Piritta Hagman johdattaa katsojan kahdentoista erilaisen äidin tarinaan. Kuva: Liv
Piritta Hagman johdattaa katsojan kahdentoista erilaisen äidin tarinaan. Kuva: Liv

Kohukaunottaren pikaraskaus ja huoli vauvan sairaudesta: sarjan uudella kaudella on luvassa värikkäitä tarinoita.

Piritta Hagman jatkaa juontajana, kun Toisenlaiset äidit aloittaa toisen kautensa Livillä. Uuden kauden äitien tarinat kuulostavat lupaavilta. Mukana on lesbopari, pariskunta, jonka syntyvällä lapsella on todettu kasvain, samassa kommuunissa asuvat äidit ja yksi julkkisäitikin, eli Marianne Kallio, joka on jo ehtinyt julkisesti kertoa traumaattisesta synnytyksestään ja erota lapsensa isästä.

Sarjan avausjaksossa tavataan helsinkiläinen Suvituuli, joka odottaa toista lastaan. Hänen ensimmäinen synnytyksensä tapahtui toisella puolella maapalloa ja se oli dramaattinen ja traumaattinen. Lapsi oli kuolla ja henkilökunta joutui turvautumaan hätäsektioon. Operaation aiheuttamat komplikaatiot pitivät Suvituulin vaarallisen sairaana pitkään eikä pieni poikakaan saanut parasta mahdollista alkua elämälle äitinsä kanssa.

Tällä kertaa Suvituuli haluaa synnyttää mahdollisimman luonnollisesti ja kotona. Hän myös haluaa ottaa selvää väitteestä, jonka mukaan synnyttäessä voi saada suurenmoisen orgasmin.

Toisenlaiset äidit, Liv ke 2.9. klo 21.00

Lue myös:

Piritta Hagman: "Toivoisin perheemme asuvan samassa kaupungissa"

Piritta Hagman kolmesta lapsestaan: ”Maksimimäärä, jonka pystyn hanskaamaan”

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.