Satun ja Mikan suhde kesti houkutuksen. Kuva: Nelonen
Satun ja Mikan suhde kesti houkutuksen. Kuva: Nelonen

Temptation Islandin kahden viimeisen parin kohtalo selvisi illan jaksossa.

Helsinkiläiset Nana ja Kalle sekä tamperelaiset Satu ja Mika istuutuivat tämän illan jaksossa viimeistä kertaa Temptation Island Suomi -ohjelman iltanuotiolle. Samalla selvisi heidän parisuhteidensa kohtalo.

Lue myös: Näin kävi kahdelle muulle Temptation Island -ohjelman parille

Kuten arvata saattoi, Satun ja Mikan suhde kesti houkutuksen.

Viimeisellä iltanuotiolla Satu kuitenkin halusi tietää, miksi Mika lääppi sinkkunaisia niin innokkaasti. Mika kiisti lääppimisen tiukasti. Pari totesi, että sovituissa rajoissa on kaikesta huolimatta pysytty.

”Se kähmimishomma on vähän semmonen kakspiippunen.”

Kyl mää kaiken kritiikin oon ottanu vastaan. Se kähmimishomma on vähän semmonen kakspiippunen, et se on niinku näkemyseroja, mut esimerkiksi tää et mä en oo herrasmies. Mä yritän muuttuu, ottaa sut paremmin huomioon, Mika sanoi Satulle.

Hän myönsi, että pitkässä suhteessa toista saattaa alkaa pitää itsestäänselvyytenä.

– Se ei oo kyllä oikein. Tää on muutenkin avannut mun silmiä, että mä oon kohdellut sua huonosti. Kyl mä pystyn muuttumaan, varmasti. Ja mä haluan olla sun arvoinen.

”Tää on muutenkin avannut mun silmiä, että mä oon kohdellut sua huonosti.”

Mikalla oli vielä yllätys, jonka hän kertoi iltanuotiolla.

– Mä oon miettinyt pitkään yhtä asiaa ja mä sanoin Satulle, että jos me tästä selvitään niin mä sille sormuksen ostan. Ja kun mä sanon sen tässä niin lupaukset täytyy pitää.

Jaksossa kerrotaan, että pari kihlautui pian Temptation Islandilta kotiuduttuaan.

Käsipeliä muttei kunnon suuseksiä

Nana ja Kalle tulivat Temptation Islandille paikkaamaan saarelta sääntörikkomuksen vuoksi häädettyjä Nooraa ja Lauria. Nanalle ja Kallelle lyhyempikin aika saarella riitti rikkomaan suhteen, jossa oli jo valmiiksi luottamuspulaa.

Kallea satutti eniten se, että Nanan törttöily oli toistuvaa.

– Sekin vielä, että kahden eri äijän kaa. Jännä kuulla, että mitä sen päässä liikkuu, Kalle kertoi ennen kuin tapasi Nanan iltanuotiolla.

”Sekin vielä, että kahden eri äijän kaa.”

Kalle aloittikin tenttaamisen heti, kun Nana saapui paikalle. Hän halusi tietää tarkasti, mitkä rajat ylittyivät ja kuinka monta kertaa.

Kalle oli aiemmin nähnyt videon, jolla sinkku-Jeri kertoi käsiensä käyneen Nanan housuissa ja Nanan käsien käyneen miehen pöksyissä. Nana kuitenkin kiisti iltanuotiolla sen, että olisi harrastanut seksiä.

– Sellaista toisenlaista seksiä ei oo ollut, niin pitkälle se ei oo mennyt, mutta sellaista käsipeliä on ollut, Nana tunnusti.

”On pussailtu sieltä.”

Juontaja Sami Kuronen uteli vielä erikseen suuseksistä.

– Mun mielestä se mitä on tapahtunut, niin ei lasketa ihan suuseksiksi. On pussailtu sieltä mut en mä voi sanoa että se on ollut sellaista kunnon suuseksiä, kuului Nanan selitys.

Katso video Nanan ja Kallen kohtaamisesta:

2636314

Nana myönsi, että häntä kaduttaa, mutta muistutti, että Kallekaan ei selvinnyt reissusta ihan puhtain paperein.

– Heti ekana iltana menit yli rajojen niin emmä oo nähny sussakaan minkäännäköistä muutosta sun käytöksessä, nainen tilitti.

Kalle kuitenkin piti kiinni siitä, ettei ole mennyt pussaamista pidemmälle ja että kameran peittäminenkin hetkeksi oli vain ”tyhmä känninen läppä”.

”En pysty antamaan anteeksi.”

– Jos itellä on huono olla niin kyl siinä menee ihmeen heikoksi. Kyl sitä turvaa hakee jostain siinä vaiheessa, kun tuntuu ettei toinenkaan ajattele sua, Nana kertoi oppineensa reissusta.

Sami Kurosen tehtävänä oli kysyä lopuksi, jatkaako pariskunta yhdessä.

– Niin isoja asioita tuolla tapahtui, että mä en pysty antamaan niitä vaan anteeksi, Kalle totesi. 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: