Tino Singh suhtautuu rauhallisesti Viidakon tähtösten dissaamiseen sosiaalisessa mediassa. "Jos me viihteentekijät emme saa aikaan mitään tunteita, olemme epäonnistuneet." Kuva Jonna Öhrnberg
Tino Singh suhtautuu rauhallisesti Viidakon tähtösten dissaamiseen sosiaalisessa mediassa. "Jos me viihteentekijät emme saa aikaan mitään tunteita, olemme epäonnistuneet." Kuva Jonna Öhrnberg

Mainostoimistoyrittäjä Tino Singh tekee paluu televisioon Viidakon tähtöset -ohjelman juontajana.

Sinut muistetaan 90-luvun Passi ja hammasharja -ohjelmasta, mutta olet ollut jo pitkään mainostoimistoyrittäjänä. Miksi lähdit mukaan Viidakon tähtösiin?
Tuntui siltä, että Passista ja hammasharjasta oli kulunut nyt riittävän pitkä aika, jotta rohkenin taas lähteä mukaan tv-viihteeseen. Toinen syy oli se, että Viidakon tähtöset oli minulle käytännössä kuin ilmainen lomamatka. Kuvaukset olivat ennen joulua lämpimässä maassa, joten pääsin kolmeksi viikoksi pois loskan ja kylmyyden keskeltä.

Ohjelmaa mainostetaan kyyneleillä, silikoneilla ja kissatappeluilla. Ei kai kissatappeluiden keskellä olo mitään lomaa ole?
Siellä oli ihan oikeasti dramaattisia käänteitä ja rajuja riitoja. Suurin osa niistä tapahtui kuitenkin kilpailujen jälkeen, jolloin minä loikoilin jo hotellin uima-altaalla. Kilpailijat joutuivat kestämään yötkin viidakossa, mutta minä pääsin auringon laskiessa aina hotelliin.

Oma leukani tutisi vain silloin, kun naiset jouduttiin evakuoimaan saarelta trooppisen myrskyn takia. Puita kaatui, vettä satoi vaakatasossa, ja sitä oli melkein lanteisiin asti, mutta onneksi kenelllekään ei käynyt kuinkaan.

Tino Singh sekä viidakon tähtöset vasemmalta oikealle: Tia Kiuru, Suvi Pitkänen, Alisa Ranta-aho, Marianne Kallio, Amanda Harkimo, Laura Ahola, Katrie Daler, Johanna Pulkkinen ja Tiina Jylhä. Kuva MTV3

Viidakon tähtösiä dissataan melko paljon sosiaalisessa mediassa. Miltä se tuntuu?

Hyvänen aika, ohjelmahan on viihdettä! Jos me viihteentekijät emme saa aikaan mitään tunnereaktioita, olemme epäonnistuneet. Sisältö ilman tunteita ei kiinnosta ketään.

Tämän tyyppisten ohjelmien idea on se, että ensin katsoja tutustuu henkilöihin, minkä jälkeen hän valitsee itselleen suosikit ja inhokit. Mielipiteiden ilmaiseminen verkossa kuuluu asiaan ja tähän aikaan.

Miksi Viidakon tähtösiä kannattaa katsoa?

Tissit ja peput houkuttelevat monia katsojia, mutta jätän ne omaan arvoonsa. Monet kilpailijoista kasvoivat ohjelman aikana, ja nostan heille siitä hattua.

Viidakossa ei ollut mitään moderneja mukavuuksia, vaikka kilpailijat lähtivätkin sinne rakennekynsissä ja korkkareissa. Fyysiset tehtävät 40 asteen lämmössä olivat useimmille todella rankkoja, sillä he olivat tottuneet lähinnä turvalliseen Big Brother -taloon tai kuoharinhuuruiseen seurapiirielämään. Viidakossa oli myös vaikka minkälaisia ötököitä, joiden melutessa uni jäi usein vähiin. Ruokakaan ei ollut nuudelia ja riisiä kummoisempaa.

Kenen viidakon tähtösen kanssa lähtisit autiolle saarelle?
Jaa'a! Vastaukseni paljastuu sitten, kun ohjelman voittaja selviää. Kilpailussa pärjäävät ne, joiden korvienväli on kunnossa ja joilla on kova taistelutahto.

Missä viihdeohjelmassa sinut nähdään seuraavaksi?
En tiedä vielä, mutta varmasti tulen jatkamaan viihteen parissa. Minulla oli tosi hauskaa kameran edessä, ja tuntui siltä, että tämän homman minä osaan. Tietysti katsojat päättävät, mitä mieltä he minusta ovat. En ole kuitenkaan luopumassa päivätyöstä mainosalalla, sillä pitäähän asuntolaina jotenkin maksaa.

Viidakon tähtöset Subilla keskiviikkoisin klo 21. Uusinna to klo 18.30 ja su klo 19.

Lue myös:

Viidakon tähtöset palaa ruutuun - enemmän silikoneja kuin koskaan

Amanda Harkimo: "Kun näin tytöt, sain sokkireaktion"

Tiina Jylhä: "Mietin, miten pärjään puolta nuorempien tyttöjen kanssa"

Katja Ståhl. Kuva: Nelonen
Katja Ståhl. Kuva: Nelonen

Katja Ståhl vakuuttaa, että hänen ja Juhana Helmenkalastajan riitely paratiisisaarella oli aitoa eikä käsikirjoitettua. – Jostain syystä annoin hänen mennä ihoni alle. Kun hermo menee, silloin ei vaan jarrut pidä.

Hikoillessaan Selviytyjät Suomi -sarjan kuvauspaikalla 54 asteen helteessä toimittaja Katja Ståhl ei osannut odottaa ohjelman nostattamaa fanitusta.

Katja on saanut kehuja vahvuudestaan, suorapuheisuudestaan ja kantistaan pistää kampoihin sovinismiin sortuneiden kanssakisaajiensa edessä. Katjaa ihailu vähän huvittaa.

– Tai ainakin se on tullut täytenä yllätyksenä. Saarella ajattelin olevani heikko ja koin, että kaikki muut olivat voimatyyppejä. Nyt tuntuu hassulta, kun joku kehuu vahvaksi, hän kertoo.

Katja on saanut myös lapsifaneja.

– Monenkohan äidin puhelimeen olen lähettänyt tervehdyksen jollekin pikkukatsojalle. Se on ollut niin siistiä!

Totista riitelyä

Selviytyjien mediajälkipyykissä on pyöritetty eniten Katjan ja Juhana Helmenkalastajan välistä kinastelua.

– Riitelymme oli ihan totta. Jostain syystä annoin hänen mennä ihoni alle. Kun hermo menee, silloin ei vaan jarrut pidä, Katja sanoo.

– Muutaman kerran pyysin häneltä anteeksi, kun tuli lohkottua niin, että muut kuolivat vieressä nauruun.

”Muutaman kerran pyysin häneltä anteeksi, kun tuli lohkottua niin, että muut kuolivat vieressä nauruun.”

Kisaajien tukena matkassa kulki psykologi, jolle sai käydä avaamassa mieltään.

– Varsinkin matkan loppupuolella jengi meni aika mustiin, Katja kuvailee tunnelmia.

– Itse kävin purkamassa tuntojani Juhanasta. Helteessä ei kannattanut purkaa vitutusta fyysisesti, koska voimia piti säästellä kisatehtäviä varten. Kun ärsytti, useimmiten menin vain mereen lillumaan, koska siellä ihminen ei voi olla onneton.

Yllättävät persoonat

Katja kuvailee Selviytyjät-kokemustaan pieneksi ihmiskokeeksi viidakossa, täysin irrallaan tavallisesta arjesta ja sellaisten ihmisten seurassa, joiden kanssa ei normaalisti vietä aikaansa.

– Ainakin siinä näki erilaisia elämänasenteita ja tapoja toimia. Osa harrasti yllättävää avoimuutta ällistyttävissä asioissa paljastuen vaikkapa rasistiksi tai sovinistiksi. Itse huomasin olleeni poikkeuksellisen sulkeutunut. En uskaltanut tai kokenut tarvetta kiinnittyä kehenkään.

Kuvausten aikana Katjasta tuli ystävät fitnessmalli Janni Hussin kanssa.

Katja kertoo, ettei yleensä katso ohjelmia, joissa itse esiintyy.

– Se on niin piinallista ja alkaa ärsyttää. Selviytyjiä olen kuitenkin pystynyt katsomaan, hän sanoo.

– Aluksi järkytyin, kun näin itseni bikineissä, mutta sitten unohdin, miltä kukakin näyttää. Ohjelman nerokkuus on siinä, ettei suosituimmuus ratkeakaan vartalonmuodon perusteella.

Katja jatkaa edelleen kisan kärkiviisikossa Jannin, Kimmo Vehviläisen, Sampo Kaulasen ja Ilari Sahamiehen kanssa.

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin klo 20.30.

Helppohan se on kotisohvalta huudella. Miten itse selviytyisit näistä kysymyksistä, joihin Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa on vastattu väärin?

Me Naiset kuuluu ohjelmaa esittävän Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.