Nea ei ole enää poikansa Nissen syntymän jälkeen ollut yhteydessä osaan vanhoista kavereistaan. Kuva: Jukka Lintinen/Yle Kuvapalvelu
Nea ei ole enää poikansa Nissen syntymän jälkeen ollut yhteydessä osaan vanhoista kavereistaan. Kuva: Jukka Lintinen/Yle Kuvapalvelu

Teiniäidit-sarjan Nea otettiin huostaan 12-vuotiaana. Nykyisin hän ei ole enää yhteydessä nuoruudenkavereihinsa. – He bunkkaavat kavereiden luona ja käyttävät alkoholia ja huumeita, Nea kertoo jaksossa.

Ylen Teiniäidit-sarjan nurmijärveläinen Nea, 19, alkoi odottaa poikaansa Nisseä 17-vuotiaana. Lapsi oli Nealle ja hänen poikaystävälleen suunniteltu ja toivottu raskaus. Lapsen isä muutti kuitenkin pois pariskunnan yhteisestä kodista, kun Nisse oli puolitoistavuotias.

– Isää ei enää paljon näkynyt. Loppuvaiheissa hän alkoi pyöriä tuolla kylillä, Nea kertoo erosta jaksossa.

Nissen isän lisäksi Nean välit vanhoihin kavereihin ovat rakoilleet. Osa heistä totesi lapsen syntymän jälkeen Nean elävän nykyään niin erilaista elämää, ettei heillä ollut enää mitään yhteistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi Nean vanhoista ystävistä pahoitti mielensä Nean sanoista ja usutti Nissen isän tekemään Neasta lastensuojeluilmoituksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Hän sanoi Nissen isälle, että minä tyrkkään lapsen hoitoon, lähden baariin juomaan viimeiset rahani ja kaahailen autolla Nisse kyydissä, ja pyysi tekemään lastensuojeluilmoituksen, Nea kertoo jaksossa.

Nea joutui selvittelemään asiaa sosiaalitoimiston kanssa, ja lopulta ilmoitus todettiin aiheettomaksi.

Nuoruus laitoksessa

Nealla on myös omasta nuoruudestaan kokemuksia sosiaaliviranomaisista, sillä hänet otettiin huostaan 12-vuotiaana. Huostaanotto kuitenkin purettiin myöhemmin.

– Moni, joka oli kanssani samaan aikaan laitoksessa, tuntuu ajattelevan, että kun on vaikea nuoruus, on oikeus tehdä mitä vaan. Monella heistä ei ole nykyään omaa kämppää, vaan he bunkkaavat kavereiden luona ja käyttävät alkoholia ja huumeita, Nea kertoo ja lisää, ettei enää ole vanhojen kavereidensa kanssa tekemissä.

Nean lisäksi ensimmäisessä jaksossa tutustutaan paremmin Emiliaan, 19, pariskuntaan Lauraan ja Jussiin ja Elinaan, 18. Lue lisää Elinasta täältä: Teiniäidit-sarjan Elina, 18, katuu rankkaa nuoruuttaan: "Olisi pitänyt jättää viiltelemättä"

Teiniäidit-sarjan kolmannen kauden ensimmäinen jakso TV2-kanavalla 6. lokakuuta kello 19.30. Sarjan kaikki kahdeksan jaksoa näkee etukäteen Yle Areenassa.

Lisää Teiniäidit-sarjasta:

Tässä ovat uudet teiniäidit – mukana myös yksi teini-isä

Sisältö jatkuu mainoksen alla