Vuonna 2012 Marokosta Suomeen muuttanut Salah on opetellut suomen, mutta Susanin mukaan kieli aiheuttaa silti joskus väärinymmärryksiä. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Vuonna 2012 Marokosta Suomeen muuttanut Salah on opetellut suomen, mutta Susanin mukaan kieli aiheuttaa silti joskus väärinymmärryksiä. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Illan Satuhäät-jaksossa paperiasiat aiheuttavat morsiamelle sydämentykytyksiä. Vielä pari päivää ennen häitä sulhasen esteettömyystodistus on vasta matkalla Marokosta Suomeen.

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa hääjuhlia viettävät Susan Räisänen, 36, ja Marokosta Suomeen muuttanut El Mokhtar Mousaddek, 33, kutsumanimeltään Salah.

Parin suhde on edennyt on nopeasti. Susan ja Salah muuttivat yhteen kolmen kuukautta seurusteltuaan ja Salah kosi, kun he olivat asuneet yhdessä kuukauden ajan. Häitään pari viettää ystävänpäivänä reilu puoli vuotta tapaamisesta.

Ensimmäisen kerran Susan ja Salah tapasivat Stockmannilla, kun Salah kävi viemässä pitkävedon kioskipisteeseen, jossa Susan oli töissä. Susan tiesi, että ”siinä se on”, mutta Salah ei rohjennut tehdä aloitetta. Hän ei pitänyt sitä sopivana, koska oli itse asiakas ja Susan myyjä.

Pari kohtasi kerran myös baarissa, mistä Susan ei kuitenkaan muista mitään. Varsinaisesti suhde sai lopulta alkunsa deittisovellus Tinderissä, kun match osui kohdallaan. Siitä päivästä eteenpäin Susan ja Salah olivat yhdessä lähes joka päivä.

Ennen häitä Susanin hermoja kiristää Salahin esteettömyystodistus, joka on jo kerran täytynyt lähettää takaisin Marokkoon. Todistuksesta puuttui Suomen leima, eikä se siksi päde Suomessa.

– Ollaan saatu tästä pienet riidat aikaiseksi, Susan kertoo jaksossa.

Pari päivää ennen häitä esteettömyystodistus on vielä matkalla, mutta pari saa kuitenkin paperiasiansa kuntoon täpärästi ennen h-hetkeä.

Susanin ja Salahin häihin osallistuu myös Susanin ex-mies, jonka kanssa Susanilla kuusivuotias Ira-tyttö. Susan on antanut ex-miehensä tehtäväksi hoitaa hääjuhlan ruuat – onhan tämä ravintoloitsija.

Häissä pitämässään puheessa ex-mies iloitsee Susanin puolesta: tämä on saanut miehen, joka jaksaa aina hymyillä ja joka saa Susaninkin hymyilemään. Ex-miehellä on Salahille myös yksi vinkki, miten pärjätä temperamenttisen naisen kanssa.

– Susanin kanssa mies sanoo aina viimeisen sanan… Ja se on ”kyllä kulta”.

Satuhäät TV2:lla ma klo 21.00.

Lue myös:

Satuhäät-pari menetti pienen lapsensa: ”Koettelemuksista yksi kauheimmista”

Onko Janne kaikkien aikojen romanttisin Satuhäät-sulhanen? Hieroo morsiamensa uneen lähes joka yö

Kaikki Satuhäät-jutut löydät täältä.