Nämä neljä pariskuntaa nähdään Temptation Island Suomi -ohjelmassa.

Liv-kanavalla alkaa ensi viikolla kohuttu realitysarja Temptation Island Suomi. Sarjassa neljä suomalaista pariskuntaa testaa parisuhteensa kestävyyttä viettämällä kolme viikkoa tropiikissa ja treffailemalla villejä sinkkuja.

He ovat ohjelmaan osallistuvat parit:


Rita Niemi ja Aki Manninen, Pori

Porilaispari on seurustellut vasta vuoden. Rita, 35, on personal trainer ja moninkertainen kilpa-aerobicin EM-voittaja ja MM-hopeamitalisti. Aki, 39, puolestaan on kuntosalia harrastava ja moottoripyöristä pitävä rakennusalan yrittäjä.

Syy lähteä ohjelmaan: Pari ei ohjelmaan hakiessaan tiennyt, millaisesta ohjelmasta oli kyse.


Jasmina Judin ja Simo Pölönen, Eno / Kontiolahti

Kolme vuotta yhdessä ollut pari on elänyt jo pitkään tempoilevassa on-off-suhteessa. Jasmina, 20, on opiskeleva tarjoilija. Simo, 20, on kivirakentaja.

Syy lähteä ohjelmaan: Ohjelma on parin mielestä heidän viimeinen mahdollisuutensa selvittää, ollako yhdessä vai erotako.


Krista Tampio ja Sami Tuomainen, Kajaani

Neljä vuotta yhtä pitänyt pari on ollut kihloissa kolme vuotta. Krista, 25, on myös lävistyksiä ja baarihommia tekevä parturi-kampaaja. Sami, 29, on palomies.

Syy lähteä ohjelmaan: Viimeinen testi suhteelle ennen hääpäivän päättämistä.


Nina Vanhatalo ja Jere Hänninen, Helsinki

Juuri yhteenmuuttanut pari on ollut yhdessä alle vuoden, mutta seurustellut tovin jo teini-ikäisinä. Nina, 20, on ravintolatyöntekijä. Jere, 20, on kokki.

Syy lähteä ohjelmaan: Haluavat kokea yhdessä hauskan kokemuksen.

Temptation Island Suomi, 4.3. alkaen, Liv, klo 21

Lue myös:

Pettäisitkö sinä puolisoasi heidän kanssaan? Viettely-realityn sinkkujen nimet julki

Illan Suomi Love -jaksossa Simo haluaa yllättää tyttärensä Hennan. – Haluan sanoa hänelle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään.

Lauantai-iltana esitettävässä Suomi Love -jaksossa kempeleläinen Simo haluaa ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Simo kertoo jaksossa, että hänellä on aina ollut läheiset välit tyttäreensä.

– Henna on aina ollut isän tyttö. Ehkä isältä saa joitain asioita helpommin periksi, Simo kertoo Suomi Love -jaksossa hänen ja tyttärensä suhteesta.

Keväällä 2014 Simo sai kuulla ilouutisen, kun Henna ja tämän puoliso Jani kertoivat odottavansa lasta.

– Se oli todellinen ilouutinen. Todella mahtava tunne, Simo muistelee.

”Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain.”

Kesän edetessä Henna alkoi kuitenkin saada erikoisia oireita. Simo ajatteli niiden liittyvän raskauteen.

– Kun vaikeudet jatkuivat, Henna hakeutui kesäkuun lopulla OYKSiin. Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain. Se oli valtava isku perheelle ja kaikille, Simo kertoo ohjelmassa liikuttuneena.

Samana päivänä, kun Henna sai tietää kasvaimesta, hän ja Jani saivat toisenkin uutisen. He saivat tietää, että syksyllä syntyvä lapsi on tyttö.

– Hennalla oli elokuun alussa ensimmäinen leikkaus, ja tyttö kasvoi mahassa. Sitten 1.lokakuuta syntyi Emppu-tyttö sädehoitojen keskellä.

”Hän ei anna periksi.”

Simon mukaan kasvain on yhä olemassa.

– Mutta kun Hennan luonteen tietää, niin hän ei anna periksi. Hän on ollut koko ajan sillä asenteella, että kyllä täältä tullaan.

Simo haluaa yllättää tyttärensä Haloo Helsingin Vapaus käteen jää -kappaleella. Kappale on Hennalle tärkeä – ja se oli myös Hennan ja Janin hääkappale vuonna 2015.

”Haluan sanoa Hennalle, että isä välittää omasta tyttärestään.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Peter von Baghin viimeiseksi jäänyt Lauluja utopiasta – Agit Prop -dokumenttielokuva kertoo sosialistisia aatteita tarmokkaasti edistäneen yhtyeen tarinan.

IS TV-LEHTI:  Suomen musiikkihistorian yksi mielenpainuvimmista yhtyeistä on kommunistisia työväenlauluja esittävä Agit Prop. Se perustettiin vuonna 1971 Berliinin poliittisen laulun festivaalia varten, ja nykyinen kokoonpano on ollut koossa vuodesta 1972: Martti Launis, Monna Kamu, Sinikka Sokka ja Pekka Aarnio.

Tämän sosialistisia aatteita tarmokkaasti edistävän yhtyeen tarinan dokumentointi oli Peter von Baghin pitkäaikainen haave. Etenkin elokuvahistorioitsijana ja Sodankylän elokuvajuhlien johtajana elämäntyönsä tehnyt von Bagh teki haastattelut kesällä 2014, mutta menehtyi kesken elokuvan teon. Jouko Aaltonen ohjasi elokuvan loppuun.

 Lapsuudenystävät Pekka Aarnio (vas.) ja Martti Launis lauloivat yhdessä jo poikina. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Lapsuudenystävät Pekka Aarnio (vas.) ja Martti Launis lauloivat yhdessä jo poikina. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Lauluja utopiasta – Agit Prop (2017) kertoo yhtyeen tarinan ja sisältää ennen julkaisematonta kuvamateriaalia. Agit Prop kiersi ahkerasti maailmalla ja tapasi muun muassa Chilen sosialistisen presidentin Allenden hänen 1960-vuotissyntymäpäivillään. Kun vuonna 1973 sotilasjuntta kaappasi vallan ja presidentti teki itsemurhan, järkytti se kaikkia perinpohjaisesti. Aatteeseen tukeuduttiin entistä vahvemmin.

Virheettömän suomen kielen artikuloinnin lisäksi Agit Prop kiehtoi ideologiallaan. Mutta myös Eero Ojasen vetävä loistava bändi ja hyvät sovitukset houkuttelivat yleisöä. Tämä on yhtye, jota Ultra Bra piti esikuvanaan.

Vaikka 1980-luvulla Neuvostoliiton vavistessa illuusiot paremmasta maailmasta heikkenivät, 1990-luvulla nousi laman myötä jälleen tarve poliittisille lauluille eikä loppua näy. Jäähyväiskonserttia ei tule, sillä vaikka he ovat laulaneet jo 40 vuotta, maailmassa on edelleen samat ongelmat. Lauluja paremmasta huomisesta tarvitaan edelleen.

Lauluja utopiasta – Agit Prop, Teema & Fem la klo 20.00