Me Naiset
|
ME NAISET
Terhi Kokkonen on saanut uskonnollisen ja tiukan kasvatuksen. Kuva: Sanoma-arkisto / Milka Alanen
Terhi Kokkonen on saanut uskonnollisen ja tiukan kasvatuksen. Kuva: Sanoma-arkisto / Milka Alanen

Terhi Kokkonen kertoo Vain elämää -päivänään ajatelleensa pitkään, ettei kukaan voisi ikinä ihastua häneen.

Ensi viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Terhi Kokkosen, 43, päivää. Terhi kertoo ohjelmassa lapsuudenperheestään. Hän on kolmesta siskoksesta keskimmäinen. 

”Mulla oli pojan nimikin, jolla halusin, että mua kutsutaan.”

– Olinkohan mä viisivuotias, kun päätin, että haluan olla poika. Tukkani leikattiin lyhyeksi ja mulla oli pojan nimikin, jolla halusin, että mua kutsutaan, Terhi muistelee jaksossa.

Lukion jälkeen Terhi lähti opiskelemaan teologiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mulla on uskonnollinen kotitausta. Jälkikäteen oon ajatellut, että musta olis tullut hyvä pappi. Mutta se meni päällekkäin Ultra Bran kanssa ja siihen se  (opiskelu) loppui. Oli hauskempaa olla rokkitähti, Terhi kertoo torstain jaksossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terhi kertoo Vain elämää -jaksossa, että on ollut lapsesta asti läheinen seitsemän vuotta nuoremman siskonsa Pauliina Kokkosen kanssa. Ja on yhä. Pauliina on Scandinavian Music Groupin taustalaulaja. Kuva vuodelta 2014: Sanoma-arkisto /  Minna Annola
Terhi kertoo Vain elämää -jaksossa, että on ollut lapsesta asti läheinen seitsemän vuotta nuoremman siskonsa Pauliina Kokkosen kanssa. Ja on yhä. Pauliina on Scandinavian Music Groupin taustalaulaja. Kuva vuodelta 2014: Sanoma-arkisto / Minna Annola

Meidän Perheen haastattelussa Terhi on kuvaillut kasvatustaan tiukaksi ja uskonnolliseksi.  Vain elämää -jaksossa hän kertoo, että yksi tiukka periaate liittyi siihen, miltä tytön ja naisen tulisi muka näyttää.

”Ajattelin aina, että kukaan ei voi ikinä pitää mua vaikka kauniina.”

– Jostain syystä mun äidille oli hirveän tärkeetä, että naiset ei meikkaa. Mä olin lukiossa ihan rääpäle. Olin aina ajatellut, että kukaan ei ikinä voi ihastua muhun. Eikä kukaan voi ikinä pitää mua vaikka kauniina, Terhi muistelee jaksossa.

Jossain vaiheessa Terhi päätti kasvattaa hiuksensa pitkiksi ja alkoi meikata. Hän muistaa yhden erikoisen kohtaamisen vanhan luokkakaverin kanssa.

– Törmäsin häneen kadulla. Hän katsoi mua vähän ylimielisesti ja kysyi: Teetsä nykyään mitään muuta kuin oot kansallinen seksisymboli? Mä sanoin: En.

Terhi on naimisissa sisustussuunnittelija ja yrittäjä Markus Viiperin kanssa. Hänellä on vuonna 2010 syntynyt lapsi parisuhteestaan ohjaaja Arto Halosen kanssa. Viime vuonna Terhi kertoi Meidän Perheessä, että tekee monet asiat eri tavalla kuin hänen lapsuudenperheessään tehtiin, mutta  ei kaikkea.

”Olen saanut omalta äidiltäni huolehtivan äitiyden mallin.”

– Toisaalta oma äitiyteni on ollut niin luontevaa siksi, että olen saanut omalta äidiltäni huolehtivan äitiyden mallin. Sellaisen olen halunnut viedä eteenpäin, Terhi sanoi Meidän Perheen haastattelussa kesällä 2017.

Vain elämää -päivänään Terhi puhuu myös eksästään ja ystävästään Joel Melastaniemestä. Lue juttu:

Vain elämää Nelosella to ja pe kello 20.00. Terhin päivä on katsottavissa maksullisessa Ruutu+:ssa.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla