Nea ei ole enää poikansa Nissen syntymän jälkeen ollut yhteydessä osaan vanhoista kavereistaan. Kuva: Jukka Lintinen/Yle Kuvapalvelu
Nea ei ole enää poikansa Nissen syntymän jälkeen ollut yhteydessä osaan vanhoista kavereistaan. Kuva: Jukka Lintinen/Yle Kuvapalvelu

Teiniäidit-sarjan Nea otettiin huostaan 12-vuotiaana. Nykyisin hän ei ole enää yhteydessä nuoruudenkavereihinsa. – He bunkkaavat kavereiden luona ja käyttävät alkoholia ja huumeita, Nea kertoo jaksossa.

Ylen Teiniäidit-sarjan nurmijärveläinen Nea, 19, alkoi odottaa poikaansa Nisseä 17-vuotiaana. Lapsi oli Nealle ja hänen poikaystävälleen suunniteltu ja toivottu raskaus. Lapsen isä muutti kuitenkin pois pariskunnan yhteisestä kodista, kun Nisse oli puolitoistavuotias.

– Isää ei enää paljon näkynyt. Loppuvaiheissa hän alkoi pyöriä tuolla kylillä, Nea kertoo erosta jaksossa.

Nissen isän lisäksi Nean välit vanhoihin kavereihin ovat rakoilleet. Osa heistä totesi lapsen syntymän jälkeen Nean elävän nykyään niin erilaista elämää, ettei heillä ollut enää mitään yhteistä.

Yksi Nean vanhoista ystävistä pahoitti mielensä Nean sanoista ja usutti Nissen isän tekemään Neasta lastensuojeluilmoituksen.

– Hän sanoi Nissen isälle, että minä tyrkkään lapsen hoitoon, lähden baariin juomaan viimeiset rahani ja kaahailen autolla Nisse kyydissä, ja pyysi tekemään lastensuojeluilmoituksen, Nea kertoo jaksossa.

Nea joutui selvittelemään asiaa sosiaalitoimiston kanssa, ja lopulta ilmoitus todettiin aiheettomaksi.

Nuoruus laitoksessa

Nealla on myös omasta nuoruudestaan kokemuksia sosiaaliviranomaisista, sillä hänet otettiin huostaan 12-vuotiaana. Huostaanotto kuitenkin purettiin myöhemmin.

– Moni, joka oli kanssani samaan aikaan laitoksessa, tuntuu ajattelevan, että kun on vaikea nuoruus, on oikeus tehdä mitä vaan. Monella heistä ei ole nykyään omaa kämppää, vaan he bunkkaavat kavereiden luona ja käyttävät alkoholia ja huumeita, Nea kertoo ja lisää, ettei enää ole vanhojen kavereidensa kanssa tekemissä.

Nean lisäksi ensimmäisessä jaksossa tutustutaan paremmin Emiliaan, 19, pariskuntaan Lauraan ja Jussiin ja Elinaan, 18. Lue lisää Elinasta täältä: Teiniäidit-sarjan Elina, 18, katuu rankkaa nuoruuttaan: "Olisi pitänyt jättää viiltelemättä"

Teiniäidit-sarjan kolmannen kauden ensimmäinen jakso TV2-kanavalla 6. lokakuuta kello 19.30. Sarjan kaikki kahdeksan jaksoa näkee etukäteen Yle Areenassa.

Lisää Teiniäidit-sarjasta:

Tässä ovat uudet teiniäidit – mukana myös yksi teini-isä

Iiris, Max, Holopainen ja Marleena palaavat ruutuun! Syke nähdään jatkossa Ruutu.fi:ssä.

Syke saa jatkoa, kun se palaa ruutuun syksyllä 2018. Toisin kuin aikaisemmat kaudet, uusi eli viides kausi nähdään Ruutu.fi:ssä. Ohjelman jatkuminen on ollut pitkään epävarmaa, sillä Yle ilmoitti jo vuonna 2016, että se ei aio ostaa uusia kausia neljännen kauden jälkeen.

”Käsikirjoitustyö on jo pitkällä.”

Nelosen mukaan uudella kaudella nähdään kaikki tutut sarjan sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta luvassa on myös uusia hahmoja. Vanhoista mukana ovat muun muassa Antti Luusuaniemi (sarjassa Max), Iina Kuustonen (Iiris), Leena Pöysti (Johanna), Tiina Lymi (Marleena), Lena Meriläinen (Lenita), Jarkko Niemi (Holopainen ja Matti Ristinen (Ilmari).

– Sarjalla on valtavasti faneja, jotka kyselevät meiltä viikoittain, että tuleehan Sykettä lisää. On ihanaa, että voimme vihdoin vastata heille myönteisesti: kyllä, sarja jatkuu! Käsikirjoitustyö on jo pitkällä, ja tällä kertaa käsikirjoitusryhmässä on mukana peräti kolme lääkäriä – uskottavuudesta pidetään vähintään yhtä hyvää huolta kuin ennenkin, Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa kertoo tiedotteessa.

Viime kaudella moni asia jäi avoimeksi. Ainakin näihin kysymyksiin katsojat odottavat vastauksia:

  1. Marleena ja Ilmari saivat viimein lapsen dramaattisten käänteiden jälkeen, mutta miten heidän perhe-elämänsä sujuu?
  2. Saako hallintojohtaja Olavi (Carl-Kristian Rundman) jatkaa kieroilujaan ja manipulointiaan ikuisesti?
  3. Puhdistuuko Lenitan maine?
  4. Miksi Iiriksellä kehkeytyi taas sutinaa parinsa Artturin (Juha-Tapio Arola) kanssa – ja tuleeko siitä mitään?
  5. Entä onko Artturi edes sopiva Iirikselle vai pelkkä laastari?
  6. Syntyykö Holopaisen ja uuden hoitajan Heidin (Lotta Kaihua) välille romanttinen suhde?
  7. Johannan mies Toni (Markus Järvenpää) pidätettiin viimeisessä jaksossa. Miten Tonin käy? Entä Johannan ja Tonin suhteen?

Syke on Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuin tv-sarja. Sillä on myös poikkeuksellisen paljon aktiivisia faneja. Lue, miksi sarja on niin koukuttava:

Katso videolta Antti Luusuaniemen ja Leena Pöystin tuore haastattelu.

Syke-sarjan kaudet 1–4 ovat yhä katsottavissa Areenassa.

Ruutu.fi ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox
Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox

Kriitikkojen teilaama sarja on fanien ihailema ja siitä on tulossa toinenkin tuotantokausi.

IS TV-LEHTI: Uusi 9-1-1-pelastajasarja keikkuu huonon maun rajamailla.

Sarjan taustalla ovat Ryan Murphy ja Brad Falchuk, jotka ovat luoneet sellaiset menestykset kuin American Horror Story ja Glee.

Kovia tekijöitä siis – mutta kiinnostavan aloituksen jälkeen ensijakso ryöstäytyy niin ylilyödyksi koosteeksi hölmöä juonta ja kehnoa dialogia, ettei sitä voi katsoa naama peruslukemilla.

Kriitikkojen teilaamaa ja fanien ihailemaa sarjaa ei kannata ottaa vakavasti siitä huolimatta, että hurjat tapahtumat perustuvat tosikäänteisiin. Lemmikkikäärme on yrittänyt kuristaa omistajansa, ja pikkulapset ovat panttivankeina jatkuvasti.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Yhden jakson aikana ehtii tapahtua niin paljon, että uskottavuus on koetuksella. Myös tyyli ontuu: vitsit viuhuvat pelastettavien pelätessä kuolemaa.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Mukana on isoja ja aina kiinnostavia näyttelijänimiä. Mullan alla ja Samaa sukua -sarjoista tuttu Peter Krause on hyvispelastaja, joka ripittäytyy papille viikoittain pysyäkseen hyviksenä. Angela Basset näyttelee kovispollaria, jonka aviomies (Rockmond Dunbar) tulee kaapista kuin kaikkien kiusaksi.

Sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

Connie Brittonin hahmo vastaa hätäkeskuspuheluihin, ja Oliver Stark on kapinoiva palomies, jonka pullistelu ja hurjastelu ärsyttävät.

Pelastusväen oma elämä kietoutuu työpaikan karmiviin tilanteisiin – ja sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

9-1-1, Fox ti klo 21.00