Voittaja saa palkinnoksi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa sekä Mersun vuodeksi käyttöönsä. Finalistit kuvassa vasemmalta oikealle Suvi Åkerman, 22, Ilona Gill, 16, Meri Vahtera, 30, ja Riikka Jaakkola, 16. Kuva: Nelonen
Voittaja saa palkinnoksi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa sekä Mersun vuodeksi käyttöönsä. Finalistit kuvassa vasemmalta oikealle Suvi Åkerman, 22, Ilona Gill, 16, Meri Vahtera, 30, ja Riikka Jaakkola, 16. Kuva: Nelonen

Ilona Gill, Suvi Åkerman, Meri Vahtera tai Riikka Jaakkola on uusi The Voice of Finland -voittaja.

Huomenna selviää The Voice of Finlandin voittaja. Luvassa on historiallinen finaali, sillä voitosta kilpailee neljä naista: Ilona Gill (Olli Lindholmin valmennettava), Suvi Åkerman (Tarja Turusen valmennettava), Meri Vahtera (Redraman valmennettava) ja Riikka Jaakkola (Michael Monroen valmennettava).

Valmentajilla ei enää ole sananvaltaa, sillä katsojat ratkaisevat voittajan. Äänestää voi ennakkoon sekä lähetyksen aikana. (Katso ohjeet täältä.)

Kuuntele jokaiselta artistilta kaksi biisiä kilpailun varrelta sekä heille tehdyt finaalibiisit – ja äänestä suosikkiasi jutun lopussa!

Ilona Gill, 16

2415971

Ilona Gillin ensimmäinen veto The Voice of Finlandissa oli Coldplayn Yellow.

Pakistanista pari vuotta sitten Suomeen muuttanut Ilona Gill, 16, on ollut yksi ennakkosuosikeista alusta asti. Ilona on luonnonlahjakkuus fiilistelyssä ja tarinankerronassa – siksi hän saa kuulijan ihon kananlihalle.

Alussa Ilona oli loistava, mutta hänen tasonsa on vaihdellut kilpailun aikana. Se voi toki johtua myös biisivalinnoissa. Ääni ratkaisee -jaksoa lukuun ottamatta Ilona on tyytynyt kuluneisiin hitteihin, esimerkiksi Elviksen Can’t Help Falling in Loveen.

Ilonan alkuperäinen valmentaja Redrama on ylistänyt suojattiaan siitä, että tällä on jotain, mitä ei edes voi harjoitella. Redrama kuitenkin pudotti Ilonan joukkueestaan. Hän perusteli päätöstä sillä, ettei voi enää auttaa Ilonaa eteenpäin.

Olli Lindholm kuitenkin pelasti Ilonan, ja kaksikolla on näyttänyt synkkaavan hyvin. Tosin Ollikin on haastatteluissa vihjannut, että Ilona ottaa niin rennosti, ettei ikinä tiedä, miten tämä saa pidettyä ajatuksensa kasassa lavalla.

Ilonan suurin heikkous lienee se, ettei hän pysty laulamaan suomeksi. Kilpailua ei ole ikinä voittanut laulaja, jolta suomi ei ole sujunut. Omimmillaan Ilona on nainen ja kitara -fiilistelyissä, mutta tällasta tuskin kuullaan finaalissa. Finalistit laulavat nimittäin valmentajansa kanssa dueton sekä heille erikseen tehnyt uuden biisin (kuuntele biisit jutun lopusta).

2579535

Ilona veti semifinaalissa Metallican Nothing Else Matters -biisin ja pudotti Suhyun Kimin.

 

Suvi Åkerman, 22

2445344

Suvin ensimmäinen veto oli Gnarls Barkleyn Crazy.

Luokanopettajaksi opiskeleva Suvi Åkerman, 22, saattoi aluksi jäädä monilta katsojilta huomaamatta – sen verran hajuton ja mauton hän oli lavan ulkopuolella ensimmäissä jaksoissa. Myös Suvin valmentaja Tarja Turunen kommentoi heti Ääni ratkaisee -jaksossa, että haluaa kaivaa Suvista säröä.

Mutta laulaessa Suvista tulee kuin eri ihminen. Hän laulaa puhtaasti, on sisällä biiseissä ja hän on myös saanut koko ajan enemmän tunnetta tulkintoihinsa. Hän on neljästä finalistista myös kehittynyt eniten kilpailun aikana. Jos kilpailun ratkaisisi ainoastaan musiikilliset kyvyt, Suvi olisi voittaja.

2579516

Semifinaalissa Suvi lauloi Sian Alive-biisin ja pudotti kokeneen Ilari Hämäläisen finaalista.

 

Meri Vahtera, 30

2432547

Meri lauloi Ääni ratkaisee -jaksossa Jipun Kii-biisin.

Kilpailun alussa ei olisi uskonut, että helsinkiläinen Meri Vahtera, 30, pääsee finaaliin asti. Yhden biisin perusteella kukaan muu kuin Olli Lindholm ei vakuuttunut Merin tulkinnasta.

Kilpailun aikana Merin valmentaja kuitenkin vaihtui Ollista Redramaan, sillä Olli pudotti Merin kaksintaisteluvaiheessa.

Meri on finalisteista ainoa, jonka kaikki biisivalinnat ovat olleet suomenkielisiä. Se voi olla hänen vahvuutensa finaalissa.

2579534

Semifinaalissa Meri lauloin Juha Tapion Eläköön-kappaleen ja pudotti finaalista Anna Karlssonin.

 

Riikka Jaakkola, 16

2401251

Kasarimusaa fanittava Riikka Jaakkola, 16, on Merin lisäksi kilpailun yllättäjä.

Riikan valmentaja Michael Monroe on kannustanut suojattiaan ja tukenut siinä, että tämä saa vetää biisejä, jotka ovat hänelle mieluisia. Kärköläläisen voitto olisi todellinen yllätys!

2579533

Riikka pudotti Tuomas Junnikkalan finaalista Jefferson Airplanen biisillä Somebody to Love.

 

Kuuntele Ilonan, Suvin, Riikan ja Merin finaalibiisit

2586530

Ilona Gill: One Way Trip (Biisin ovat tehneet Kyösti Salokorpi ja Matias Melleri.)

 

2586531

Suvi Åkerman: It’s Not The End Of The World (Biisin ovat tehneet Antti Salokorpi ja Antti Hynninen.)

 

2586533

Riikka Jaakkola feat. Michael Monroe: Don’t Ask (Biisin ovat tehneet Matias Melleri ja Risto Asikainen.)

 

2586532

Meri Vahtera: Tuulee (Biisin ovat tehneet Samae Koskinen ja Matias Melleri.)

 

The Voice of Finland -finaali Nelosella pe 22.4.2016 klo 20.00.

Kysely

Kuka on suosikkisi?

Suvi Åkerman
Suvi Åkerman
37.5%
Ilona Gill
Ilona Gill
22.9%
Riikka Jaakkola
Riikka Jaakkola
20.1%
Meri Vahtera
Meri Vahtera
19.4%
Ääniä yhteensä: 144

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00