Ritan treffikumppani ja Simoon silmänsä iskenyt Janita käyvät Akin hermoille.
Ritan treffikumppani ja Simoon silmänsä iskenyt Janita käyvät Akin hermoille.

Huomisillan jaksossa tunnustetaan ensimmäinen ihastuminen.

Temptation Island Suomi -sarjan huomisillan jaksossa ainakin yhden parisuhteen kariutuminen alkaa vaikuttaa väistämättömältä.

Miesten ja naisten leireissä juhlitaan railakkaasti itsenäisyyspäivää. Sinkkunaiset villiintyvät antamaan sylitansseja, mutta Jasminan kumppani Simo näkee vain yhden naisen.

Sinkku-Janitan kanssa tiiviisti aikaa viettänyt Simo tunnustaa olevansa ihastunut Janitaan ja uskoo tunteiden olevan molemminpuolisia.

– Janitassa parasta on luonne ja olemus. Oikeastaan, jos verrataan Jasminaan, niin ihan erilaista, Simo tuumii.

Toisaalta naisten puolella Jasminakaan ei jää surkuttelemaan parisuhteensa tilaa vaan nauttii estoitta sinkku-Benjaminin seurasta.

Muut naiset uskovatkin Simon ja Jasminan suhteen olevan lopullisesti ohi.

Miesten puolella Aki kuitenkin epäilee Janitan kiinnostuksen aitoutta.

– Kerrottiin Simolle se, mitä me ja muutkin tytöt ollaan nähty. Että siinä löytyy aika paljon peliä Janitan puolelta.

Akin ja Janitan väliset erimielisyydet kuumentavat useammankin henkilön tunteita.

– Sieltä löytyy sellainen pissaliisa, joka ei tiedä itsekään, mitä elämältä haluaa. Se on sellainen pikkulikan leikkikenttä toi sen elämä, Aki sanoo.

Välikohtaus surettaa Simoa.

– Kun näin, että Aki suuttui Janitalle, niin se meni mulla ihan tunteisiin, Simo sanoo.

Mutta Janitaakin enemmän Akia piinaa hänen kumppaninsa Ritan treffivalinta.

Kun Rita kutsuu sinkku-Heikin kanssaan ulos, Aki saa vain vaivoin hillittyä itsensä.

– Ei toi karvanaama mun naista vie. Kyllä siinä tunteet tuli pintaan ja meni ihan hihat poikki siinä vaiheessa, Aki tilittää kameralle.

– Täällä pienet asiat saa isoja merkityksiä. Meinaa kovalevy tiltata.

Temptation Island Suomi, Liv keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21.00.

Lue myös:

Temptation Island -ohjelmassa epäilykset heräävät: ”Tiedän jo, mitä olen menettänyt”

Tuotanto paljastaa Temptation Island -parista: ”Homma lähti lapasesta”

Miksi Temptation Island -sarjassa ei ole kauemmin yhdessä olleita pareja? Tässä syy

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen

 

Kätilö-elokuvan tähti Krista Kosonen kertoo Helenan roolin olevan hänen uransa tärkeimpiä. – En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista, Krista sanoo.

IS TV-LEHTI: Elokuva Kätilö (2015) on näyttelijä Krista Kososelle henkilökohtaisesti tärkeimpiä omia elokuvia. Kosonen on tuttu niin kepeistä kuin vakavistakin hahmoista, mutta Kätilön Helenassa on jotakin hyvin erikoislaatuista.

– Kätilö kuuluu uuden Miamin ohella merkityksellisimpiin töihini. Se oli niin iso elokuva. Pohjalla on fantastinen kirja, ja opin aidosti historiasta. Roolin myötä jouduin kohtaamaan paljon järkyttäviä asioita. Samalla opin itsevarmempaa elokuvanäyttelemistä.

– Helenan rooli oli vaikea, mutta vaikka murre vaati kovaa opettelua, siitä oli suurta apua eläytymisessä. Murrementorini, puheen lehtori Malla Kuuranne, toi kotiini hopeatoffeeta ja koiralle luita ja iski eteen murrekartat. Hän sanoi, että tämä murre sopii minulle hyvin, koska olen niin töksähtelevä persoona!

Kätilön on ohjannut Kososen kihlattu Antti J. Jokinen.

– Kuvaukset olivat äärimmäisen haastavia. Puoliso pisti koville! En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista. Luin ajankuvasta ja sodasta, ja vierailimme Auschwitzissa. Kuolema alkoi tulla uniin. Mietin sodan ajan naisia, heidän rakastumisiaan ja tarinoitaan, sitä kuinka heitä mykistettiin ja nöyryytettiin. 

Krista Kosonen on ollut mukana jo liki 20 elokuvassa. 34-vuotiaalle se on huikea suoritus. Roolien määrä vain paisuu, kun mukaan lasketaan esimerkiksi television sketsiviihdesarjat Putous ja Kingi.

Krista muistetaan muun muassa Raisa Reikänaaman, Robinin, Arman Alizadin, Jari Sarasvuon, Tiina Jylhän ja Aku Hirviniemen nahkoihin astumisesta. Krista myöntää nauttivansa odottamattomien henkilöiden rooliin hyppäämisestä.

”Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa.”

– On mahtavaa saada ihmiset nauramaan. En myöskään ota itseäni kauhean vakavasti, ja hyvässä porukassa on kiva hölmöillä.

– Oman Top 3:n töistäni muodostavat kuitenkin Kätilö, naisvoimainen Miami sekä Matti Ijäksen ohjaama Kaikella rakkaudella (2013). Siinä roolihenkilöni Ansa oli niin hyvin kirjoitettu, ristiriitainen nainen, että sitä oli ilo näytellä. 

Suomessa kohistiin vastikään, kun Denis Villeneuven Blade Runner 2049 -elokuvassa vilahtaa tuttu kotimainen kiroilija. Sehän on Krista, aina trailerissa saakka!

– Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa, Krista kehuu.

Seuraavaksi Krista on mukana kansainvälisessä Bullets-jännitysdraamassa, jonka on myös ohjannut Antti J. Jokinen. Sarjassa näyttelevät muun muassa Tommi Korpela ja Game of Thronesista tuttu Sibel Kekilli. Kristan roolihahmo on rikostutkija, joka soluttautuu Helsinkiin vaarallisen rikollisen lähipiiriin.

– Bulletsin tekeminen alkaa nyt joulukuussa. Odotan erityisesti Sibel Kekillin kanssa näyttelemistä!

Kotikatsomo: Kätilö, TV1 su klo 21.05