Maailmalla paljon huomiota herättänyt draamakomedia Girls starttaa tänään peräti viiden jakson putkella.

TV2:n uusi sarja Girls sijoittuu New Yorkiin ja kertoo neljästä naispuolisesta ystävyksestä. Jippii, tässäkö on viimein uusi Sinkkuelämää? Onko sarjoilla jotain yhteistä?

On. New York. Mutta ei muuta.

Girlsissä ei makeilla muodilla eikä korkokengillä eikä hengailla kaupungin tyylikkäimmissä kahviloissa. Sen kaikilla päähenkilöillä ei ole täydellistä vartaloa, kilometrin mittaisia sääriä eikä varsinkaan loisteliasta elämää.

Päähenkilö Hannah haaveilee kirjailijan urasta, tarkemmin sanottuna muistelmien kirjoittamisesta. Enää pitäisi elää se elämä, josta saa hyvät muistelmat. Valitettavasti projekti joutuu ahdinkoon heti sarjan aluksi, kun Hannahia tukeneet vanhemmat pistävät rahahanat kiinni.

Hannahin lisäksi sarja seuraa hänen parasta kaveriaan ja kämppistään Marnieta, brittiläistä Jessaa ja tämän serkkua Shoshannaa. Kaikki naiset ovat vähän päälle parikymppisiä. Marnie on kyllästynyt poikaystäväänsä, Jessa palaa maailmalta raskaana ja naiivi Shoshanna kuvailee itseään Sinkkuelämän hahmojen avulla.

Myös Hannahin on/off poikaystävä Adam pyörii kuvioissa. Tämän ansiosta saamme ensimmäisessä jaksossa nähdä myös seksikohtauksen, jota ei äkkiseltään pysty unohtamaan, vaikka kovasti haluaisi.

Girls nimittää itseään draamakomediaksi. Pääpaino on jälkimmäisellä sanalla, mutta mitään kevyttä ilottelua sarja ei todellakaan ole, siihen se on aivan liian raatorehellinen ja kipeä. Ainakin ensimmäisen jakson parhaat hetket naurattivat kunnolla vasta jälkeenpäin. Katsomishetkellä kokemukseen sekoittui liikaa myötähäpeää.

TV2 aloittaa sarjan esittämisen jännittävästi viiden jakson putkella. Seuraavana sunnuntaina jatketaan kyllä normaalisti jaksosta kaksi. Uusinnat perjantaisin.

Girls,
TV2 su 3.2. klo 22.10

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.