Ida ja Roope kohtasivat viimeisellä iltanuotiolla, eivätkä säästelleet sanojaan. Kuva: Nelonen
Ida ja Roope kohtasivat viimeisellä iltanuotiolla, eivätkä säästelleet sanojaan. Kuva: Nelonen

Ida ja Roope poistuivat saarelta eronneina.

Luottamuspula toi vaasalaiset Ida Myllyniemen, 20, ja Roope Kahloksen, 19, Temptation Island -ohjelmaan. Roope oli pettänyt Idaa, joten tarkoituksena oli näyttää, että mies pystyy myös vastustamaan viettelystä.

Torstain jaksossa pari tapasi kolmen tapahtumarikkaan, erossa vietetyn viikon jälkeen iltanuotiolla, jossa he joutuivat juontaja Sami Kurosen tentattaviksi.

Anteeksiantamatonta

Ohjelmassa oli käynyt jo aiemmin selväksi, että pari ei ollut aikeissa jatkaa suhdettaan. Idalla oli takanaan kiihkeä yö sinkkumies Tuomaksen kanssa.

– Kyllä varmaan Ida meni pitkällä justiin sen takia, että mäkin olin rikkonut rajoja ja se halusi koko ajan enemmän vain kostaa ja kostaa, Roope tilitti jaksossa Sami Kuroselle.

Ida saapui paikalle jäätävissä tunnelmissa, ja Roope aloitti vuodatuksensa.

– Tiedätsä niinkun yhtään, kuinka paska reissu mulla on oikeesti ollut?

– Ja kun me oltiin täällä mun takia, ei sun, niin kuinka pommina se tuli mulle.

”Se halusi koko ajan enemmän vain kostaa ja kostaa.”

Idea totesi, ettei voi kuin pyytää anteeksi käytöstään.

– Se on anteeksiantamatonta, Roope vastasi.

Kuka petti ensin?

Roope muistutti hölmöilleensä suhteen aikana tasan kerran. Idalla hölmöilyjä kertyi koko reissulta.

Idan mielestä Roope oli kuitenkin se, joka töppäsi ensin.

– Muistatko, mitä mä sanoin sulle ennen kuin me tänne lähettiin? Jos mä näen, että sä oot pettänyt mua täällä, niin mä en aio jatkaa sun kaa ja mä aion nauttia tästä reissusta ihan loppuun asti. Muistaksä kun mä sanoin sulle?

– Missä vaiheessa mä oon pettänyt sua? Roope ihmetteli.

– Sä petit mua ensin, Ida sanoi ja kertoi käännekohdaksi sen, kun näki Roopen pussaavan Tiinaa toisessa iltanuotiovideossa. 

”Mä aion nauttia tästä reissusta ihan loppuun asti.”

Roope sanoi voivansa pyytää anteeksi pussailua, mutta mies oli tuohtunut siitä, että Ida meni huomattavasti pidemmälle. Seurasi voimasanan runsasta käyttöä.

– Mitä sä oot tehny? Vittu nainu. Nii. Sä nolasit vittu mut aivan täysin, ittes, vittu kaiken. Oot varmaan ihan vitun ylpee ittestäs, Roope sylki suustaan.

Ei tunteita Tuomasta kohtaan

Roope halusi myös tietää, kuinka pitkälle Ida meni Tuomaksen kanssa.

– Kyllä meillä peitto heilu.

Roopelle se ei ollut uutta, häntä kiinnostivat enemmän tunteet.

– Mulla ei oo kyl tunteita Tuomasta kohtaan, niin kuin oon sanonut tän ajan.

Sami Kuronen tenttasi vielä Idaa pettämisestä. Ida ei myöntänyt katuvansa, vaan kehui reissua hyväksi kokemukseksi.

– Emmä ainakaan ymmärrä sitä, et miks pitää pettää. Kyllä mulla riittää ymmärrys, jos se tapahtuu kerran, mut jos se tapahtuu monta kertaa niin siihen mulla ei kyllä riitä, Ida selitti.

”Kyllä meillä peitto heilu.”

– Se oli tosi typerästi tehty, mutta niin kuin mä oon sanonut, niin mä en halua Roopen kanssa suhdetta jatkaa, niin sen takia mä sen tein.

Ida myönsi, että joitakin asioita olisi voinut tehdä toisinkin.

– Mä kuuntelin vaan omia tunteita ja menin niitten mukaan. Silti koko ajan ajattelin Roopea ja tiesin, että siitä tuntuu ihan sikapahalle.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: