Akin kanssa seurusteleva Rita valitsi treffikumppanikseen Villen. Kuva: Liv
Akin kanssa seurusteleva Rita valitsi treffikumppanikseen Villen. Kuva: Liv

Temptation Island Suomen sinkut pääsevät viimein varattujen kanssa treffeille, mutta onnistuuko viettely?

Temptation Island Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa päästään tositoimiin, kun varatut valitsevat itselleen treffikumppanit viettelijäsinkuista.

Keskiviikon jaksossa treffeille sinkkujen kanssa lähtevät pareista Rita ja Aki sekä Nina ja Jere.

Kaikki neljät treffit kuluvat hieman kiusaantuneissa tunnelmissa.

– Ei tää oikein treffeiltä tunnu. On vaikeaa olla toisen ihmisen kanssa, jos ajatus on melkeen koko ajan siellä Ninassa, Jere kertoo.

Treffien jälkeen vietetään kosteaa iltaa allasbileiden parissa. Erityisesti Rita vaikuttaa nauttineen alkoholia reippaasti. Hän tunnustaa treffikumppanilleen Villelle, että rikkoi itse edellisen parisuhteensa.

– Mä en oo ollut mikään puhdas pulmunen, enkä todellakaan oo ylpee siitä. Mulla oli se kymmenen vuoden suhde, ja mä ihan itte sössin sen. On tosi vaikeeta nähdä, että sulle rakas ihminen hajoo ihan kappaleiksi, Rita tilitti.

Ritan ilta päättyy kyyneliin, jotka nainen vuodattaa yksin makuuhuoneessa muiden bailatessa altaalla.

Kaduttaakohan Ritaa matkamuistoksi ostettuun t-paitaan painettu valokuva, jossa Ville pussaa häntä poskelle? Vai tapahtuiko illan aikana jotakin muuta?

– ****u mitä paskaa, Rita mumisee ja paiskaa t-paidan ärsyyntyneenä matkalaukkuunsa.

Läheisyyttä ja ehdotuksia

Naissinkkujen saarellakaan ei olla kuivin suin, vaan tunnelma saadaan kattoon juomapelin avulla.

Sinkku-Satu kertoo jaksossa hänen ja Samin välisistä tunteista. Heillä oli alusta asti paljon yhteistä.

Sami kertoi Satulle, että aikoo kosia naisystäväänsä Kristaa, kun pari lähtee viettelysten saarelta yhdessä. Teot eivät ole kuitenkaan puheiden kanssa samassa linjassa.

– Ihan älyttömän hyvin tultiin toimeen. Huomattiin, että kolahtaa, Satu kertoo.

– Saatettiin Samin kanssa olla vähän läheisemmissäkin väleissä siinä, hän jatkaa, muttei kerro sen enempää.

Satun mukaan Sami oli ottanut puheeksi sen, onko makuuhuoneissa kameroita.

– Vaikka tiesin, että tytöt ei oo meidän huoneessa niin totesin, että ei meillä kyllä ole kameroita, mutta tytöt on siellä nukkumassa. Että sori ei onnistu, Satu kertoo.

Temptation Island Suomi, Liv keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21.00.

Lue myös:

Tuotanto paljastaa Temptation Island -parista: ”Homma lähti lapasesta”

Miksi Temptation Island -sarjassa ei ole kauemmin yhdessä olleita pareja? Tässä syy

Temptation Island -viettelyohjelman pariskunnat: MM-kilpailija ja kotinsa tulipalossa menettänyt palomies

Lama ja devalvoinnit kaatoivat Viljo ja Kaisu Mikkosen menestyvän rakennusyrityksen 90-luvun alussa. Dokumentissa seurataan heidän taivaltaan 2000-luvun alun Suomessa. Kuva: Yle kuvapalvelu
Lama ja devalvoinnit kaatoivat Viljo ja Kaisu Mikkosen menestyvän rakennusyrityksen 90-luvun alussa. Dokumentissa seurataan heidän taivaltaan 2000-luvun alun Suomessa. Kuva: Yle kuvapalvelu

Mika Ronkaisen dokumentissa seurataan konkurssin tehnyttä pariskuntaa, joka yrittää päästä takaisin työelämään verkostomarkkinoinnin avulla.

IS TV-LEHTI: Vuosituhannen vaihteessa 1990-luvun lama oli monien mielikuvissa vaihtunut jo Nokia-vetoiseksi nousukaudeksi, mutta Mika Ronkaisen ohjaaman mainion dokumentin Autobonus (2001) esittämä arki on toisenlainen.

Suomessa lienee tuhansia, jotka jakavat Kaisu ja Viljo Mikkosen kohtalon: takana oli konkurssi omassa rakennusalan firmassa, ja jaloilleen pääseminen vaati sitkeyttä.

Autobonus kuvaa myös toista vuosituhannen lopun ilmiötä: nopean rikastumisen ideaa palvovaa verkostomarkkinointia.

Nykyperspektiivistä huuhaa on helppo tunnistaa, mutta aikoinaan moni fiksukin ihminen lankesi ystävyys- ja sukulaisuussuhteilla rahastaviin pyramidibisneksiin.

Myös Mikkosten haaveissa siintävät verkostomarkkinoinnilla saavutettavat kymppitonnien viikkotienestit tai ainakin luvattu autobonus. Kaksikon suhautellessa ympäri Pohjois-Suomea esittelemässä Amerikasta tuotua liikeideaansa käy katsojalle yhä selvemmäksi, ettei homma tule lyömään leiville.

Ronkaisen tunnetuimmat dokumentit ovat siirtolaisuuden pirstomaa identiteettiä kuvannut Jussi-palkittu Laulu koti-ikävästä (2013) sekä oululaisen rugbyjoukkueen edesottamuksia seurannut Freetime Machos (2010).

Autobonuksessa on jo läsnä ohjaajan myöhemmistä elokuvista tuttu lämmin huumori. Kaisun ja Viljon tarina saa tragikoomisia piirteitä, mutta Ronkainen ei ilkeile. Yritteliään pariskunnan keskinäisessä suhteessa on voimaa ja uskoa, jota tarvitaan vaikeina aikoina.

Dokumenttiprojekti: Autobonus, TV1 ma klo 21.30

– En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna, 26, kommentoi isänsä järjestämää yllätystä.

Suomi Love -ohjelman toisessa jaksossa nähtiin ja kuultiin lauantaina taas koskettavia tarinoita ja esityksiä. Yksi jakson liikuttavimmasta hetkistä oli, kun kempeleläinen Simo halusi ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Hennan ja hänen perheensä elämä ei ole ollut helppoa viime vuosina. Vuonna 2014 Hennan raskausoireet paljastuivat kallonpohjan syöpäkasvaimeksi. Lue lisää:

Jaksossa Simo-isä järjesti tyttärelleen yllätyksen: Henna pääsi kuuntelemaan livenä suosikkibiisinsä, Haloo Helsingin Vapaus käteen jää.

”Nyt kun on jaksamista sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena, Simo kertoi jaksossa.

Haloo Helsingin Ellin tekemät sanat sopivat Hennan elämään, jossa on ollut niin ala- kuin ylämäkiäkin.

Kun elämässä kaiken menettää
silloin vapaus on ainut mitä käteen jää
on ylämäki raskas askeltaa
mutta alamäkeen liian usein katoaa
jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa
ei muistojen päälle kulta kerrosta saa
hymyile tai itket kuinka vaan
ole hetki niin kuin huomista ei olisikaan,
kertosäkeessä lauletaan.

Henna liikuttui isänsä järjestämästä yllätyksestä.

– Ihan meni sanattomaksi, ja itku pääsi. En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna kertoi esityksen jälkeen.

Jos et nähnyt Simon yllätystä ja Haloo Helsingin esitystä, katso se tästä: