Aliisa ja Esa (vas.), Mari ja Petri (kes.) sekä Johanna ja Markus (oik.) sanoivat tahdon tiistain jaksossa. Kuvat: Ava
Aliisa ja Esa (vas.), Mari ja Petri (kes.) sekä Johanna ja Markus (oik.) sanoivat tahdon tiistain jaksossa. Kuvat: Ava

Kahden parin häät sujuivat mukavasti, mutta yhdellä parilla riitti draamaa.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa kolme paria näkivät toisensa ensimmäistä kertaa ja menivät naimisiin. Yhden parin välillä oli draamaa heti vihkimisen jälkeen, kun morsian sai pienen hermoromahduksen.

”Tää ei tunnu oikealta.”

Aliisa, 26, ja Esa, 29

Aliisalla ja Esalla oli kaikki vielä hyvin, kun heidät vihittiin. Vihkimisen jälkeen Aliisaa alkoi kuitenkin ahdistaa.

– Mulla tuli jonkunlainen säikähtäminen. Säikähdin omia fiiliksiäni. Alttarilla tuntui, että jes, tämä on ihan ok. Mutta sitten teki mieli heittää kimppu ja sormus menemään. Tuntui, että äkkiä pois täältä – tämä oli vain uni, ja nyt mä heräsin.

”Tuli sellainen olo, että mitä mä oon tehnyt.”

– Tuli sellainen olo, että voi ei, mitä mä oon tehnyt. Tää ei tunnu oikealta, Aliisa kertoi jaksossa itkien.

Jaksossa selvisi, että Esa suhtautui Aliisan tunnemylläkkään kypsästi. Hän yritti rauhoitella tätä, jotta hääjuhlat voisivat jatkua. Tosin bestmanilleen Esa ihmetteli Aliisan reaktiota.

– Tuli ihan oikeesti sellainen, että kyllä mietin sitä, että ei haittaa, jos tää on tässä, Esa kertoi ystävälleen.

Aliisan tunnemylläkkä kuitenkin tasottui, ja pari pääsi jatkamaan häitään.

– Kerroin Esalla niistä mun fiiliksistä, että mä en saanut hänestä sellaista tunnetta. Mutta kun kerroin, tuli heti parempi fiilis. Nyt vaan täytyy jatkaa tutustumista ja katsoa, mihin tää menee, Aliisa kertoi kameralle.

Seuraavassa jaksossa pari lähtee häämatkalle Mallorcalle.

”Koen kipinöintiä.”

Mari, 38, ja Petri, 40

Ennen vihkimisseremoniaa Maria jännitti niin paljon, että oli pyörtyä. Sen jälkeen, kun hän tapasi Petrin, kaikki meni silti paremmin kuin hyvin.

– Tosi hyvät fiilikset. Petri vaikuttaa tosi mukavalta – ja on hän ihan komeakin. Koen sellaista kipinöintiä, mitä olin toivonutkin, Mari kertoi kameralle.

Myös Petrin mukaan kaksikolla synkkasi.

– Morsian miellytti. Tuntuu, että meillä on yhteistä, ja juttu kulkee. Mielenkiinnolla lähden tutustumaan häneen.

Marin ja Petrin häämatkakohde on Berliini.

”Kyllä mä aika innostunut oon.”

Johanna, 32, ja Markus, 39

Ennen vihkimistä Johanna kertoi ajatelleensa hetken, että kunpa voisi vielä perääntyä. Vihkimisen jälkeen hän oli kuitenkin tyytyväinen.

– Markuksesta huokuu se, että hän on tosissaan tässä mukana, Johanna iloitsi.

”Tykkään hirveästi hänen katseestaan.”

Myös Markus oli tyytyväinen morsiameen.

– Tykkään hirveästi hänen katseestaan. En lähde ennakoimaan, mutta hänen kanssaan voi todennäköisesti suunnitella asioita vähän pidemmällekin. Sanotaan, että kyllä mä aika innostunut oon, Markus kertoi kameralle.

Tanssilattialla Johanna ja Markus innostuivat hieman jopa pussailemaan.

Johanna ja Markus pääsevät häämatkalle Roomaan.

Ketkä pareista ovat yhdessä vielä ohjelman jälkeen? Kerro arvauksesi kommenteissa!

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla kello 21.00.

Reilun tunnin mittaisessa ohjelmassa Bruce Springsteen valottaa elämäänsä parrasvalojen takana. Kuva: Sony Music/Yle Kuvapalvelu

Tänään tarjolla on rockin supertähden avoin tilitys elämästään lapsuusvuosista lähtien.

IS TV-LEHTI: Miljoonat myydyt levyt, kymmentuhatpäiset areenayleisöt ja ihailevat katseet eivät poista sitä, että myös maailmantähdet ovat aivan tavallisia ihmisiä timanttien ja merkkivaatteiden alla. Heillä on tavisten tavoin tunteet ja kipukohdat, joista voi olla toisinaan hankala päästä yli.

Bruce Springsteen: omin sanoin (Bruce Springsteen: In His Own Words, Britannia 2016) on palkitun Nigel Colen ohjaama dokumentti, jossa supertähti valottaa elämäänsä parrasvalojen takana.

Bruce Springsteen syntyi New Jerseyssä. Samassa taloudessa asuivat isovanhemmat, ja varsinkin isoäidistä tuli pojalle hyvin läheinen. Hän kasvatti Brucea ensimmäiset kuusi vuotta. Poika sai vapaan kasvatuksen, koska oli suvun ensimmäinen lapsi aikoihin.

”Olen lauluissani kohdellut isää epäoikeudenmukaisesti.”

Äiti oli iloinen ja kannustava. Isä kärsi masennuksesta, joka kulki suvussa. Dokumentissa Bruce, 68, puhuu avoimesti isästään ja heidän vaikeasta suhteestaan.

– Olen lauluissani kohdellut isää epäoikeudenmukaisesti. Olen kuvaillut suhdettamme kuin kirjassa Eedenistä itään. Suhteemme oli oikeasti paljon monimutkaisempi.

Kasvettuaan Bruce sai elantonsa kitaristina kymmenen vuoden ajan. Hän tiesi olevansa hyvä, mutta ymmärsi, että maailmassa on parempia muusikoita. Hän päätti kehittyä erinomaiseksi biisintekijäksi.

Mies puhuu dokumentissa kauniisti The E Street Bandista, josta on muodostunut oikea kiertueperhe.

Sittemmin kappaleiden sanoitukset ovat puhutelleet ihmisiä kaikkialla. Lauluissaan hän on hyödyntänyt kipeää isäsuhdettaan ja ammentanut tuntemuksia elämästä.

The Bossin, Pomon, läpimurto tapahtui Born to Run -levyllä (1975). Yhdysvaltalaismediat huomioivat hänet näkyvästi, ja Bruce lähti bändeineen ensimmäiselle maanlaajuiselle konserttikiertueelle. Supertähteys tuli Born in the U.S.A. -levyllä (1984). Se menestyi listoilla, ja albumilta nousi useita hittikappaleita.

Lauluistaan useasti palkittu mies puhuu dokumentissa kauniisti The E Street Bandista, josta on muodostunut oikea kiertueperhe. Bruce ja bändi tunnetaan kovasta ja energisestä livemeiningistä.

”Patti oli tiukka ja fiksu. Taiteilijana hän osasi käsitellä toista taiteilijaa.”

Laulaja avioitui malli–näyttelijä Julianne Phillipsin kanssa 1985. Tosirakkaus löytyi kuitenkin omasta bändistä. 1984 yhtyeeseen oli liittynyt punatukkainen Patti. Muutama vuosi myöhemmin ystävyys muuttui rakkaudeksi.

– Se muutti elämäni. Patti oli tiukka ja fiksu. Taiteilijana hän osasi käsitellä toista taiteilijaa. Aloimme rakentaa jotain ainutlaatuista etenkin elämäni siinä vaiheessa, kolmen lapsen isä kertoo.

Reilun tunnin mittaisessa ohjelmassa New Jerseyssä asuva supertähti lukee otteita Born to Run - elämäkerrastaan (2016). Lisäksi nähdään arkistomateriaalia pitkän uran varrelta sekä harvinaista kotivideomateriaalia lapsuudesta.

 Bruce Springsteen: omin sanoin, Teema & Fem la klo 20.00

Amazing Race -sarjan 26. tuotantokaudella on mukana kuusi seurustelevaa pariskuntaa ja viisi paria, jotka ovat sokkotreffeillä.

IS TV-LEHTI: Ai että minä tykkään amerikkalaisista tosi-tv-ohjelmista! Osallistujien heittäytymiskyky on vertaansa vailla, eikä mikään ole heille liian överiä tai mahdotonta.

Suosittu Amazing Race ei ole poikkeus. 26. tuotantokaudella mukana on kuusi seurustelevaa pariskuntaa ja viisi paria, jotka ovat sokkotreffeillä. He tapaavat toisensa juuri ennen kilpailun alkua. Sokkotreffeille maailmanympärysmatkalle suorittamaan hyvin erikoisia tehtäviä? Tämä onnistuu vain Amerikassa.

Sokkotreffiparit ovat hyvännäköisiä ja itsevarmoja. He ovat erinomaisessa kunnossa, ja kaikilla on kotopuolessa menestyvä ura.

Sokkotreffien lisäksi mukavan lisämausteen realityohjelmaan tuo New Kids on the Block -yhtyeen Jonathan Knight. Hän kilpailee poikaystävänsä, kuntovalmentaja Harley Rodriguezin kanssa.

New Kids on the Block sulatti tyttöjen sydämiä 1990-luvun taitteessa, jolloin he kiersivät keikoilla ympäri maailmaa.

– Kilpailu on täysin erilainen verrattuna matkustamiseen New Kidsien kanssa. Bändin kanssa meillä oli kiertuebussit ja yksityiskoneet, Knight kertoo ohjelmassa.

Ohjelman suola on se, että vaikka olisi kuinka hyväkuntoinen tai hyvännäköinen ja löytyisi päättelykykyä, pienikin virhe voi olla kohtalokas. Kilpailijoiden matka on niin intensiivinen, että kotikatsomossakin hengästyttää.

 Amazing Race, MTV3 pe klo 21.00