Vuonna 2012 Marokosta Suomeen muuttanut Salah on opetellut suomen, mutta Susanin mukaan kieli aiheuttaa silti joskus väärinymmärryksiä. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Vuonna 2012 Marokosta Suomeen muuttanut Salah on opetellut suomen, mutta Susanin mukaan kieli aiheuttaa silti joskus väärinymmärryksiä. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Illan Satuhäät-jaksossa paperiasiat aiheuttavat morsiamelle sydämentykytyksiä. Vielä pari päivää ennen häitä sulhasen esteettömyystodistus on vasta matkalla Marokosta Suomeen.

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa hääjuhlia viettävät Susan Räisänen, 36, ja Marokosta Suomeen muuttanut El Mokhtar Mousaddek, 33, kutsumanimeltään Salah.

Parin suhde on edennyt on nopeasti. Susan ja Salah muuttivat yhteen kolmen kuukautta seurusteltuaan ja Salah kosi, kun he olivat asuneet yhdessä kuukauden ajan. Häitään pari viettää ystävänpäivänä reilu puoli vuotta tapaamisesta.

Ensimmäisen kerran Susan ja Salah tapasivat Stockmannilla, kun Salah kävi viemässä pitkävedon kioskipisteeseen, jossa Susan oli töissä. Susan tiesi, että ”siinä se on”, mutta Salah ei rohjennut tehdä aloitetta. Hän ei pitänyt sitä sopivana, koska oli itse asiakas ja Susan myyjä.

Pari kohtasi kerran myös baarissa, mistä Susan ei kuitenkaan muista mitään. Varsinaisesti suhde sai lopulta alkunsa deittisovellus Tinderissä, kun match osui kohdallaan. Siitä päivästä eteenpäin Susan ja Salah olivat yhdessä lähes joka päivä.

Ennen häitä Susanin hermoja kiristää Salahin esteettömyystodistus, joka on jo kerran täytynyt lähettää takaisin Marokkoon. Todistuksesta puuttui Suomen leima, eikä se siksi päde Suomessa.

– Ollaan saatu tästä pienet riidat aikaiseksi, Susan kertoo jaksossa.

Pari päivää ennen häitä esteettömyystodistus on vielä matkalla, mutta pari saa kuitenkin paperiasiansa kuntoon täpärästi ennen h-hetkeä.

Susanin ja Salahin häihin osallistuu myös Susanin ex-mies, jonka kanssa Susanilla kuusivuotias Ira-tyttö. Susan on antanut ex-miehensä tehtäväksi hoitaa hääjuhlan ruuat – onhan tämä ravintoloitsija.

Häissä pitämässään puheessa ex-mies iloitsee Susanin puolesta: tämä on saanut miehen, joka jaksaa aina hymyillä ja joka saa Susaninkin hymyilemään. Ex-miehellä on Salahille myös yksi vinkki, miten pärjätä temperamenttisen naisen kanssa.

– Susanin kanssa mies sanoo aina viimeisen sanan… Ja se on ”kyllä kulta”.

Satuhäät TV2:lla ma klo 21.00.

Lue myös:

Satuhäät-pari menetti pienen lapsensa: ”Koettelemuksista yksi kauheimmista”

Onko Janne kaikkien aikojen romanttisin Satuhäät-sulhanen? Hieroo morsiamensa uneen lähes joka yö

Kaikki Satuhäät-jutut löydät täältä.

Mira Luodin Urho-lapsella on synnynnäinen sydänvika, jonka vuoksi pojan sydän pysähtyi vauvana kolmesti.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Mira Luodin päivää. Mira kertoo jaksossa uusperheestään, johon kuuluu viisi lasta. Nelonen on julkaissut klipin jaksosta jo ennakkoon.

Miran aviomiehen Mika Haapasalon tyttäret Jenni ja Susanna ovat jo teini-ikäisiä, ja lisäksi Miralla on kaksi lasta, Eirik ja Trine, edellisestä suhteestaan.

Urho on minun ja Mikan yhteinen 3-vuotias lapsi, jolla on synnynnäinen sydänvika, Mira kertoo perheensä kuopuksesta.

Mira on kertonut aikaisemmin, että Urho oli vain muutama kuukauden ikäinen, kun rakennevika sydämessä todettiin. Sairaalassa pojan sydän pysähtyi kolmesti, Mira kertoo myös Vain elämää -ohjelmassa.

– Pisin niistä on ollut sellainen, etten enää muutamaan tuntiin tiennyt, onko minulla lasta vai ei, Mira kertoo jakson insertissä.

”Kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.”

Pöydän ääressä Mira kertoo muille artisteille, että kokemus muutti hänen ajattelutapaansa.

– Urholla oli sydän pysähtyneenä ja mä kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.

– Hurjia aikoja, mutta onneksi se päättyi hyvin, Aki Tykki toteaa.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20.00. Me Naiset kuuluu Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.

Louis Theroux pureutuu illan dokumentissa anoreksiaan, eikä hän takerru helpoimpiin selityksiin.

IS TV-LEHTI: Louis Theroux on palannut Amerikka-dokumenttiensa jälkeen Britanniaan. Hän tutustui kahden lontoolaisen hoitoyksikön potilaisiin, joilla on anoreksia nervosa: patologinen syömisen ja lihomisen pelko.

Potilaita kuunnellessa ei jää epäselväksi, kuinka vakavasta sairaudesta on kyse. Pahimmillaan he ovat nälkiinnyttäneet itsensä niin, että normaali liikuntakyky on mennyt, kuulo ja näkö heikentyneet ja sydän pettämässä – ja silti he saattavat itse kieltää sairautensa. Fyysiset ja psyykkiset oireet tekevät hoitokokonaisuudesta vaativan, eikä vaikeimpien tapausten kohdalla ole toivoakaan täydellisestä parantumisesta. Potilaita joudutaan valvomaan WC-käynneistä lähtien. Heitä pidetään jopa väkisin hengissä.

Theroux’n uteliaan empaattisessa metodissa on ongelmansa, mutta tulos on ravisteleva.

Theroux ei takerru helpoimpiin selityksiin, kuten muodin ja median vääristyneisiin kauneusihanteisiin. Pitkäaikaispotilas Jess sanoo, ettei kyse ole kauneudesta, vaan monimutkaisista psykologisista ongelmista, jotka tulevat pintaan itseruoskintana. Kertomuksissa toistuu hyytävä arvottomuuden kokemus. Anoreksialle ei ole löydetty yleispätevää tieteellistä selitystä, ja neuvottomuus tekee läheistenkin osasta raskaan.

Suomessa tuskin voisi tehdä dokumenttia, jossa yksittäisten mielenterveyspotilaiden asioita ruoditaan näin avoimesti hoitohenkilökuntaa myöten. Theroux’n uteliaan empaattisessa metodissa on ongelmansa, mutta tulos on ravisteleva.

Theroux ja anoreksia, TV2 klo 22.05