Jasminan poikaystävä Simo ajautuu heti pusuttelemaan sinkkutytön kanssa.
Jasminan poikaystävä Simo ajautuu heti pusuttelemaan sinkkutytön kanssa.

Temptation Island Suomi -ohjelmassa toisistaan erotetut parit juhlivat illan jaksossa sinkkujen kanssa läheisissä tunnelmissa.

Illan Temptation Island -jaksossa miehet ja naiset aloittavat elämänsä sinkkujen ja juhlien keskellä.

Eräs sinkkutytöistä tuskastelee heti ensimmäisenä aamuna edellisillan touhujaan varatun Simon kanssa.

– Mä muistan melkein kaiken. Ehkä se mua harmittaakin, Big Brother -ohjelmastakin tuttu Janita sanoo.

– Tulipahan korkattua tämä sinkkusaari. Jos tämä oli aloitus, mitä tulee olemaan jatkossa. Mä pelkään itseäni.

Myös Simo tunnustaa touhun lähteneen käsistä loppuyöstä.

– Tuli vähän sitä pusuttelua, mies toteaa.

Sinkkunaisten masinoima jääpalaleikki tarjoaa sinkuille pääsyn muidenkin varattujen miesten huulille. Leikissä jääpalaa kuljetetaan eteenpäin siirtämällä sitä suoraan suusta suuhun. Muut miehet lähtevät mukaan leikkiin, mutta Jere ei innostu.

– Mä ahdistuin siitä tosi paljon. En mä pidä tuommosesta, että sieltä tullaan tyrkyttämään itseään, Jere sanoo.

Jeren tyttöystävä Nina puolestaan pohtii sitä, mikä lasketaan pettämiseksi.

– Jokainen tietää rajansa itse. Jos oikeasti joutuu miettimään sitä, että onko tämä ok tai pitäisikö tästä kertoa, niin silloin se on musta pettämistä.

Temptation Island Suomi, Liv, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21.00

Lue myös:

Tuotanto paljastaa Temptation Island -parista: ”Homma lähti lapasesta”

Temptation Island -viettelyohjelman pariskunnat: MM-kilpailija ja kotinsa tulipalossa menettänyt palomies

Eroottinen tanssija Mr. Finland -finalisti: nämä sinkut vokottelevat varattuja uudessa kohusarjassa

Illan Suomi Love -jaksossa Simo haluaa yllättää tyttärensä Hennan. – Haluan sanoa hänelle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään.

Lauantai-iltana esitettävässä Suomi Love -jaksossa kempeleläinen Simo haluaa ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Simo kertoo jaksossa, että hänellä on aina ollut läheiset välit tyttäreensä.

– Henna on aina ollut isän tyttö. Ehkä isältä saa joitain asioita helpommin periksi, Simo kertoo Suomi Love -jaksossa hänen ja tyttärensä suhteesta.

Keväällä 2014 Simo sai kuulla ilouutisen, kun Henna ja tämän puoliso Jani kertoivat odottavansa lasta.

– Se oli todellinen ilouutinen. Todella mahtava tunne, Simo muistelee.

”Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain.”

Kesän edetessä Henna alkoi kuitenkin saada erikoisia oireita. Simo ajatteli niiden liittyvän raskauteen.

– Kun vaikeudet jatkuivat, Henna hakeutui kesäkuun lopulla OYKSiin. Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain. Se oli valtava isku perheelle ja kaikille, Simo kertoo ohjelmassa liikuttuneena.

Samana päivänä, kun Henna sai tietää kasvaimesta, hän ja Jani saivat toisenkin uutisen. He saivat tietää, että syksyllä syntyvä lapsi on tyttö.

– Hennalla oli elokuun alussa ensimmäinen leikkaus, ja tyttö kasvoi mahassa. Sitten 1.lokakuuta syntyi Emppu-tyttö sädehoitojen keskellä.

”Hän ei anna periksi.”

Simon mukaan kasvain on yhä olemassa.

– Mutta kun Hennan luonteen tietää, niin hän ei anna periksi. Hän on ollut koko ajan sillä asenteella, että kyllä täältä tullaan.

Simo haluaa yllättää tyttärensä Haloo Helsingin Vapaus käteen jää -kappaleella. Kappale on Hennalle tärkeä – ja se oli myös Hennan ja Janin hääkappale vuonna 2015.

”Haluan sanoa Hennalle, että isä välittää omasta tyttärestään.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Peter von Baghin viimeiseksi jäänyt Lauluja utopiasta – Agit Prop -dokumenttielokuva kertoo sosialistisia aatteita tarmokkaasti edistäneen yhtyeen tarinan.

IS TV-LEHTI:  Suomen musiikkihistorian yksi mielenpainuvimmista yhtyeistä on kommunistisia työväenlauluja esittävä Agit Prop. Se perustettiin vuonna 1971 Berliinin poliittisen laulun festivaalia varten, ja nykyinen kokoonpano on ollut koossa vuodesta 1972: Martti Launis, Monna Kamu, Sinikka Sokka ja Pekka Aarnio.

Tämän sosialistisia aatteita tarmokkaasti edistävän yhtyeen tarinan dokumentointi oli Peter von Baghin pitkäaikainen haave. Etenkin elokuvahistorioitsijana ja Sodankylän elokuvajuhlien johtajana elämäntyönsä tehnyt von Bagh teki haastattelut kesällä 2014, mutta menehtyi kesken elokuvan teon. Jouko Aaltonen ohjasi elokuvan loppuun.

 Lapsuudenystävät Pekka Aarnio (vas.) ja Martti Launis lauloivat yhdessä jo poikina. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Lapsuudenystävät Pekka Aarnio (vas.) ja Martti Launis lauloivat yhdessä jo poikina. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Lauluja utopiasta – Agit Prop (2017) kertoo yhtyeen tarinan ja sisältää ennen julkaisematonta kuvamateriaalia. Agit Prop kiersi ahkerasti maailmalla ja tapasi muun muassa Chilen sosialistisen presidentin Allenden hänen 1960-vuotissyntymäpäivillään. Kun vuonna 1973 sotilasjuntta kaappasi vallan ja presidentti teki itsemurhan, järkytti se kaikkia perinpohjaisesti. Aatteeseen tukeuduttiin entistä vahvemmin.

Virheettömän suomen kielen artikuloinnin lisäksi Agit Prop kiehtoi ideologiallaan. Mutta myös Eero Ojasen vetävä loistava bändi ja hyvät sovitukset houkuttelivat yleisöä. Tämä on yhtye, jota Ultra Bra piti esikuvanaan.

Vaikka 1980-luvulla Neuvostoliiton vavistessa illuusiot paremmasta maailmasta heikkenivät, 1990-luvulla nousi laman myötä jälleen tarve poliittisille lauluille eikä loppua näy. Jäähyväiskonserttia ei tule, sillä vaikka he ovat laulaneet jo 40 vuotta, maailmassa on edelleen samat ongelmat. Lauluja paremmasta huomisesta tarvitaan edelleen.

Lauluja utopiasta – Agit Prop, Teema & Fem la klo 20.00