Raija Pellin ura Poliisi-tv:ssä alkoi vuonna 1989. Kuva vuodelta 1990.
Raija Pellin ura Poliisi-tv:ssä alkoi vuonna 1989. Kuva vuodelta 1990.
Vuonna 1990.
Vuonna 1990.
Vuonna 1993.
Vuonna 1993.
Timo Saari (vas.), Raija Pelli ja Timo Pietilä.
Timo Saari (vas.), Raija Pelli ja Timo Pietilä.
Raija Pelli, Teppo Välimäki ja Timo Pietilä vuonna 1995.
Raija Pelli, Teppo Välimäki ja Timo Pietilä vuonna 1995.
Marko Niemi ja Raija Pelli Poliisi-tv:n 20-vuotisjuhlaseminaarissa 2009.
Marko Niemi ja Raija Pelli Poliisi-tv:n 20-vuotisjuhlaseminaarissa 2009.

Vuonna 1989 alkaneen Poliisi-tv:n viimeinen jakso nähdään 24. lokakuuta. Poliisi-tv:n ikoninen juontaja-tuottaja Raija Pelli kertoi Me Naisille, mitä ohjelman käsittelemää rikosmysteeriä hän ei unohda ikinä.

Minkä Poliisi-tv-hetken muistat ikuisesti, Raija Pelli?

– Pitkään rupeamaan mahtuu paljon selvitettyjä rikoksia laidasta laitaan, ihania muistoja hyvistä työkavereista ja hienoja seminaarimatkoja. Kerran olin seminaarissa Lontoossa ainoana skandinaavisen median edustajana. Seminaarin lopuksi tarjottiin juhlaillallinen Buckinghamin palatsissa. Illallista emännöi prinsessa Anne, jonka kanssa vaihdoin muutaman sanan.

Kadutko mitään Poliisi-tv:n ajoilta?

– Alkuaikoina ohjelmaa tehtiin liian hanakasti tekijäkeskeisesti. Vaikka on tärkeää löytää syyllinen, joka pääsee sovittamaan rangaistustaan, uhria ei voi unohtaa. Muistan erään tapauksen, jossa kuvasimme vankeudessa rangaistustaan kärsivää oululaista nuorta miespuolista murhaajaa. Pian ohjelman jälkeen sain postia uhreilta, jotka olivat loukkaantuneet syvästi siitä, kuinka sankarillisesti tekijä oli esitetty. Meidän tarkoituksenamme oli näyttää, että rikolliset eivät ole aina syrjäytyneitä vaan keitä tahansa meistä, hyväosaisiakin. Nykyään ymmärrän uhrien tuskan ja olisin tehnyt jutun täysin eri tavalla.

Seuraat edelleen paljon rikosuutisointia. Mitä suomalaista rikosmysteeriä et unohda ikinä?

– Forssalaisen Sari Liinaharjan surma 1980-luvun loppupuolelta. Pääsimme ohjelmassa lähelle ratkaisua, poliisikin oli toiveikas tapauksen suhteen. Tekijä on edelleen löytämättä. Kaikki tapaukset, joissa uhri on nuori, kuohuttavat.

Pitäisikö Poliisi-tv:n vielä jatkua?

– Olen jäävi sanomaan, koska olen ollut poissa kuvioista jo niin kauan. Nykyinen ohjelma on sangen erilainen, mutta niin on aikakin. Aikaisemmin samanlaisia ohjelmia ei ollut, teimme pioneerityötä. Sittemmin rikos on kelvannut uutisiinkin. Suomessa kyllä tarvitaan rikos- ja oikeustoimittamisen erikoisohjelmia.

Viimeinen Poliisi-tv TV2 kello 21.25.

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen