Loistavassa brittidokumentissa tavataan unohdetut ja unohtumattomat tenavatähdet.

Ohjaaja Mark Cousinsin loistava sarja Elokuvan tarina pyörii parhaillaan uusintana Teemalla, ja miehen uusi dokumentti Elokuvan ja lasten tarina on vähän kuin 11. jakso tuohon sarjaan. Se on kuitenkin vielä henkilökohtaisempi ja muodoltaan erikoisempi, eräänlainen dokumentaarinen essee elokuvasta. Cousins käyttää esimerkiksi kotivideoita omista sukulaislapsistaan viemään tarinaa tunnetilasta ja aihealueesta toiseen. Lopputulos on yli puolitoistatuntinen elokuva, jonka katsoo ahmien ja liikuttuneena.

Dokumentti vaihtaa maasta ja aikakaudesta toiseen ketterästi ja loogisesti ja tarjoilee näytteitä elokuvista, joista juuri kukaan ei ole koskaan kuullutkaan, mutta myös leffoista, jotka kaikki ovat nähneet. Dokumentti ehtii plärätä läpi 53 filmiä 25 eri maasta aina E.T.:stä lähtien. Samalla dokumentti tulee kertoneeksi lasten roolista elokuvissa mykän elokuvan kaudelta nykypäivään. Hitsi, tämä mies osaa.

Dokkari nähdään osana Teemalauantain Lapset elokuvissa -iltaa. Sen jälkeen nähdään hieno espanjalaiselokuva Mehiläispesän henki (1973), joka seuraa pienen tytön kokemuksia oikeiden ja mielikuvitushirviöiden kanssa Espanjan sisällissodan jälkimainingeissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvan ja lasten tarina, Teema klo 21.01

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla