Akin kanssa seurusteleva Rita valitsi treffikumppanikseen Villen. Kuva: Liv
Akin kanssa seurusteleva Rita valitsi treffikumppanikseen Villen. Kuva: Liv

Temptation Island Suomen sinkut pääsevät viimein varattujen kanssa treffeille, mutta onnistuuko viettely?

Temptation Island Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa päästään tositoimiin, kun varatut valitsevat itselleen treffikumppanit viettelijäsinkuista.

Keskiviikon jaksossa treffeille sinkkujen kanssa lähtevät pareista Rita ja Aki sekä Nina ja Jere.

Kaikki neljät treffit kuluvat hieman kiusaantuneissa tunnelmissa.

– Ei tää oikein treffeiltä tunnu. On vaikeaa olla toisen ihmisen kanssa, jos ajatus on melkeen koko ajan siellä Ninassa, Jere kertoo.

Treffien jälkeen vietetään kosteaa iltaa allasbileiden parissa. Erityisesti Rita vaikuttaa nauttineen alkoholia reippaasti. Hän tunnustaa treffikumppanilleen Villelle, että rikkoi itse edellisen parisuhteensa.

– Mä en oo ollut mikään puhdas pulmunen, enkä todellakaan oo ylpee siitä. Mulla oli se kymmenen vuoden suhde, ja mä ihan itte sössin sen. On tosi vaikeeta nähdä, että sulle rakas ihminen hajoo ihan kappaleiksi, Rita tilitti.

Ritan ilta päättyy kyyneliin, jotka nainen vuodattaa yksin makuuhuoneessa muiden bailatessa altaalla.

Kaduttaakohan Ritaa matkamuistoksi ostettuun t-paitaan painettu valokuva, jossa Ville pussaa häntä poskelle? Vai tapahtuiko illan aikana jotakin muuta?

– ****u mitä paskaa, Rita mumisee ja paiskaa t-paidan ärsyyntyneenä matkalaukkuunsa.

Läheisyyttä ja ehdotuksia

Naissinkkujen saarellakaan ei olla kuivin suin, vaan tunnelma saadaan kattoon juomapelin avulla.

Sinkku-Satu kertoo jaksossa hänen ja Samin välisistä tunteista. Heillä oli alusta asti paljon yhteistä.

Sami kertoi Satulle, että aikoo kosia naisystäväänsä Kristaa, kun pari lähtee viettelysten saarelta yhdessä. Teot eivät ole kuitenkaan puheiden kanssa samassa linjassa.

– Ihan älyttömän hyvin tultiin toimeen. Huomattiin, että kolahtaa, Satu kertoo.

– Saatettiin Samin kanssa olla vähän läheisemmissäkin väleissä siinä, hän jatkaa, muttei kerro sen enempää.

Satun mukaan Sami oli ottanut puheeksi sen, onko makuuhuoneissa kameroita.

– Vaikka tiesin, että tytöt ei oo meidän huoneessa niin totesin, että ei meillä kyllä ole kameroita, mutta tytöt on siellä nukkumassa. Että sori ei onnistu, Satu kertoo.

Temptation Island Suomi, Liv keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21.00.

Lue myös:

Tuotanto paljastaa Temptation Island -parista: ”Homma lähti lapasesta”

Miksi Temptation Island -sarjassa ei ole kauemmin yhdessä olleita pareja? Tässä syy

Temptation Island -viettelyohjelman pariskunnat: MM-kilpailija ja kotinsa tulipalossa menettänyt palomies

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00