Rosan ja Eetun liitto näyttää olleen yhtä rakkaushattaraa, mutta temperamenttisen Rosan osalta draaman merkit ovat jo ilmassa. 

Todiste 1: Tunnustautuu jyräksi

Jo kauden päähenkilöitä esiteltäessä Rosan, 26, mainittiin olevan vahvatahtoinen nainen, jolla on ollut tapana jyrätä kumppaninsa aiemmissa suhteissa. Ennen avioon astelemista Rosa toivoikin, että tällä kertaa kumppaniksi sattuisi mies, joka ottaisi välillä ohjat. 

Todiste 2: Pelkää tossuttavansa

Kauden ensimmäisessä jaksossa Rosa kertoi avoimesti tunteellisuudestaan:

– Kuvailisin itseäni aika sellaisena herkkänä. Vähän se temperamenttikin välillä siellä nostaa päätään, ja aika herkästi sitten saatan ottaa kierroksia. Myös itken herkästi, ja asiat menevät herkästi tunteisiin.

Herkkyyden lisäksi Rosasta löytyy kuitenkin myös dominoivuutta:

– Ainahan on se vaara, että toinen jää tossun alle, kun tosiaan ne tunteet ja ajatukset saattaa heitellä, kun temperamenttia löytyy.

Todiste 3: On kauden vahvin ehdokas Rahka-Petriksi

Edellisen Ensitreffit alttarilla -kauden kuohuttavin pari olivat Mari ja Petri, joille tuli kinaa muun muassa pyörän säilytyksestä asunnossa ja siitä, voidaanko ulkona syödä, jos kotona on maitorahkaa. Asiantuntijat ovat varmasti varoneet ottamasta uudelle kaudelle mukaan Petrin tyyppistä urheilulliseen elämäntapaansa tiukasti suhtautuvaa ihmistä, mutta Petrissä ja Rosassa taitaa kuitenkin olla joitakin yhtäläisyyksiä.

”Vaihtelee koko ajan se, että milloin tuntuu hyvältä ja milloin tuntuu jopa vähän pahalta.”

Jo ensimmäisessä jaksossa Rosa nimittäin kuvattiin ammattimaisen näköisessä triathlon-asussa kantamassa polkupyörää asuntonsa parvekkeelta. Ei auta kuin toivoa, että koti on hyvä säilytyspaikka pyörälle myös sporttisen Eetun mielestä. Ainakin kumpikin on kertonut urheilun olevan heille tärkeää. 

Todiste 4: Tony Dunderfeltin lausunto

– Rosa taas on hyvin tunteellinen ihminen, Tony Dunderfelt totesi ensimmäisessä jaksossa Eetun ja Rosan eroja ja yhtäläisyyksiä selostaessaan. Ilmeisesti asiantuntijat uskovat, että keskustelevainen Eetu ja tunteitaan voimakkaasti ilmaiseva Rosa ovat hyvä match – ja toistaiseksi siltä vaikuttaakin.

Todiste 5: Häämatkalla ailahtelevat tunteet

Rosan ja Eetun hääpäivä näytti toisen jakson perusteella sujuneen pelkästään iloisissa ja ihastuneissa tunnelmissa. Hääaamuna Rosa todisti jo itkuherkkyytensä kyynelehtimällä ylitsevuotavasti Eetun huomenlahjalle.

Viimeistään häämatkalla Rosa pääsi siihen kuuluisaan tunteiden vuoristorataan, josta tässä ohjelmassa joka kaudella tavataan puhua. 

– Vaihtelee koko ajan se, että milloin tuntuu hyvältä ja milloin tuntuu jopa vähän pahalta, Rosa tilitti.

– Huomasin itsessäni sen, että mä rupean käyttäytymään vähän ikävästi. Huomasin, että olen aika kireä, hän kertoi.

Tilanteesta kuitenkin selvittiin oman ajan ja keskustelun avulla. 


Todiste 6: Ensi jaksossa ahdistaa

Neljännen jakson maistiaisissa, joita näytettiin kolmannen jakson lopussa, oli draaman tuntu jo käsinkosketeltava. 

– Siis mua ahdistaa ihan kaikki nyt. Mä tarvisin nyt aikalisän kaikesta, kyyneliä kuivaava Rosa purki kameralle.

Tunteita tiedossa siis! Tämän syksyn Ensitreffit alttarilla -kausi on erikoislaatuista Heikkiä lukuun ottamatta vaikuttanut jopa puuduttavan tasaiselta, joten temperamenttinen Rosa taitaa tehdä vain hyvää ohjelmalle.