Vuonna 2012 Marokosta Suomeen muuttanut Salah on opetellut suomen, mutta Susanin mukaan kieli aiheuttaa silti joskus väärinymmärryksiä. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Vuonna 2012 Marokosta Suomeen muuttanut Salah on opetellut suomen, mutta Susanin mukaan kieli aiheuttaa silti joskus väärinymmärryksiä. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Illan Satuhäät-jaksossa paperiasiat aiheuttavat morsiamelle sydämentykytyksiä. Vielä pari päivää ennen häitä sulhasen esteettömyystodistus on vasta matkalla Marokosta Suomeen.

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa hääjuhlia viettävät Susan Räisänen, 36, ja Marokosta Suomeen muuttanut El Mokhtar Mousaddek, 33, kutsumanimeltään Salah.

Parin suhde on edennyt on nopeasti. Susan ja Salah muuttivat yhteen kolmen kuukautta seurusteltuaan ja Salah kosi, kun he olivat asuneet yhdessä kuukauden ajan. Häitään pari viettää ystävänpäivänä reilu puoli vuotta tapaamisesta.

Ensimmäisen kerran Susan ja Salah tapasivat Stockmannilla, kun Salah kävi viemässä pitkävedon kioskipisteeseen, jossa Susan oli töissä. Susan tiesi, että ”siinä se on”, mutta Salah ei rohjennut tehdä aloitetta. Hän ei pitänyt sitä sopivana, koska oli itse asiakas ja Susan myyjä.

Pari kohtasi kerran myös baarissa, mistä Susan ei kuitenkaan muista mitään. Varsinaisesti suhde sai lopulta alkunsa deittisovellus Tinderissä, kun match osui kohdallaan. Siitä päivästä eteenpäin Susan ja Salah olivat yhdessä lähes joka päivä.

Ennen häitä Susanin hermoja kiristää Salahin esteettömyystodistus, joka on jo kerran täytynyt lähettää takaisin Marokkoon. Todistuksesta puuttui Suomen leima, eikä se siksi päde Suomessa.

– Ollaan saatu tästä pienet riidat aikaiseksi, Susan kertoo jaksossa.

Pari päivää ennen häitä esteettömyystodistus on vielä matkalla, mutta pari saa kuitenkin paperiasiansa kuntoon täpärästi ennen h-hetkeä.

Susanin ja Salahin häihin osallistuu myös Susanin ex-mies, jonka kanssa Susanilla kuusivuotias Ira-tyttö. Susan on antanut ex-miehensä tehtäväksi hoitaa hääjuhlan ruuat – onhan tämä ravintoloitsija.

Häissä pitämässään puheessa ex-mies iloitsee Susanin puolesta: tämä on saanut miehen, joka jaksaa aina hymyillä ja joka saa Susaninkin hymyilemään. Ex-miehellä on Salahille myös yksi vinkki, miten pärjätä temperamenttisen naisen kanssa.

– Susanin kanssa mies sanoo aina viimeisen sanan… Ja se on ”kyllä kulta”.

Satuhäät TV2:lla ma klo 21.00.

Lue myös:

Satuhäät-pari menetti pienen lapsensa: ”Koettelemuksista yksi kauheimmista”

Onko Janne kaikkien aikojen romanttisin Satuhäät-sulhanen? Hieroo morsiamensa uneen lähes joka yö

Kaikki Satuhäät-jutut löydät täältä.

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10