Tino Singh suhtautuu rauhallisesti Viidakon tähtösten dissaamiseen sosiaalisessa mediassa. "Jos me viihteentekijät emme saa aikaan mitään tunteita, olemme epäonnistuneet." Kuva Jonna Öhrnberg
Tino Singh suhtautuu rauhallisesti Viidakon tähtösten dissaamiseen sosiaalisessa mediassa. "Jos me viihteentekijät emme saa aikaan mitään tunteita, olemme epäonnistuneet." Kuva Jonna Öhrnberg

Mainostoimistoyrittäjä Tino Singh tekee paluu televisioon Viidakon tähtöset -ohjelman juontajana.

Sinut muistetaan 90-luvun Passi ja hammasharja -ohjelmasta, mutta olet ollut jo pitkään mainostoimistoyrittäjänä. Miksi lähdit mukaan Viidakon tähtösiin?
Tuntui siltä, että Passista ja hammasharjasta oli kulunut nyt riittävän pitkä aika, jotta rohkenin taas lähteä mukaan tv-viihteeseen. Toinen syy oli se, että Viidakon tähtöset oli minulle käytännössä kuin ilmainen lomamatka. Kuvaukset olivat ennen joulua lämpimässä maassa, joten pääsin kolmeksi viikoksi pois loskan ja kylmyyden keskeltä.

Ohjelmaa mainostetaan kyyneleillä, silikoneilla ja kissatappeluilla. Ei kai kissatappeluiden keskellä olo mitään lomaa ole?
Siellä oli ihan oikeasti dramaattisia käänteitä ja rajuja riitoja. Suurin osa niistä tapahtui kuitenkin kilpailujen jälkeen, jolloin minä loikoilin jo hotellin uima-altaalla. Kilpailijat joutuivat kestämään yötkin viidakossa, mutta minä pääsin auringon laskiessa aina hotelliin.

Oma leukani tutisi vain silloin, kun naiset jouduttiin evakuoimaan saarelta trooppisen myrskyn takia. Puita kaatui, vettä satoi vaakatasossa, ja sitä oli melkein lanteisiin asti, mutta onneksi kenelllekään ei käynyt kuinkaan.

Tino Singh sekä viidakon tähtöset vasemmalta oikealle: Tia Kiuru, Suvi Pitkänen, Alisa Ranta-aho, Marianne Kallio, Amanda Harkimo, Laura Ahola, Katrie Daler, Johanna Pulkkinen ja Tiina Jylhä. Kuva MTV3

Viidakon tähtösiä dissataan melko paljon sosiaalisessa mediassa. Miltä se tuntuu?

Hyvänen aika, ohjelmahan on viihdettä! Jos me viihteentekijät emme saa aikaan mitään tunnereaktioita, olemme epäonnistuneet. Sisältö ilman tunteita ei kiinnosta ketään.

Tämän tyyppisten ohjelmien idea on se, että ensin katsoja tutustuu henkilöihin, minkä jälkeen hän valitsee itselleen suosikit ja inhokit. Mielipiteiden ilmaiseminen verkossa kuuluu asiaan ja tähän aikaan.

Miksi Viidakon tähtösiä kannattaa katsoa?

Tissit ja peput houkuttelevat monia katsojia, mutta jätän ne omaan arvoonsa. Monet kilpailijoista kasvoivat ohjelman aikana, ja nostan heille siitä hattua.

Viidakossa ei ollut mitään moderneja mukavuuksia, vaikka kilpailijat lähtivätkin sinne rakennekynsissä ja korkkareissa. Fyysiset tehtävät 40 asteen lämmössä olivat useimmille todella rankkoja, sillä he olivat tottuneet lähinnä turvalliseen Big Brother -taloon tai kuoharinhuuruiseen seurapiirielämään. Viidakossa oli myös vaikka minkälaisia ötököitä, joiden melutessa uni jäi usein vähiin. Ruokakaan ei ollut nuudelia ja riisiä kummoisempaa.

Kenen viidakon tähtösen kanssa lähtisit autiolle saarelle?
Jaa'a! Vastaukseni paljastuu sitten, kun ohjelman voittaja selviää. Kilpailussa pärjäävät ne, joiden korvienväli on kunnossa ja joilla on kova taistelutahto.

Missä viihdeohjelmassa sinut nähdään seuraavaksi?
En tiedä vielä, mutta varmasti tulen jatkamaan viihteen parissa. Minulla oli tosi hauskaa kameran edessä, ja tuntui siltä, että tämän homman minä osaan. Tietysti katsojat päättävät, mitä mieltä he minusta ovat. En ole kuitenkaan luopumassa päivätyöstä mainosalalla, sillä pitäähän asuntolaina jotenkin maksaa.

Viidakon tähtöset Subilla keskiviikkoisin klo 21. Uusinna to klo 18.30 ja su klo 19.

Lue myös:

Viidakon tähtöset palaa ruutuun - enemmän silikoneja kuin koskaan

Amanda Harkimo: "Kun näin tytöt, sain sokkireaktion"

Tiina Jylhä: "Mietin, miten pärjään puolta nuorempien tyttöjen kanssa"

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta ja Mieletön elokuu ovat kesäleffojen aatelia.

IS TV-LEHTI: Suomen suven romanttinen taika valjastettiin elokuviin jo Suomi-Filmin kulta-aikana.

Yksi esimerkki on nyt nähtävä Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta vuodelta 1950. Ville Salmisen elokuva kertoo kesäisistä seikkailuista sisävesilaivalla kauniissa järvimaisemissa.

Menneinä vuosikymmeninä kesäromantiikka kukki nimenomaan maaseudulla: heinäladoissa heinät pöllysivät ja Hilja maitotyttö pulahti järveen ilkosillaan.

Nykyvinkkelistä nämä maaseudulle sijoittuvat romanttiset elokuvat ovat mitä parhainta nostaolgiaa.

Myös 2000-luvulle tultaessa on syntynyt useampi kotimainen kesäleffa. Uudessa nousussa ovat etenkin naisiin keskittyvät, naisten tekemät kesäelokuvat.

Nyt nähdään Taru Mäkelän ohjaama, vuonna 2013 ilmestynyt Mieletön elokuu. Se on kepeän nostalginen rakkauskomedia taustanaan heinä-elokuun taitteessa 1962 järjestetyt Helsingin kansainväliset nuorisofestivaalit. Kati Outinen, Elena Leeve ja Laura Birn esittävät helsinkiläisiä naisia, joista kukin kokee festarihuumassa oman romanssinsa. Moskovasta käsin organisoitu nuorisofestivaali toi Helsinkiin noin 12 000 ulkomaista vierasta 136 eri maasta – ja samalla tuulahduksen kylmän sodan huuruja.

Älä missaa näitä! Juhannusyönä Teema & Fem -kanavalla esitetään putkeen myös neljä iskelmäelokuvaa. Kahdessa niistä, Tähtisumua (1961) ja Toivelauluja (1961), nähdään isossa osassa näyttelijä Esko Salminen.

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta, TV1 klo 13.35

Mieletön elokuu,  TV1 klo 20.45

Tähtisumua, Teema & Fem klo 23.07

Toivelauluja, Teema & Fem klo 0.35

Yle Areenan kesäohjelmisto hellii romanttisten elokuvien ystäviä.

IS TV-LEHTI: Yle Areenan kesän romanttisten elokuvien ehdoton tähti on Rachel Leigh Cook, 38, joka nähdään pääosassa peräti kolmessa Areenan kesäelokuvassa.

Mallina uransa aloittanut Cook ponnahti tähdeksi jo teini-ikäisenä ja esiintyi 1990-luvulla lukuisissa suosituissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Lastenlikkojen klubi (1995) ja Sinussa on se jokin (1999) tekivät näyttelijästä aikansa teini-idolin.

Hollywood-tähteys on sittemmin vaihtunut kiireiseen lapsiperheen arkeen, mutta viime vuosina Cook on palannut hiljalleen takaisin näyttelemisen pariin.

Nykyään Cook tunnetaan etenkin kepeiden chick flick -tv-elokuvien sankarittarena. Chick flick -termillä viitataan elokuviin, joissa pääosassa nähdään yleensä nuori sinkkunainen, joka monen kommelluksen kautta löytää elämäänsä rakkauden.

Mikäpä olisikaan parempaa hurmaavassa kesäelokuvassa kuin sympaattinen sankaritar ja elokuvan lopussa kuultavat maagiset sanat: Minä rakastan sinua.

Erityisen suosituiksi Cookin tähdittämistä romanttisista elokuvista ovat nousseet Autumn in the Vineyard ja sen jatko-osa Summer in the Vineyard, jotka Cook myös tuotti. Vancouverin henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa kuvatut elokuvat perustuvat kirjailija Marina Adairin samannimisiin teoksiin.

Vuonna 2016 ja 2017 julkaistuissa tv-elokuvissa Cook esittää Frankieta, joka joutuu olosuhteiden pakosta jakamaan viinitilan omistuksen kilpailevan viinisuvun komean Naten (Brendan Penny) kanssa. Kuten arvata saattaa, lempi leiskuu viinitilalla, kun entiset vihamiehet joutuvat lyömään hynttyyt yhteen voittaakseen viinikilpailun.

Talvella 2018 julkaistussa Frozen In Love -elokuvassa Cook puolestaan esittää Marya, joka taistelee huonosti menestyvän kirjakauppansa kanssa. Marylle tarjoutuu erikoinen mahdollisuus saada apua kirjakaupalleen, jos hän suostuu auttamaan pahan pojan maineessa olevaa jääkiekkoilija Adamia (Nial Matter).

”Menikö siinä kuvauksissa päiviä vai viikkoja, en edes muista.”

Cook on kertonut haastatteluissa elokuvan olevan yksi hänen uransa rakkaimmista projekteista, sillä elokuvan juoni on hänen käsialaansa.

– Sain idean elokuvaan vuosia sitten. Olin katsonut Frasier-sarjaa, ja pidin ideasta näytellä hahmoa, joka on vähän liian fiksu. Urheiluelokuvat olivat pakkomielteeni, joten mietin, miten saisin nämä kaksi asiaa yhdistettyä. Sitten minulla välähti. Idea on ollut takaraivossani kaikki nämä vuodet, Cook on kertonut Huffington Postin haastattelussa.

Perhe-elämän ja kiireisen kuvausaikataulun yhdistäminen on näyttelijän mukaan ollut melkoinen haaste. Alunperin Hallmark Channelille kuvatut tv-elokuvat on nimittäin tehty hyvin nopealla aikataululla.

– Menikö siinä kuvauksissa päiviä vai viikkoja, en edes muista. Elämä kahden pienen lapsen kanssa ja kuvauspaikan ja kodin välillä matkustaminen on tehnyt asioista entistä vaikeampaa.

A Wish Come True, Valentine Ever After, Love is Complicated, Autumn in the Vineyard, Summer in the Vineyard ja Frozen in Love julkaistaan Yle Areenassa to 21.6. klo 6.00.  Elokuvat ovat katsottavissa Areenassa 31.8. asti.