Kristan ja Tuomaksen treffeillä nähdään myös varasteleva apina. Kuva: Liv
Kristan ja Tuomaksen treffeillä nähdään myös varasteleva apina. Kuva: Liv

Krista suuntaa treffeille luottamuksen murennuttua. Jasmina huomaa ilokseen deittikumppaninsa olevan aivan erilainen kuin poikaystävänsä.

Illan Temptation Island Suomi -jaksossa parit jatkavat deittailua sinkkujen kanssa. Tänään treffeille sarjan pareista lähtevät Jasmina ja Simo sekä Krista ja Sami.

Simo pääsee deiteillään Janitan kanssa hyppäämään BMW:n rattiin. Menopeli tuntuukin hetkittäin kiinnostavan miestä jopa enemmän kuin tummahiuksinen seuralainen. Mutta Janita ei anna Simon autohuuman häiritä tunnelmaa.

– Simo ymmärtää mua ja mun järjenjuoksua, rannalla simpukoita kiviksi luuleva Janita sanoo.

Simon tyttöystävä Jasmina puolestaan ei löydä poikaystävästään ja huomaavaisesta treffikumppanistaan Benjaminista mitään yhteistä.

– Simo ja Beni ovat ihan erilaisia ihmisiä. Ei niitä voi edes verrata. Beni on herrasmiesmäinen. Simolta puuttuu semmoista, Jasmina toteaa.

Benjaminilla on vahva mielipide Jasminan kauneuden lisäksi tämän kumppanista:

– Simo on aika törkeä jätkä. Jassun pitäisi ehdottomasti dumpata se.

Simo itsekin tunnustaa iltanuotiolla tietävänsä suhteensa vaikeuksista.

– Tiiän jo, mitä olen menettänyt. Ollaan ihan vastakohdat Jasminan kanssa.

Mieleen hiljalleen hiipivät epäilykset tuntuvat ilmenevän joidenkin kohdalla yhä itsepintaisempana luottamuksen hokemisena.

Esimerkiksi Sami väittää useampaan otteeseen luottavansa kihlattuunsa Kristaan kuin muuriin. Mutta Kristan luottamus Samiin ei tunnu olevan enää yhtä vakaata – etenkään, kun eräs sinkku paljastaa Samin viettäneen helliä hetkiä uima-altaassa.

Yhä useammalla tuntuukin olevan epäilyksiä parien suhteiden jatkosta.

– Olen varma, että Jere on ainoa, joka täältä selviää voittajana. Kaikki muut munaavat. Samihan oli jo ensimmäisenä iltana niin vietävissä, että tulee todellakin sähläämään, ennustaa kotimatkalle lähetetty sinkkutyttö.

Ohjelman juontaja Sami Kuronen puolestaan haastaa Aria ja Ritaa. Hänen mukaansa molemmissa on nähtävissä kiillotettua pintaa. Sami kyseenalaistaa, ovatko kumpikin todella niin itsevarmoja itsestään ja toisistaan kuin antavat ymmärtää.

– Kyllä Akista myös se heikko puoli löytyy. En usko, että sitä herkintä puolta on vielä näkynyt, Rita myöntää.

Temptation Island Suomi, Liv keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21.00.

Lue myös:

Tuotanto paljastaa Temptation Island -parista: ”Homma lähti lapasesta”

Miksi Temptation Island -sarjassa ei ole kauemmin yhdessä olleita pareja? Tässä syy

Temptation Island -viettelyohjelman pariskunnat: MM-kilpailija ja kotinsa tulipalossa menettänyt palomies

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.